مدیرکل بهزیستی استان سمنان:
سالانه ۲۰ کودک در سمنان خانوادهدار میشوند
مدیرکل بهزیستی استان سمنان گفت: سالانه حدود ۲۰ کودک بیسرپرست در استان سمنان فرزندخوانده شده و به کانون گرم خانواده افزوده میشوند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «مرآت»، فرزندخواندگی در کشور، از جمله استان سمنان، تحت قوانین و مقررات خاصی انجام میشود.
فرزندخواندگی بهعنوان یک راهکار برای حمایت از کودکان بیسرپرست و بیوالد، با هدف ایجاد محیطی امن و سالم برای رشد آنها شناخته میشود.
در همین خصوص؛ محمود منطقی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «مرآت» با اشاره به وجود ۱۱ خانه نگهداری کودکان و نوجوان بیسرپرست و بدسرپرست در استان سمنان، گفت: ۱۵۵ کودک بیسرپرست و بدسرپرست از سن شیرخوارگی تا ۱۸ سال تحت حمایت بهزیستی استان قرار دارند.
مدیرکل بهزیستی استان سمنان با بیان اینکه سالانه ۴۰ کودک بیسرپرست و بدسرپرست در ادارهکل بهزیستی استان پذیرش میشوند، افزود: ۲۰ کودک بیسرپرست در استان سمنان در طول سال صاحب خانواده میشوند.
وی در خصوص وضعیت فرزندخواندگی در استان سمنان اظهار کرد: بهزیستی در امر فرزندخواندگی وظیفه گزینش و انتخاب والدین اصلح را دارد و افرادی میتوانند فرزندی را به سرپرستی قبول کنند که بهزیستی آنها را تأیید کرده باشد.
منطقی با بیان اینکه جمعیت خانوادههای متقاضی برای فرزندخواندگی زیاد است، اظهار کرد: زمانی به زوجین متقاضی فرزند تعلق خواهد گرفت که طبق شرایط بهزیستی پیش رفته و مراحل قانونی آن را گذرانده باشند.
این مقام مسئول با اشاره به شرایط فرزندخواندگی افزود: خانوادههایی که متقاضی فرزند هستند باید ابتدا درخواست به بهزیستی داده شود تا مراحل قانونی طی شود تا بتوانند فرزند خوانده دریافت کنند.
وی با بیان اینکه متقاضیان فرزندخواندگی باید حداقل ۳۰ سال سن داشته و حتماً دارای گواهی عدم سوءپیشینه باشند، اظهار کرد: زوجین متقاضی فرزند باید حداقل پنج سال از ازدواجشان گذشته باشد و صاحب فرزند نشده باشند تا بتوانند مراحل فرزندخواندگی را طی کنند.
منطقی با تأکید بر اینکه اولویت فرزندخواندگی با زوجین بدون فرزند است، تصریح کرد: دختران مجرد و زنان بدون شوهر و زوجین دارای فرزند نیز میتوانند برای سرپرستی اقدام کنند.
این مقام مسئول در ادامه افزود: خانواده متقاضی نیز باید شرایط اقتصادی و اجتماعی مناسبی برای نگهداری و تربیت کودک داشته باشند.
منطقی در خصوص فرآیند فرزندخواندگی گفت: در مرحله پذیرش، بررسی مستندات، ارزیابی شرایط زندگی خانواده متقاضی، گذراندن دورههای آموزشی و آگاهی بخشی در مورد نیازهای خاص کودکان و روشهای تربیتی مناسب، انجام میشود.
این مقام مسئول با اشاره به نظارت پس از فرزندخواندگی بیان کرد: پس از پذیرش کودک، نهادهای مربوطه به نظارت و حمایت از فرآیند انطباق کودک در محیط جدید ادامه میدهند و در صورت عدم شایستگی خانواده فرزند از آنها پس گرفته خواهد شد.
انتهای خبر/