حالت تاریک
  • پنج‌شنبه, 1403/08/24 شمسی | 2024/11/14 میلادی
تولید ۵۰ درصد داروهای دامی در سمنان
مدیرکل دامپزشکی استان سمنان خبر داد:

تولید ۵۰ درصد داروهای دامی در سمنان

مدیرکل دامپزشکی استان سمنان گفت: استان سمنان رتبه نخست را از نظر تولید داروی دامی در کشور دارد و ۵۰ درصد نیاز دارویی دامی کشور از این استان تأمین می‌شود.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «مرآت»؛ حمیدرضا حسینی پیش از ظهر امروز در جمع خبرنگاران با بیان اینکه دامپزشکی یکی از ارکان اساسی در حفظ سلامت عمومی و امنیت غذایی شناخته می‌شود، گفت: این حرفه نه‌تنها به بهداشت و سلامت دام‌ها کمک می‌کند، بلکه نقش مهمی در پیشگیری از بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان ایفا می‌کند.

مدیرکل دامپزشکی استان سمنان با اشاره به اهداف کلیدی اداره دامپزشکی افزود: حفظ سرمایه دامی از طریق بهداشت دام، ارتقا بهداشت عمومی و تحقق امنیت غذایی از اهداف اداره دامپزشکی است که این اهداف نه‌تنها به‌سلامت دام‌ها کمک می‌کند، بلکه به بهبود کیفیت زندگی انسان‌ها نیز منجر می‌شود.

وی تصریح کرد: باتوجه‌به اینکه ۸۵۰ عامل بیماری شناخته شده در حوزه انسان و حیوان وجود دارد، اهمیت کار دامپزشکان در خط مقدم مبارزه با این بیماری‌ها دوچندان است.

به گفته این مقام مسئول، سمنان به‌عنوان یک استان با ظرفیت‌های بالقوه و بالفعل در حوزه دام و طیور شناخته می‌شود.

حسینی در این نشست به وجود ۴۵ کارخانه صنایع و ۱۷ کارخانه دارویی اشاره کرد و افزود: این آمار نشان‌دهنده تنوع و غنای تولیدات دامی در استان سمنان است.

 وی با بیان اینکه استان سمنان رتبه نخست را از نظر تولید داروی دامی در کشور دارد، گفت: ۵۰ درصد نیاز دارویی دامی کشور از این استان تأمین می‌شود.

حسینی خاطرنشان کرد: استان سمنان دارای یک میلیون و ۴۰۰ هزار رأس دام سبک و ۸۰۰ هزار رأس دام سنگین است و ظرفیت طیور صنعتی استان بالغ بر ۵ میلیون رأس است.

وی یادآور شد: پتانسیل تولید گوشت قرمز، گوشت مرغ، شیر و تخم‌مرغ در استان مطلوب بوده و ارزش واقعی صنعت دام و طیور استان حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان برآورد شده که خود گواهی بر اهمیت این صنعت در اقتصاد منطقه است.

 مدیرکل دامپزشکی استان سمنان همچنین به موفقیت‌های صادراتی این اداره کل اشاره کرد و افزود: صادرات ۳۰۰ تُن گوشت منجمد مرغ به کشورهای حاشیه خلیج‌فارس و نظارت بهداشتی بر ۴۴ محموله صادراتی از ۶ محصول تولیدی در نیمه نخست سال‌جاری، نشان‌دهنده توانمندی‌های این اداره کل در زمینه واپایش کیفیت و بهداشت محصولات دامی است.

وی ادامه داد: درآمد حاصل از این صادرات بالغ بر ۳/۶ میلیون دلار بوده که نشان‌دهنده نقش کلیدی دامپزشکی در توسعه اقتصادی استان است.

حسینی با بیان اهمیت همکاری عمومی در حفظ بهداشت فرآورده‌های خام دامی، گفت: هم استانی‌ها می‌توانند هرگونه تخلف یا پیشنهاد خود را از طریق سامانه تلفنی دامپزشکی استان سمنان با شماره ۱۵۱۲ گزارش دهند؛ زیرا این امر به افزایش نظارت کمک می‌کند و موجب ارتقا فرهنگ بهداشت عمومی نیز می‌شود.

وی ابراز کرد: باتوجه‌به اهداف کلیدی اداره دامپزشکی استان سمنان و ظرفیت‌های موجود، می‌توان امیدوار بود که با همکاری مردم و مسئولین، این استان بتواند به یکی از قطب‌های مهم دامپروری و تأمین امنیت غذایی در کشور تبدیل شود.

 انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از