حالت تاریک
  • سه‌شنبه, 1403/08/15 شمسی | 2024/11/05 میلادی
عشایر از نحوه ارائه  نهاده‌ها گلایه‌مند هستند
سرپرست اداره‌کل امور عشایری استان سمنان:

عشایر از نحوه ارائه نهاده‌ها گلایه‌مند هستند

سرپرست اداره‌کل امور عشایری استان سمنان گفت: نیاز است مسئولان به گونه‌ای تدبیر کنند تا نهاده‌های دامی مدت‌دار با قیمت و زمان توزیع مناسب در اختیار عشایر قرار بگیرد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «مرآت»؛ تأمین نهاده‌های دامی مورد نیاز دامداران و عشایر چند سالی است که مورد توجه جدی دولت‌ها قرار گرفته و کمبود آن طی سال‌های گذشته ضربات سنگینی را به صنعت دام و طیور کشور وارد آورد و سبب افزایش قیمت گوشت شد.

در این میان بسیاری از دامداران و عشایر به دلیل عدم تأمین نهاده مورد نیاز خود در موعد مقرر مجبور به کشتار دام‌های مولد شدند و همین مسئله سبب افزایش قیمت گوشت قرمز در کشور شد.

از سوی دیگر عشایر که تأمین‌کننده 25 درصد از نیاز کشور به گوشت قرمز هستند بیشتر از سایر دام‌داران به جهت نوع زندگی ییلاقی و قشلاقی و محرومیت‌های فراوان از کمبود نهاده آسیب میبینند.

خوشبختانه در دولت شهید رئیسی اقدامات مناسبی برای تأمین نهاده‌ها انجام و به سبب آن از کشتار دام‌های مولد جلوگیری و قیمت گوشت قرمز متعادل شد.

اما هنوز هم زمان و مبلغ نهادهای دامی که به عشایر تحویل داده می‌شود نیازمند بازنگری و حمایت بیش‌تری است به جهت آنکه مبلغ نهادها و نوع باز پرداخت آن چندان مورد رضایت عشایر نیست.

علی‌اکبر افضلی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «مرآت» با اشاره به اینکه 60 درصد از دام‌های استان متعلق به عشایر است، گفت: تعداد دام های عشایری استان سمنان یک میلیون و 104 هزار و 660 رأس و تعداد دام روستایی نیز 708 هزار و 65 رأس است.

وی در ادامه افزود: در استان سمنان به علت خشکسالی و کاهش بارندگی، علوفه کافی در مراتع جهت تأمین نیاز دام عشایر وجود ندارند به همین خاطر آن‌ها مجبور هستند از علوفه دستی استفاده کنند.

سرپرست اداره‌کل امور عشایری استان سمنان با بیان اینکه نیاز عشایر استان سمنان به نهاده علی‌الخصوص جو حدود 20 هزار تن است، ابراز کرد: خوشبختانه در دولت شهید رئیسی اقدامات مناسبی برای تأمین نهادهای دامی انجام گرفت و امیدوار هستیم این روند در دولت چهاردهم نیز دنبال شود؛ زیرا اگر نهادهای مدت‌دار با قیمت و زمان مناسب در اختیار عشایر قرار نگیرد صنعت دام سبک با بحران جدی مواجه خواهد شد.

این مقام مسئول با انتقاد از نحوه اختصاص نهاده‌های مدت‌دار به عشایر طی چند ماه اخیر بیان کرد: در آبان‌ماه سال جاری دو نوبت نهاده مدت‌دار در حدود یک هزار تن به عشایر استان سمنان پیشنهاد شد؛ اما زمان بازپرداخت آن سه ماهه و قیمت آن نیز از قیمت نهاده موجود در بازار بالاتر بود به همین خاطر با استقبال عشایر روبرو نشد.

افضلی در ادامه توضیح داد که این نحوه ارائه نهاده به جهت آنکه زمان بازپرداخت آن با دوران اوج مشکلات مالی عشایر یعنی دی و بهمن زمان زایش دام‌ها هم‌زمان می‌شود از توان عشایر برای بازپرداخت خارج است و آن‌ها مجبور به فروش دام و یا استقراض از طرق مختلف می‌شوند تا بتواند هزینه نهاده‌ها را پرداخت کند و این نحوه توزیع نهاده قطعاً سودی برای عشایر ندارد.

سرپرست اداره‌کل امور عشایری استان سمنان با توجه‌ به سفر اخیر وزیر جهاد کشاورزی به استان سمنان بیان کرد: در این سفر پیشنهاد ارائه نهاده مدت‌دار با بازپرداخت 6ماهه و قیمت حدود  8 هزار تومان انجام شد که امیدواریم مورد موافقت قرار گیرد.

وی در نهایت ابراز کرد: انتظار می‌رود مسئولان وقت به سایر مشکلات عشایر از جمله مسیر جاده‌های عشایری و وضعیت آبرسانی آن‌ها توجه جدی‌تری داشته باشند تا شاهد رشد صنعت دام عشایر باشیم.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از