حالت تاریک
  • پنج‌شنبه, 1404/06/27 شمسی | 2025/09/18 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن مرآت نیوز | meraatnews.com هستید؟
دفاع از جنگل‌های هیرکانی با هم‌افزایی ملی
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کشور تأکید کرد:

دفاع از جنگل‌های هیرکانی با هم‌افزایی ملی

فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: صیانت از جنگل‌های هیرکانی و عرصه‌های طبیعی، نیازمند هم‌افزایی ملی و مشارکت مردم، رسانه‌ها و نهادهای مسئول است.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «مرآت»، مجید زکریایی در نخستین سفر کاری خود به استان سمنان در جریان دیدار با مسئولان استان سمنان و نشست‌های تخصصی مرتبط با حفاظت عرصه‌ها، گفت: فرهنگ صیانت از منابع طبیعی و محیط زیست باید از سنین کودکی در جامعه نهادینه شود و مسئولان موظف‌اند با قاطعیت در برابر هرگونه تعرض بایستند.  

به گفته فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، شورای حفظ حقوق بیت‌المال جلسات مستمری برای رصد وضعیت منابع طبیعی برگزار می‌کند تا در صورت مشاهده هرگونه تخلف یا دست‌درازی، بلافاصله اقدام بازدارنده انجام شود.  

وی با اشاره به واقعیت‌های روز کشور بیان کرد: این روزها، عرصه‌های جنگلی و مرتعی در استان‌های مختلف کشور صحنه مقابله میان حافظان منابع طبیعی و افرادی است که در پوشش وقف، برداشت غیرمجاز یا قاچاق، به این اراضی تعرض می‌کنند.

زکریایی همچنین تصریح کرد: مجموعه‌ای از اقدامات فنی، قضایی و حفاظتی با هدف حفظ جنگل‌های هیرکانی و سایر عرصه‌ها در حال اجراست؛ اما این مسیر بدون مشارکت مردم، حمایت رسانه‌ها و پشتیبانی نهادهای بالادستی به نتیجه مطلوب نمی‌رسد.  

به گفته این مقام مسئول، طی پنج ماه گذشته، بیش از ۱۲ هزار و ۹۵۰ پرونده قضایی مرتبط با جرائم منابع طبیعی ازجمله تخریب و تصرف غیرقانونی اراضی، قاچاق چوب، قطع غیرمجاز درختان و فعالیت غیرمجاز کوره‌های زغال تشکیل شده است.  

وی همچنین از افزایش خشونت علیه مأموران یگان حفاظت خبر داد و گفت: در سال جاری پنج نفر از نیروهای این یگان در حمله با سلاح سرد و گرم از سوی شکارچیان یا متعرضان غیرقانونی مصدوم شده‌اند.

 فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور عنوان کرد: تعدادی از مهاجمان شناسایی و به مراجع قضایی معرفی شده‌اند، اما این روند نگرانی‌ها را درباره امنیت جانی نیروها بیشتر کرده است.  

زکریایی در ادامه تأکید کرد: حفاظت از منابع طبیعی و آبخیزداری، وظیفه‌ای شرعی، اخلاقی و قانونی است و این سرمایه‌های ملی امانتی برای نسل امروز و آینده محسوب می‌شوند. 

به گفته وی، ایجاد یگان‌های حفاظت در دستگاه‌های اجرایی با هدف تسهیل مأموریت‌ها در سایه امنیت صورت گرفته و وزارت جهاد کشاورزی نیز در سه حوزه منابع طبیعی، امور اراضی و شیلات این ساختار حفاظتی را فعال نگه داشته است.  

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!