رئیس اداره تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی دامغان خبر داد:
ذرت علوفهای بهترین گزینه تامین خوراک دام
رئیس اداره تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی دامغان گفت: سیلاژ ذرت علوفهای یکی از بهترین گزینهها برای تامین خوراک دام در دورههای بیباران است.
حسن صرفی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «مرآت»؛ با بیان اینکه ذرت علوفهای در دامغان یک کشت پایدار و سودآور برای کشاورزان است، اظهار کرد: ذرت ۷۰۴ هیبرید سینگل کراس بهعنوان محصول اصلی کشتشده در دامغان بهدلیل کیفیت بالا، دانهبندی زیبا و مقاومت نسبی در برابر بیماریهایی نظیر فوزاریوم و سیاهک ذرت مورد استقبال کشاورزان قرار گرفته است.
رئیس اداره تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی دامغان با اشاره به مزایای این رقم تاکید کرد: ذرت ۷۰۴ دومنظوره بوده و هم به صورت دانهای و هم علوفهای قابل استفاده است و پوشش غلاف زیبا، یکنواختی در رنگ و اندازه و همچنین حفظ کیفیت دانهها از دیگر مزایای این نوع ذرت بوده و سبب کاهش هزینههای کشاورزان و افزایش سوددهی آنان شده است.
وی تصریح کرد: کشت این محصول از اردیبهشتماه آغاز و تا اواخر تیرماه ادامه دارد و دوره رشد آن بین ۹۰ تا ۱۰۰ روز است و برداشت محصول از مهرماه شروع شده و تا پایان آبانماه ادامه دارد.
صرفی از برداشت ۱۱ هزار تن ذرت علوفهای از سطح ۲۵۰ هکتار اراضی این شهرستان خبر داد و افزود : میزان عملکرد در شرایط ایدهآل با روش آبیاری میکرو تا ۷۰ تن در هکتار است اما میانگین تولید در دامغان ۴۵ تن در هکتار برآورد میشود.
رئیس اداره تولیدات گیاهی دامغان در ادامه افزود: برای کشت دومنظوره ذرت ۷۰۴ بهطور میانگین ۶۵ تا ۷۰ هزار عدد بذر حدود ۳۰ تا ۳۵ کیلوگرم و در کشت علوفهای ۹۰ تا ۹۵ هزار عدد بذر حدود ۵۰ تا ۵۵ کیلوگرم در هر هکتار مصرف میشود و این محصول حدود ۱۲۵ تا ۱۳۵ روز پس از کشت آماده برداشت است.
صرفی از تلاش جهاد کشاورزی برای توسعه کشت ذرت خبر داد و عنوان کرد: ما با برگزاری کلاسهای آموزشی و تامین نهادههایی مانند بذر و کود از کشاورزان حمایت میکنیم و طرحهای ترویجی متعددی برای افزایش سطح زیر کشت این محصول و ارتقای جایگاه آن در برنامههای کشاورزی شهرستان در حال اجرا است.
وی با اشاره به اهمیت ذرت علوفهای در تغذیه دامها خاطرنشان کرد: سیلاژ ذرت علوفهای یکی از بهترین گزینهها برای تامین خوراک دام در دورههای بیباران بوده و این خوراک بهدلیل مقادیر بالای انرژی و پروتئین تاثیر قابل توجهی بر رشد و توسعه دامها دارد و به همین دلیل بخش قابل توجهی از تولید ذرت در دامغان توسط خود کشاورزان و دامداران مصرف میشود.
این مقام مسئول بر ضرورت رعایت بهداشت در مزارع تاکید کرد و گفت: رعایت اصول بهداشتی و استفاده بهینه از نهادهها نظیر کودهای شیمیایی و بذرهای مناسب نقش مهمی در سلامت محصول و کاهش هزینههای تولید دارد و در همین راستا بیش از ۱۰۰ تن انواع کود شیمیایی و ۱۰ هزار کیلوگرم انواع بذر میان کشاورزان توزیع شده است.
صرفی با اشاره به اهداف آینده جهاد کشاورزی اظهار کرد: با معرفی ارقام جدید زودرس و مقاومتر به شرایط آب و هوایی و توسعه روشهای آبیاری تحت فشار در تلاش هستیم تا بهرهوری را افزایش داده و عملکرد کشت ذرت در دامغان را بهبود بخشیم.
انتهای خبر/