حالت تاریک
  • پنج‌شنبه, 1403/08/24 شمسی | 2024/11/14 میلادی
برای یک‌بار این سفر را تجربه کنید
گام‌های استوار در مسیر ایثار؛

برای یک‌بار این سفر را تجربه کنید

راهیان‌ نور به سفری معنادار و تأثیرگذار برای جوانان تبدیل شده؛ سفری که هم‌پای یادآوری گذشته، راه‌گشای آینده‌ای پرافتخار است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «مرآت»، هر ساله با آغاز حرکت کاروان‌های راهیان‌ نور، هزاران دانش‌آموز و جوان به مناطق جنگی جنوب و غرب ایران سفر می‌کنند تا از نزدیک با رشادت‌های دوران دفاع مقدس آشنا شوند.

این سفر که به همت نهادهای مختلف فرهنگی و آموزشی برگزار می‌شود، فرصتی است برای بازدید از یادمان‌ها و مکان‌هایی که تاریخ گویای خود را دارند.

راهیان نور به‌عنوان یک ابزار مؤثر در جهاد تبیین نسل جوان، نقش مهمی در انتقال مفاهیم و ارزش‌های دفاع مقدس ایفا می‌کند. این برنامه‌ها به‌ویژه برای جوانان به‌عنوان نسل آینده، فرصتی منحصر به فرد برای آشنایی با تاریخ، فرهنگ و ارزش‌های انقلابی فراهم می‌آورند. 

سفر به مناطق عملیاتی و زیارت یادمان‌ها و مزار شهدا، دانش‌آموزان را با تاریخ و واقعیت‌های جنگ تحمیلی آشنا می‌کند.

حضور دانش‌آموزان در برنامه‌های راهیان‌ نور می‌تواند تأثیرات مثبتی بر افزایش آگاهی و فرهنگ‌سازی در زمینه دفاع مقدس داشته باشد. این برنامه‌ها فرصتی فراهم می‌کنند تا نسل‌های جدید با واقعیت‌های جنگ تحمیلی و فرهنگ ایثار و فداکاری آشنا شوند. 

راهیان‌نور یک سفر بزرگ تربیتی است

در همین خصوص؛ مجتبی لطفی در گفتگو با خبرنگار فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «مرآت» با اشاره به اینکه راهیان‌نور یک سفر بزرگ تربیتی است، گفت: تربیت نسل جوان با روحیه ایثار و شهادت بر کسی پوشیده نیست و اعزام دانش‌آموزان به مناطق جنگی، یکی از اقدامات مهم برای آشنایی بیشتر آنان با این فرهنگ است. 

رئیس سازمان بسیج دانش‌آموزی استان سمنان با بیان اینکه حضور دانش‌آموزان در یادمان‌های راهیان نور می‌تواند تأثیر عمیقی بر تقویت روحیه ایثار و فداکاری در آنها داشته باشد، اظهار کرد: این تجربه می‌تواند فرصتی برای آشنایی با تاریخ دفاع مقدس و ارزش‌های شهادت و مقاومت فراهم کند. 

وی همچنین تصریح کرد: از طریق بازدید از مناطقی که حوادث و رشادت‌های تاریخی در آن اتفاق افتاده، دانش‌آموزان می‌توانند ارتباط عمیق‌تری با فرهنگ ایثار و پایداری پیدا کنند و قدرشناس فداکاری‌ها و تلاش‌های کسانی باشند که برای دفاع از وطن خود جان‌فشانی کرده‌اند.

لطفی از اعزام دانش‌آموزان استان سمنان به مناطق عملیاتی خبر داد و افزود: چهار کاروان دانش‌آموزی استان سمنان از ۱۷ آبان‌ماه لغایت ۲ آذر‌ماه سال‌جاری به سرزمین نور اعزام خواهند شد.

این مقام مسئول با اشاره به اعزام بیش از ۳ هزار دانش‌آموز استان سمنان در قالب کاروان‌های راهیان‌ نور بیان کرد: در مرحله اول اعزام‌ها، یک هزار و ۵۰۰ دانش‌آموز دختر از استان سمنان راهی سرزمین نور خواهند شد.

وی همچنین تصریح کرد: یک هزار و ۵۰۰ دانش‌آموز پسر نیز در بهمن‌ماه به اردوی راهیان‌نور اعزام خواهند شد.

لطفی با بیان اینکه کاروان اول دانش‌آموزی از شهرستان سمنان اعزام شده است و در حال حاضر در یادمان‌ها حضور دارند، گفت: کاروان‌های بعدی از شهرستان‌های آرادان، گرمسار، سرخه و مهدیشهر ۲۳ آبان‌ماه به راهیان‌نور اعزام می‌شوند.

این مقام مسئول همچنین تصریح کرد: کاروان دانش‌آموزی شهرستان‌های دامغان و میامی ۲۵ آبان‌ماه و کاروان شاهرود، بسطام و بیارجمند ۲۹ آبان‌ماه به سرزمین نور اعزام خواهند شد.

وی با بیان اینکه تمامی کاروان‌های دانش‌آموزی با ناوگان اتوبوسرانی استان سمنان به راهیان‌ نور اعزام شده‌اند، گفت: طلبه خواهر و برادر، مربیان آموزش و پرورش و روایان دفاع مقدس در هر دستگاه اتوبوس حضور دارند 

لطفی در ادامه افزود: دانش‌آموزان از یادمان‌های مختلفی اعم از یادمان فتح‌المبین، هویزه، اروند، عملیات والفجر هشت و شلمچه بازدید خواهند داشت.

این مقام مسئول از بازدید علمی دانش‌آموزان استان سمنان در سفر راهیان نور خبر داد و گفت: طی برنامه‌ریزی و برگزاری اردوی راهیان پیشرفت، دانش‌آموزان از مجموعه کشتی‌سازی بازدید خواهند داشت.

راهیان‌نور باعث آشنایی دانش‌آموزان با واقعیت‌های جنگ تحمیلی می‌شود

مهدیه عشق در گفتگو با خبرنگار فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «مرآت» با اشاره به اینکه حضور در راهیان‌نور تجربیات تأثیرگذاری را در بردارد، گفت: سفر به مناطق عملیاتی و زیارت یادمان‌ها و مزار شهدا، دانش‌آموزان را با تاریخ و واقعیت‌های جنگ تحمیلی آشنا می‌کند.

این دانش‌آموز سمنانی با بیان اینکه آشنایی با شخصیت‌هایی چون شهدا و رزمندگان، جوانان را به الگوگیری از آن‌ها ترغیب می‌کند، افزود: راهیان‌نور سرزمین مقدسی است که در این منطقه شهدا برای دفاع از این مرز و بوم روز و شب خود را در این دیار سپری کردند و شربت شهادت را در نوشیدند که تلنگری برای تمامی اقشار جامعه به خصوص قشر مهم دانش‌آموز است.

وی با تأکید بر اینکه دانش‌آموزان آینده‌سازان این کشور هستند، گفت: درک مفاهیمی از قبیل فداکاری و ایثار می‌تواند روحیه مسئولیت‌پذیری و تلاش در بین جوانان را تقویت کند.

عشق خاطرنشان کرد: ایجاد ارتباط و دوستی بادیگران و یادگیری از تجربیات یکدیگر، جوانان را به همکاری و دست به دست هم دادن ترغیب می‌کند.

راهیان‌نور ابزاری قدرتمند برای جهاد تبیین در نسل جوان تبدیل شود

مهدیه رکنی‌خواه در گفتگو با خبرنگار فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «مرآت» با بیان اینکه راهیان‌نور یکی از بهترین سفرهای معنوی است که باید هر فرد حداقل یک‌بار به این سرزمین بیاید، گفت: مشارکت در فعالیت‌های گروهی در این اردوها حس همبستگی و همکاری را در بین جوانان تقویت می‌کند.

این دانش‌آموز سمنانی با اشاره به اینکه سیره شهدا را وقتی از نزدیک می‌بینیم، سختی‌ها آن زمان به خوبی درک می‌کنیم، بیان کرد: حضور دانش‌آموزان در راهیان‌ نور، احساس تعلق به وطن و عشق به میهن را در جوانان تقویت می‌کند.

وی همچنین تصریح کرد: جای‌جای مناطق راهیان‌ نور جایگاه و منزلت و نحوه شهادت شهیدان را به دانش‌آموزان یادآور می‌شود.

رکنی‌خواه با تأکید بر اینکه راهیان نور می‌تواند به ابزاری قدرتمند برای جهاد تبیین در نسل جوان تبدیل شود، اظهار کرد: معنویت این سفر و روایت راویان قدرتمند دفاع مقدس می‌تواند جرقه‌ای برای درک بهتر دانش‌آموزان و مقدمه‌ای برای اشتیاق به فرهنگ ایثار و شهادت باشد.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از