مدیرعامل مرغ تخمگذار استان سمنان مطرح کرد:
عدم تأمین نهاده مرغهای تخمگذار
مدیرعامل مرغ تخمگذار استان سمنان گفت: نداشتن نهاده یکی از مشکلات تولیدکنندگان مرغ تخمگذار است که این میزان خوراک بهصورت وارداتی و سهمیهبندی برای تولیدکنندگان در نظر گرفته شده است.
احمد طاهری در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی مرآت با اشاره به اینکه بیش از ۷۵ تن تخممرغ روزانه در استان تولید میشود، گفت: این در حالی است که مصرف تخممرغ در سطح استان کمتر از ۳۰ تن است و مازاد تولیدی باید به استانهای همجوار صادر شود.
مدیرعامل مرغ تخمگذار استان سمنان در ادامه افزود: نداشتن نهاده یکی از مشکلات تولیدکنندگان مرغ تخمگذار است که بیش از ۷۵ درصد نهاده خوراک مرغ از سویا و ذرت است که این میزان خوراک بهصورت وارداتی و سهمیهبندی برای تولیدکنندگان در نظر گرفته شده است.
طاهری خاطرنشان کرد: در سامانه بازارگاه بهصورت ماهیانه برای مرغداران هزینه سرانه خدمات نهاده در نظر گرفته میشود؛ اما در حال حاضر تأمین این نهاده به مدت چهار ماه از طرف دولت بهشدت دچار آسیب شده است.
وی در ادامه افزود: بهوجودآمدن این مشکل موجب بهوجودآمدن بازار سیاه شده است و مرغداران مجبور به تأمین سویا با دو برابر قیمت هستند و همین کمبود علاوه بر مشکل بازار سیاه موجب اضافهکردن مواد اختلاط غیرنهادهای به دام مرغ شده است.
مدیرعامل مرغ تخمگذار استان اذعان داشت: وقتی میزان مورد نیاز نهاده تأمین نشود از نظر بالارفتن قیمت تولیدکننده اثرگذار خواهد بود و نهادهای دولتی و بخشهای خصوصی باید در صدد تامین میزان کمبود نهاده باشند.
طاهری خاطرنشان کرد: میزان مصرف نهاده تعداد مرغهای تخمگذار و مصرف سرانه هر قطعه مرغ در روز بهصورت لحظهای قابلرصد است؛ بنابراین برنامهریزیکردن برای تأمین نهاده کار مشکلی قلمداد نمیشود و مسئولین با مدیریت درست فصلی با برآورد ارز مورد نیاز با اقدام بهموقع برای تأمین نهاده میتوانند این کمبود را تامین کنند.
وی در ادامه افزود: نحوه عملکرد و مدیریت در رفع این مشکل باید به نحوی باشد که دامدار برای نهاده روزانه دچار چالش نشود هر چند اکثر دامداران دارای انبارهای ذخیرهسازی نهاده هستند و میتوانند نهاده را ذخیرهسازی کنند؛ اما تولیدکنندگان در بحث تامین تسهیلات در گردش دچار مشکل هستند.
مدیرعامل مرغ تخمگذار استان خاطرنشان کرد: طی تصمیمات گرفته شده اردیبهشتماه ۱۴۰۱ جهش افزایش نهاده توسط بانکهای عامل برای تولیدکنندگان صورت گرفت و در یک مدت کوتاهی نهاده تأمین شد و پس از آن دامدار تولیدکننده مرغ تخمگذار را به حال خود رها کردند.
طاهری اذعان داشت: رهاکردن تسهیلات در گردش و عدم تأمین نهاده و ارز لازم برای حمایت دامداران خسارات سنگینی را به این قشر وارد خواهد کرد و همین امر زمینه افزایش قیمت تخممرغ را به وجود میآورد.
وی در ادامه افزود: باتوجهبه اینکه توان مردم در تامین گوشت و مرغ در خانواده کاهشیافته است تهیه و مصرف روزانه تخممرغ با قیمت مناسب در سبد غذایی شهروندان از اهمیت بالایی برخوردار است.
انتهای خبر/