حالت تاریک
  • جمعه, 1403/08/11 شمسی | 2024/11/01 میلادی
راه‌اندازی 400 نیروگاه خورشیدی در استان سمنان
کارشناس فنی شرکت توزیع برق استان سمنان خبر داد:

راه‌اندازی 400 نیروگاه خورشیدی در استان سمنان

کارشناس برنامه‌ریزی فنی و تجزیه و تجلیل شبکه شرکت توزیع نیروی برق استان سمنان گفت: ۴۰۰ نیروگاه مقیاس کوچک در استان سمنان وجود دارد.

علی‌اصغر پاک‌دامن در گفتگو با خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «مرآت» در خصوص اهمیت انرژی گفت: انرژی یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌های قدرت هر کشور است و هر کشوری که بتواند تولید انرژی پایدار و مستمر برای مصارف در بخش‌های مختلف خانگی، تولید، کشاورزی و هم امکان تبادل با دیگر کشورها داشته باشد، مؤلفه قدرت را به نفع خود تعیین می‌کند.

وی در ادامه افزود: طبق آمارها، استان سمنان از ۳۶۵ روز سال ۳۲۵ روز سال هوای آفتابی دارد به عبارتی این استان در حدود 3 هزار کیلووات ساعت بر مترمربع در سال از هوای آفتابی بهره مند است و این موضوع  ظرفیتی مناسب برای توسعه انرژی خورشیدی است.

کارشناس برنامه‌ریزی فنی و تجزیه و تجلیل شبکه شرکت توزیع نیروی برق استان سمنان بیان کرد: این مقدار تابش نور خورشید در استان سمنان در حالی است که میزان تابش خورشید در ایران بین یک هزار و ۸۰۰ تا ۲ هزار و ۲۰۰ کیلووات‌ساعت بر مترمربع در سال تخمین زده شده که بالاتر از میزان متوسط جهانی و به طور متوسط سالانه بیش از ۲۸۰ روز آفتابی برای کشور گزارش شده است و بر این پایه، استان سمنان از بهترین منطقه‌های کشور برای تولید انرژی خورشیدی است.

این مقام مسئول عنوان کرد: امروزه فناوری‌های خورشیدی می‌توانند از این انرژی برای مصارف مختلف از جمله تولید برق، تأمین نور یک فضای داخلی راحت و گرم‌کردن آب برای مصارف خانگی، تجاری یا صنعتی استفاده کنند.

پاک‌دامن ابراز کرد: هم‌اکنون انرژی خورشیدی در سیستم پیچیده و پیوسته برق در بسیاری از کشورها وجود دارد و در کنار سایر فناوری‌ها مانند انرژی باد برای تبدیل جهانی مجهز به اقتصاد انرژی پاک مشارکت می‌کند.

وی در مورد مزیت‌های انرژی خورشیدی نیز توضیح داد: انرژی خورشیدی دو مزیت بزرگ نسبت به سوخت‌های فسیلی (زغال‌سنگ، نفت و گاز طبیعی) دارد؛ اول اینکه اگر چه می‌توان هنوز از سوخت‌های فسیلی با منابع محدود استفاده کرد، اما یک منبع بی‌پایان از نور خورشید که منبع انرژی خورشیدی است وجود دارد.

بنا به گفته پاک‌دامن دیگر مزیت انرژی خورشیدی این است که مانند سوزاندن سوخت‌های فسیلی آلودگی ایجاد نمی‌کند؛ با این وجود تجهیزات مورد نیاز برای جمع‌آوری و استفاده از انرژی خورشیدی گران است و هزینه بالای انرژی خورشیدی استفاده از آن را محدود کرده است.

کارشناس برنامه‌ریزی فنی و تجزیه و تجلیل شبکه شرکت توزیع نیروی برق استان سمنان اذعان کرد: هر کیلووات سامانه خورشیدی، می‌تواند سالانه یک هزار و ۸۰۰ کیلووات‌ساعت در اقلیم استان سمنان برق تولید کند که امید است روند تغییر نگاه مردم و سرمایه‌گذاران به حوزه انرژی خورشیدی در استان سمنان روزبه‌روز متفاوت‌تر و بهتر شود.

وی در نهایت از راه‌اندازی ۴۰۰ نیروگاه مقیاس کوچک در استان سمنان خبر داد.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از