حالت تاریک
  • سه‌شنبه, 1403/09/13 شمسی | 2024/12/03 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن مرآت نیوز | meraatnews.com هستید؟
یادداشت؛

چگونه از احساس به اطلاعات برسیم؟

چگونه از احساس به اطلاعات برسیم؟

حسن عرفانیان، در یادداشتی اختصاصی نوشت: ما به‌عنوان مخاطبان عصر جنگ شناختی، باید به واژه‌های نامزدهای انتخاباتی توجه کنیم و اگر آنها به حواشی مربوط شوند، ما باید از انتخاب چنین نامزدهای بپرهیزیم.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «مرآت»؛ حسن عرفانیان، مدرس سواد رسانه در یادداشتی اختصاصی نوشت: انتخابات یک فرصت برای تعیین سرنوشت کشور است. اما برای انتخاب درست، باید از اطلاعات درست استفاده کنیم. نامزدها برای جلب رأی مخاطبان، از تکنیک‌ها و روش‌های مختلفی استفاده می‌کنند که ممکن است ما را گمراه کنند. 

این تکنیک‌ها و روش‌ها بخشی از علم جنگ شناختی و عملیات روانی هستند که برای تأثیرگذاری بر ذهن و رفتار افراد به کار می‌روند. ما به‌عنوان مخاطبان آگاه، باید این تکنیک‌ها و روش‌ها را بشناسیم و از آنها محافظت کنیم. 

در ادامه به معرفی دو تکنیک رایج می‌پردازیم: ۱- کانال انحرافی: این تکنیک برای پنهان‌کردن موضوع اصلی و مهم با موضوع فرعی و کم‌اهمیت است. برای مثال، در انتخابات، ما باید به برنامه‌ها و کارنامه‌های نامزدها توجه کنیم. این برنامه‌ها باید مسائل اصلی و اولویت‌دار کشور را پوشش دهند. مثل اقتصاد، فرهنگ، سلامت و غیره. 

اما بعضی نامزدها که برنامه و کارنامه مناسبی ندارند، سعی می‌کنند با ایجاد فضاسازی و تبلیغات مسموم و سیاسی‌بازی، ما را از موضوع اصلی دور کنند. آنها مسائل حاشیه‌ای و بی‌اهمیت را به ما تحمیل می‌کنند. ما باید از این تکنیک آگاه باشیم و به موضوعات فرعی که اصل شده‌اند، توجه نکنیم.

۲- پاره حقیقت‌گویی: این تکنیک برای ارائه یک تصویر ناقص و نادرست از موضوع است. در این تکنیک، فقط بخشی از موضوع که به نفع نامزد است  و مخاطب را جذب می‌کند، گفته می‌شود. اما بخش‌های مهم و ضروری که مخاطب باید بداند، حذف یا تغییر می‌یابند. ما باید از این تکنیک آگاه باشیم و به دنبال اطلاعات کامل و صحیح باشیم. گاهی موضوعات ممکن است با اهداف خاص دست‌کاری شده و به ما ارائه شوند

ما به‌عنوان مخاطبان عصر جنگ شناختی، باید همیشه به واژه‌هایی که در برنامه‌های انتخاباتی می‌شنویم، توجه کنیم. این واژه‌ها نشان‌دهنده دغدغه‌ها و اولویت‌های نامزدها هستند. اگر این واژه‌ها مربوط به مسائل اصلی و مهم کشور نباشند و فقط به حواشی و احساسات مربوط شوند، ما باید از انتخاب چنین نامزدهای بپرهیزیم. ما باید از احساس به اطلاعات برسیم و انتخابی مطلوب و مسئولانه داشته باشیم.

یادداشت: حسن عرفانیان-مدرس سواد رسانه 

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از