
معاون سازمان محیط زیست:
رویکرد محیط زیست حفاظت مشارکتی از یوزها است
معاون سازمان محیط زیست از اجرای حفاظت مشارکتی از یوزها با کمک مردم خبر داد و گفت: در این زمینه دو سامانه نیز واگذار شده است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «مرآت»؛ حمید ظهرابی درباره خروج دام از محل زیستگاه یوزپلنگ ایرانی در توران شاهرود گفت: وجود دامها در زیستگاه، یکی از مهمترین مشکلات یوزپلنگهای ایرانی در خارتوران شاهرود است، لذا تلاشهای زیادی در سالهای اخیر برای این موضوع شده و ۱۵۰ الی ۱۶۰ هزار هکتار از اراضی منطقه نیز از دام خالی شده است.
وی افزود: در سالهای قبل هشت الی ۱۰ سامانه عرفی از دامداران خریداری شد و سال گذشته نیز یک سامانه عرفی دیگر خریداری شده است. لذا سیاست ما کیفیسازی زیستگاه یوز است که با جدیت دنبال میشود.
معاون سازمان حفاظت از محیط زیست کشورمان همچنین گفت: در زمینه نگهداری از یوزها همچنین برنامه مدون و جامعی تدوین شده که متخصصان در آن دخیل هستند تمرکز اصلی ما هم این است که اول بتوانیم زیستگاهها را ایمنسازی کنیم. برای این منظور پروژه یوز را دوباره احیا کردهایم تا کارها بهصورت متمرکز و مشترک پیش برود.
ظهرابی همچنین گفت: دیگر رویکرد ما حفاظت مشارکتی با کمک مردم است که دو سامانه در این زمینه واگذار شده که یکی از آنها به نام یوز کنام ۱۰۰ هزار هکتار است و ۱۰ الی ۱۵ نفر نیز در آن استقرار دارند و حفاظت از یوزها را بر عهده گرفتهاند.
وی با بیان اینکه حفاظت مشارکتی سبب میشود تا بتوانیم از همه ظرفیتهای مردمی نیز در این عرصه بهرهگیری کنیم، افزود: در جنوب توران هم گروهی از دامداران سنگسری کارهایی را برای حفاظت یوز انجام دادهاند و آمادگی داریم بازهم عرصههایی را واگذار کنیم و از ظرفیت سازمانهای مردمنهاد بهره بگیریم حتی در این ارتباط با دبیر دیدهبان طبیعت نیز رایزنی شده تا فهرستی از کسانی که دغدغهمند هستند، تهیه شود.
معاون حیات طبیعی سازمان محیط زیست درباره شائبههای مبتنی بر نگهداری یوزها و درمان آنها تاکید کرد: در خصوص دامپزشکان یوز ایرانی باید گفت متأسفانه هیچکدام از دانشگاههای کشورمان رشته دامپزشکی حیات وحش را ندارند و بنابراین ما باید در این زمینه تجربه کسب میکردیم امروز در کنار دامپزشک خارجی تیمی از دانشگاههای مختلف و متخصصان در کنار ما حضور دارند و حتی تصمیمات و نظرات دامپزشک مهمان ما به بحث گذاشته و در نهایت تصمیم از فرآیند نظرات همه دامپزشکان بیرون میآید.
ظهرابی ادامه داد: حتی تصمیم داریم با کمک این ظرفیت دامپزشک خارجی گروهی از دامپزشکان را آموزش دهیم تا از آنها بهرهمند شویم که البته با همین روش مشارکتی و گروهی توانستیم بیماری ایران را که در عمده موارد تا قبل درمان نداشت و یوز تلف میشد، درمان کنیم اما گروهی هستند که به مخالفت میپردازند در صورتی که باید از این افراد که کمک میکنند، حمایت کرد.
وی درباره کریدور میاندشت هم توضیح داد: درباره رفع مشکلات یوز در شورای عالی محیط زیست کشور دو موضوع را پیشنهاد کردهایم که امیدواریم به تصویب برسد که یکی همان برنامه مشارکتی پنج ساله ایمنسازی زیستگاه و حفاظت بود که در بالا ذکر شد و دیگری ایمنسازی کریدور میاندشت و همچنین بزرگراه حرم تا حرم است که در خصوص بزرگراه حرم تا حرم دو طرح مطرح شده که یکی همان طرح با حفاظت و ایمنی و استانداردهایی که مورد تائید محیط زیست باشد، اجرا شود.
معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت از محیط زیست گفت: طرح دوم اینکه در قطعه میاندشت حرم تا حرم با کریدور کنونی تلاقی پیدا کند و در محل تردد یوزپلنگ این دو بزرگراه یکی شوند که باید دید چه تصمیمی در نهایت گرفته خواهد شد اما عزم ما این است که کریدور ایمنسازی شود و این موضوع هم با تائید محیط زیست و مطالعات دانشگاهی و … میبایست صورت گیرد.
منبع: خبرگزاری مهر
انتهای خبر /
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!