
مرآت گزارش میدهد؛
تجلی شکوه طبیعت در سمنان
سمنان در آستانه روز طبیعت و سیزده بدر، با استقبال از طبیعتدوستان و مسافران نوروزی، آماده میزبانی از گردشگران است.
به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «مرآت»، سیزدهبهدر، که در پایان جشنهای نوروزی و به عنوان روز طبیعت شناخته میشود، آغاز فصل نو شدن و بیداری درختان را نشان میدهد.
این روز که با سیزدهم فروردین ماه مصادف است، نمادی از تجدیدحیات و شادی در دل طبیعیترین فضاهای زندگی است. در این روز، مردم به سمت طبیعت روانه میشوند تا روزی شاد و خاطرهانگیز را در کنار یکدیگر سپری کنند.
در این روز، سنتهای مختلفی نیز برگزار میشود، مانند ۱۳ گره زدن به سبزه و گردهماییهای خانوادگی که زیبایی این جشن را بیشتر میکند.
بسیاری از ساکنان سمنان نیز به منظور گذراندن ساعاتی خوش در کنار خانواده و لذت از فضای طبیعی، به پارکها و مناطق تفریحی و خوش آب و هوای شهر میروند. در این مکانها، مردم به برپایی آتش و تهیه غذاهای ویژه پرداخته و ساعاتی را به شادی و گفتگو میگذرانند.
این روز فرصتی است تا مردم از زندگی شهری دور شوند و با طبیعت ارتباط برقرار کنند، و بدین وسیله، دوستی بیشتری با محیط زیست خود برقرار سازند. سیزدهبدر نهتنها روز شادابی و زندگی است، بلکه یادآور ارزشهای تمدنی و فرهنگی ما نیز است.
پیوندی عمیق با محیط زیست در روز طبیعت
معاون محیط زیست انسانی ادارهکل حفاظت محیط زیست سمنان در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «مرآت» با اشاره به اهمیت روز طبیعت و نقش آن در ایجاد ارتباط با طبیعت، به افزایش آگاهی و تمایل مردم به طبیعتگردی مسئولانه اشاره کرد.
مجتبی قندالی با اشاره به اینکه خوشبختانه امروزه شاهد افزایش آگاهی در جامعه هستیم که این امر به واسطه رسانههای مختلف به ویژه فضای مجازی محقق شده است، افزود: این افزایش آگاهی منجر به تغییر رفتار در جامعه و تمایل بیشتر مردم به سمت طبیعتگردی پایدار و مسئولانه شده است.
وی در ادامه عنوان کرد: روز طبیعت، فرصتی بینظیر برای تجدید قوا و بازیابی انرژی از دست رفته در طول سال است. با این حال، این فرصت نباید به بهای آسیب رساندن به طبیعت تمام شود.
قندالی با تأکید بر اهمیت حفظ طبیعت و ضرورت رعایت نکات زیست محیطی اظهار کرد: طبیعتگردی باید به گونهای انجام شود که هیچ اثری از حضور انسان در طبیعت باقی نماند.
این مقام مسئول با بیان اینکه زبالهها و ضایعات غذایی، باید به طور کامل در کیسههای زباله جمعآوری شده و به سطلهای زباله شهری منتقل شوند، گفت: رها کردن زباله در طبیعت، نه تنها منظره را زشت میکند، بلکه میتواند به حیات وحش و اکوسیستمهای طبیعی آسیب جدی برساند.
به گفته وی، برای جلوگیری از آتشسوزی و آسیب به محیط زیست، بهتر است به جای استفاده از آتش، از اجاقهای مسافرتی استفاده شود.
قندالی همچنین تصریح کرد: روشن کردن آتش در طبیعت، به خصوص در فصول خشک سال، میتواند به سرعت منجر به گسترش آتشسوزیهای مهیب شود و خسارات جبرانناپذیری به بار آورد.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه برای حفظ آرامش حیات وحش و سایر طبیعتگردان، باید از بلند کردن صدای سیستمهای صوتی در مناطق حفاظت شده و سایر نقاط طبیعی خودداری شود، بیان کرد: صدای بلند میتواند باعث ایجاد استرس در حیوانات و اخلال در رفتار طبیعی آنها شود.
به گفته وی، احترام به فرهنگ و آداب و رسوم مردم محلی، از دیگر نکاتی است که در هنگام طبیعتگردی باید مورد توجه قرار گیرد و تعامل مثبت با جوامع محلی و رعایت ارزشهای فرهنگی آنها، میتواند به حفظ و ارتقای فرهنگ بومی کمک کند.
قندالی از هموطنان خواست تا از ورود به مناطق حساس و آسیبپذیر زیستمحیطی خودداری کنند و در صورت مشاهده هرگونه تخلف زیستمحیطی، مراتب را به نزدیکترین واحد محیط زیست اطلاع دهند.
وی تأکید کرد که حفاظت از محیط زیست، وظیفهای همگانی است و نیازمند مشارکت فعال همه افراد جامعه است.
این مقام مسئول همچنین افزود: استفاده از وسائل نقلیه عمومی و یا خودروهای کممصرف میتواند به کاهش آلودگی هوا و حفظ محیط زیست کمک کند.
قندالی از همکاری این اداره با ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری در روز طبیعت خبر داد و اعلام کرد: ادارهکل حفاظت محیط زیست با حضور در طبیعت، ضمن تأکید بر اهمیت حفظ محیط زیست، با توزیع بروشورهای آموزشی و کیسههای زباله، مردم را به حفظ پاکیزگی و جلوگیری از آلودگی محیط زیست تشویق میکند.
وی تصریح کرد: این همکاری مشترک، نشان از عزم جدی دو سازمان در راستای حفاظت از منابع طبیعی و محیط زیست استان سمنان دارد. امیدواریم با مشارکت همگانی، بتوانیم روز طبیعتی خاطرهانگیز و در عین حال مسئولانه را رقم بزنیم.
۳۳ عرصه منابع طبیعی میزبان مردم استان سمنان
سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «مرآت» با اشاره به اینکه مناسبت ایام عید نوروز و روز طبیعت، ۱۸ بوستان جنگلی و ۱۵ پایگاه امداد جنگل و مرتع در این استان به فعالیت خواهند پرداخت، گفت: به مناسبت روز طبیعت، ۲۰ هزار نسخه بروشور و کیسههای زباله به منظور ترویج فرهنگ حفاظت از منابع طبیعی و آبخیزداری، با همکاری مدیریت بحران استانداری سمنان آماده توزیع در خروجی شهرهای استان است.
علیرضا رهایی در ادامه افزود: گروههای چهار نفره این پایگاهها به گشتزنی پرداخته و از تخریب و تصرف مناطق حفاظت شده جلوگیری خواهند کرد.
به گفته وی، برای جلوگیری از دخل و تصرف در عرصههای طبیعی و اراضی ملی، به همراه طرح مشارکت مردمی در حفاظت از انفال، برنامههایی مانند فعالسازی تیمهای گشتزنی و ایجاد کمربند حفاظتی در دستور کار قرار دارد.
این مقام مسئول از شهروندان خواست تا در راستای حفظ و حراست از طبیعت، از ریختن زباله در محیط زیست، روشن کردن آتش در مناطق جنگلی و استفاده از سرشاخههای خشک درختان برای روشن کردن آتش خودداری کنند.
رهایی با تأکید بر اینکه روشن کردن آتش در بوستانها، پارکهای جنگلی و مناطق جنگلی ممنوع است، از مردم خواست تا در صورت وقوع آتشسوزی در عرصههای جنگلی و اراضی ملی، با شماره تلفنهای رایگان ۱۵۴۰، ۱۳۹ و ۱۵۰۴ به یگان حفاظت ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان و محیط زیست استان گزارش دهند.
وی ضمن دعوت از مردم برای رعایت اخلاق طبیعتگردی، تصریح کرد: باید تلاش کنیم تا طبیعت را ترک کنیم به گونهای که انگار در آن پا نگذاشتهایم، تا از تخریب و آلودگی طبیعت کشور جلوگیری شود.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!