حالت تاریک
  • سه‌شنبه, 1403/08/22 شمسی | 2024/11/12 میلادی
منتخب مجلس دوازدهم خبر داد:

ارتقاء تجارت نفت در دولت سیزدهم

ارتقاء تجارت نفت در دولت سیزدهم

منتخب مجلس دوازدهم به بیان توضیحاتی درباره میزان رشد ارتباطات انرژی با کشورهای همسایه در دولت سیزدهم و اهمیت‌دادن به فعال‌شدن دیپلماسی انرژی در این دولت پرداخت.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «مرآت» به نقل از خبرگزاری «راه دانا»؛ رمضان علی سنگدوینی درباره میزان رشد ارتباطات انرژی با کشورهای همسایه در دولت سیزدهم و اهمیت‌دادن به فعال‌شدن دیپلماسی انرژی در این دولت گفت: دولت سیزدهم و شخص رئیس‌جمهور فقید عملکرد خیلی خوبی در حوزه فعال‌کردن دیپلماسی مخصوصاً دیپلماسی انرژی داشت. 

وی در ادامه بیان کرد: این دیپلماسی انرژی با کشورهای همسایه و حتی کشورهایی که به‌عنوان یک مجموعه عمل می‌کنند مثل کشورهای اوراسیا و.... نیز روابط در حوزه  انرژی توسعه پیدا کرد. 

سنگدوینی افزود: روابط اقتصادی و تجاری و حتی فرهنگی هم در دستور کار دولت سیزدهم بود و بر خلاف ادوار گذشته و علی‌رغم تحریم‌ها اقدامات زیادی برای توسعه مناسبات به کشورهای همسایه در حوزه انرژی برداشته شد. 

عضو کمیسیون انرژی مجلس یازدهم و منتخب مجلس دوازدهم خاطرنشان کرد: در دولت رئیسی انتقال گاز و برق با کشورهای ترکیه، عراق  انجام شد. با کشور ترکمنستان سوآپ گازی  که سال‌ها متوقف شده بود، با توسعه دیپلماسی انرژی این ارتباط بار دیگر برقرار شد. انتقال برق بین کشورهایی مثل پاکستان،  عراق، آذربایجان و افغانستان در راستای توسعه دیپلماسی انرژی و فعال‌کردن آن انجام شد. 

این منتخب مجلس دوازدهم با اذعان به اینکه این ارتباطات برقرار شده بین ایران و کشورهای همسایه در افزایش تجارت نفت و گاز تأثیر بسزایی داشت ادامه داد: علاوه بر این به دلیل اهمیت ویژه‌ای که رئیس‌جمهور فقید به حوزه انرژی داده بود در دو سال دولت سیزدهم با قطعی برق در تابستان‌ها حداقل برای بخش خانگی و تجاری روبه‌رو نبودیم و حتی قطعی برق در بخش‌های صنعت و کشاورزی هم مدیریت می‌شد. 
وی با تأکید بر اینکه تلاش شد در قطعی‌های برق در دو سال دولت رئیسی صنعت آسیب کمتری ببیند ادامه داد: علاوه بر این شاهد توسعه برداشت انرژی در صنعت نفت بودیم و فاز ۱۴ پارس جنوبی با ظرفیت ۵۰ میلیون مترمکعب به بهره‌برداری رسید. فاز دوم پالایشگاه آبادان نیز به بهره‌برداری رسید که در تولید نفت گاز و بنزین برای کشور تأثیرگذار است.

وی در ادامه گفت: در راستای فعال‌کردن دیپلماسی انرژی دولت سیزدهم  توجه ویژه‌ای هم به شرکت‌های دانش‌بنیان داشت تا به این وسیله اقدام به رسوخ و ورود علم و فناوری به حوزه صنعت نفت و گاز کنند.

سنگدوینی  با بیان اینکه ایران ظرفیت‌های خالی این پالایشگاه‌ها را فعال کرد و این اقدامات توانست کمک بسیار زیادی در دانش‌بنیان‌شدن صنعت نفت و گاز و فعال‌شدن دیپلماسی انرژی در دولت سیزدهم داشته باشد افزود: دولت سیزدهم در بخش اقتصاد نفت و نیرو بسیار موفق و فعال بود. فعال‌کردن دیپلماسی انرژی باعث شد که تجارت نفت از ۳۰۰ بشکه در روز به حدود ۲ میلیون بشکه در روز رسید.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر به‌صورت روزانه حدود ۱۶۰۰ بشکه نفت صادر می‌کنیم علاوه بر این ظرفیت پالایشگاه‌های خود را نیز تأمین می‌کنیم که بسیار حائز اهمیت است، خاطرنشان کرد: از سوی دیگر روزانه ۱۱۰ تا ۱۲۰ میلیون لیتر بنزین و حدود ۹۰ میلیون لیتر گازوئیل در کشور تولید می‌کنیم که موارد بسیار با اهمیتی است که در دولت شهید رئیسی محقق شد.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از