حالت تاریک
  • چهارشنبه, 1404/02/31 شمسی | 2025/05/21 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن مرآت نیوز | meraatnews.com هستید؟
اظهارات آمریکایی‌ها مصرف داخلی دارد
کارشناس مسائل بین‌المللی:

اظهارات آمریکایی‌ها مصرف داخلی دارد

کارشناس مسائل بین‌المللی گفت: بسیاری از اظهارات آمریکایی‌ها مصرف داخلی داشته و بیشتر برای بهره‌برداری تبلیغاتی مطرح می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «مرآت» به نقل از خبرگزاری «راه دانا»؛ عبدالرضا فرجی‌‌راد، با اشاره به بیانات صریح مقام معظم رهبری درباره موضوع غنی‌‌سازی، اظهار داشت: طی روزهای اخیر، مقامات مختلف کشور از جمله مسئولان وزارت امور خارجه و رهبر معظم انقلاب، در پاسخ به ادعاهای اخیر آمریکا مبنی بر توقف غنی‌سازی، مواضع روشنی اتخاذ کرده‌اند.

​​​​​​وی افزود: در دور چهارم مذاکرات مسقط قرار بر این بود که گفتگوها  پیرامون مسائل فنی ادامه پیدا کند، اما طرف آمریکایی بار دیگر از توافق عقب‌نشینی کرد. در پاسخ به این رفتار، طرف ایرانی با صراحت اعلام کرده است که به‌هیچ‌وجه غنی‌سازی را متوقف نخواهد کرد. غنی‌سازی یک صنعت بومی در ایران است که سال‌ها برای توسعه آن تلاش شده و کشور بر حفظ آن ایستادگی خواهد کرد.

آمریکایی‌ها در پی نابودی کامل صنعت هسته‌ای ایران

تحلیلگر ارشد سیاست خارجی و استاد ژئوپلیتیک، با بیان اینکه اگر نگرانی واقعی آمریکا دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای باشد، جمهوری اسلامی ایران آمادگی کامل دارد تا در قالب مذاکرات، به طرف مقابل اطمینان دهد که چنین هدفی را دنبال نمی‌کند؛ خاطرنشان کرد: در این مسیر، امکان توافقاتی وجود دارد که ایران در آن امتیازاتی بدهد و در مقابل، امتیازاتی دریافت کند؛ اما به نظر می‌رسد هدف اصلی آمریکایی‌ها فراتر از این باشد و آن‌ها در پی نابودی کامل صنعت هسته‌ای ایران هستند؛ موضوعی که در صورت تحقق، می‌تواند زمینه‌ساز مطالبات نامشروع دیگر نیز شود. طبیعتاً ایران در برابر چنین خواسته‌هایی مقاومت خواهد کرد.

ترامپ به دنبال توافقی بهتر از برجام است

این کارشناس مسائل بین‌المللی درباره اصرار غرب به‌ویژه آمریکا بر توقف غنی‌سازی ایران گفت: دلایل مختلفی برای این پافشاری وجود دارد؛ نخست اینکه ترامپ به دنبال توافقی بهتر از برجام است. در برجام، غنی‌سازی تا سطح 3/67 درصد برای ایران مجاز شمرده شده بود. اگر ترامپ به همان سطح بازگردد، این سوال مطرح می‌شود که چرا از ابتدا از برجام خارج شد و آن‌همه هزینه سیاسی به بار آورد.

وی ادامه داد: دومین عامل، فشار داخلی در آمریکا به‌ویژه از سوی لابی صهیونیستی و جریان‌های تندرو است که خواستار حذف کامل توان غنی‌سازی ایران هستند. سوم، نزدیک بودن انتخابات کنگره و سنا در آمریکاست. تیم ترامپ نگران است که توافق احتمالی با ایران بر نتایج این انتخابات اثر منفی بگذارد. چهارمین دلیل، نگرانی از بروز شکاف درون حزب جمهوری‌خواه است؛ چرا که بخشی از این حزب با هرگونه توافق مخالف است، در حالی که برخی دیگر معتقدند غنی‌سازی در سطح پایین و تحت نظارت شدید، مشکلی ایجاد نخواهد کرد.

فرجی‌راد در ادامه درباره آینده مذاکرات گفت: در حال حاضر نمی‌توان پیش‌بینی دقیقی ارائه داد. آمریکایی‌ها بارها پیش از آغاز مذاکرات مواضع منفی اتخاذ کرده‌اند، اما در دور چهارم اعلام کردند که دور پنجم باید بر مسائل فنی و تکنیکی متمرکز باشد. اکنون مجدداً مواضع متناقضی از سوی آن‌ها دیده می‌شود.

در صورت تکرار مواضع آمریکا مذاکرات متوقف می‌شود

استاد ژئوپلیتیک در پایان تصریح کرد: گفته می‌شود پیشنهادی برای برگزاری ادامه مذاکرات در اروپا در روزهای شنبه و یکشنبه مطرح شده، اما هنوز از سوی ایران پذیرفته نشده است. اگر آمریکا همان مواضع تبلیغاتی خود را در مذاکرات نیز تکرار کند، روند مذاکرات ادامه نخواهد یافت؛ اما چنانچه گفتگوها به‌صورت فنی و تخصصی پیش برود، امکان پیشرفت در مذاکرات وجود دارد. بسیاری از اظهارات آمریکایی‌ها مصرف داخلی داشته و بیشتر برای بهره‌برداری تبلیغاتی مطرح می‌شود.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!