حالت تاریک
  • سه‌شنبه, 1403/08/15 شمسی | 2024/11/05 میلادی
در استان سمنان صورت گرفت؛

رشد 33 درصدی شمار اهداکنندگان خون

رشد 33 درصدی شمار اهداکنندگان خون

مدیرکل انتقال خون استان سمنان گفت: از ابتدای فروردین ۱۴۰۲ تا کنون در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، شمار افراد بار اولیِ اهداکننده خون در استان سمنان ۳۳ درصد افزایش یافت.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی مرآت؛ محسن طاهریان با اشاره به رشد شمار اهداکنندگان خون در استان سمنان، اظهار داشت: ۱۴ هزار و ۲۵۲ نفر از ابتدای فروردین امسال تا کنون در نقاط مختلف استان سمنان موفق به اهدای خون شدند که ۳۳ درصد از این اهداکنندگان بار اولی و ۶۷ درصد اهداکنندگان مستمر بودند.

 

مدیرکل انتقال خون استان سمنان افزود: ۱۵ هزار و ۸۰۵ نفر از ابتدای فروردین امسال تا کنون به پایگاه‌های انتقال خون در نقاط مختلف استان سمنان به‌منظور اهدای خون مراجعه کردند که از این تعداد ۱۴ هزار و ۲۵۲ نفر موفق به اهدای خون شدند.

 

وی یادآور شد: با اهدای یک واحد خون می‌توان جان سه نفر را نجات داد، از یک واحد خون، گلبول خون فشرده گرفته می‌شود که در جراحی‌ها کاربرد دارد، پس از آن پلاکت به دست می‌آید که به مصرف بیماران سرطانی می‌رسد، پلاسمای خون نیز در روند درمان بیماران کبدی و دارای سوختگی استفاده می‌شود.

 

طاهری در ادامه بیان کرد: با وجود پیشرفت‌های فراوان در علم پزشکی، تاکنون هیچ جایگزین آزمایشگاهی برای خون ساخته نشده و فقط خونی که توسط انسان‌های بخشنده اهدا می‌شود، می‌تواند جان انسان‌های دیگر را از مرگ نجات دهد.

 

وی خاطرنشان کرد: نبود جایگزین مناسب برای خون، محدود بودن مدت‌زمان نگهداری خون و فرآورده‌های خونی، همیشگی بودن نیاز به خون و فرآورده‌های آن، سبب شده تا اهدای خون از اهمیت و جایگاه ویژه‌ای برخوردار شود.

 

مدیرکل انتقال خون استان سمنان گفت: اهدای خون هنگامی رخ می‌دهد که یک فرد سالم به طور داوطلبانه مقدار مشخصی از خون خود را در یک مرکز انتقال خون هدیه می‌دهد، خون اهداشده پس از انجام آزمایش‌های غربالگری و تأیید سلامت، به‌منظور تهیه فرآورده‌های خونی مورداستفاده قرار می‌گیرد و یا از طریق بانک خون مراکز درمانی به افراد دیگر تزریق می‌شود.

 

گفتنی است چهار پایگاه اهدای خون در استان سمنان برای خون‌گیری از متقاضیان فعال است و فرایند آفرزیس در این استان در پایگاه‌های سمنان و شاهرود انجام می‌شود.

 

آزمایش‌هایی مانند هپاتیت بی و سی، ایدز و بیماری‌های مقاربتی از خون‌های اهدایی به عمل می‌آید و خون اهدایی برای افراد نیازمند در عمل‌های جراحی، درمان مجروحان تصادف، زایمان، برای تالاسمی و هموفیلی مورداستفاده قرار می‌گیرد.

 

ایرنا

 

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از