
رئیس اداره میراثفرهنگی و گردشگری دامغان:
خانه لطفی دامغان میزبان گردشگران میشود
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی دامغان گفت:سفرهخانه سنتی راه ابریشم در یکی از ارزشمندترین بناهای تاریخی دامغان یعنی خانه لطفی راهاندازی شده و این خانه متعلق به دوره قاجار است.
مجتبی اکبرپور در گفتگو با خبرنگار فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «مرآت»؛ از صدور نخستین پروانه بهرهبرداری سفرهخانه سنتی در دامغان خبر داد و اظهار کرد: این پروانه برای مجموعه فرهنگی و گردشگری راه ابریشم با کاربری سفرهخانه سنتی و موزهای صادر شده که با هدف حفظ و احیای بافت تاریخی و بناهای واجد ارزش معماری در شهر دامغان و همچنین توسعه زیرساختهای گردشگری منطقه فعالیت خود را آغاز کرده است.
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی دامغان درادامه افزود: سفرهخانه سنتی راه ابریشم در یکی از ارزشمندترین بناهای تاریخی دامغان یعنی خانه لطفی راهاندازی شده و این خانه متعلق به دوره قاجار بوده و با ویژگیهایی نظیر درهای چوبی، سرستونهای گچبریشده، طاقنماهای اصیل و ایوانهای بزرگ، از نمونههای برجسته معماری تاریخی منطقه بهشمار میرود.
وی عنوان کرد: تلاش ما در اداره میراثفرهنگی بر آن است تا با بهرهگیری از ظرفیتهای سرمایهگذاری بخش خصوصی اینگونه بناها نه تنها حفظ شوند بلکه با کاربریهای فرهنگی، هنری و گردشگری احیا شوند و به حیات شهری بازگردند.
اکبرپور با اشاره به نقش مؤثر بخش خصوصی در تحقق اهداف حوزه گردشگری تصریح کرد: مجموعه راه ابریشم با سرمایهگذاری کامل بخش خصوصی راهاندازی شده و این موضوع نشاندهنده اعتماد سرمایهگذاران به ظرفیتهای گردشگری دامغان است و این پروژه در گام نخست برای بیش از ۱۰ نفر بهصورت مستقیم اشتغالزایی کرده و در ادامه نیز با توسعه فعالیتهای فرهنگی و خدماتی زمینه اشتغال غیرمستقیم بیشتری را فراهم خواهد کرد.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: این مجموعه نهتنها بهعنوان یک سفرهخانه سنتی بلکه با هویت موزهای و فرهنگی فعالیت میکند و در طراحی داخلی این فضا تلاش شده تا اصالت معماری ایرانی_اسلامی بهطور کامل حفظ شود و بازدیدکنندگان بتوانند ضمن استفاده از خدمات رفاهی تجربهای ملموس از فضای زندگی در خانههای سنتی دامغان را نیز لمس کنند.
رئیس اداره میراثفرهنگی دامغان تأکید کرد: این اقدام در راستای سیاستهای کلان وزارت میراثفرهنگی در زمینه بهرهبرداری از اماکن تاریخی و همچنین تحقق شعار سال که از سوی مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) بهنام سال "سرمایهگذاری برای تولید" نامگذاری شده صورت گرفته و ما بر آنیم با فراهم آوردن بسترهای حمایتی سرمایهگذاران بیشتری را به احیای خانههای تاریخی و راهاندازی کسبوکارهای گردشگری جذب کنیم.
اکبرپور ابراز کرد: با توسعه اینگونه پروژهها دامغان میتواند به یکی از مقاصد جذاب گردشگری فرهنگی و تاریخی کشور تبدیل شود و در کنار جاذبههای طبیعی نقش پررنگتری در صنعت گردشگری ملی ایفا کند.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!