حالت تاریک
  • چهارشنبه, 1404/02/03 شمسی | 2025/04/23 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن مرآت نیوز | meraatnews.com هستید؟
سمنان پیشتاز در اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاهی
مدیرکل کار استان سمنان خبر داد:

سمنان پیشتاز در اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاهی

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان سمنان گفت: با کسب رتبه اول کشوری در ایجاد فرصت‌های شغلی برای فارغ‌التحصیلان و پیشرفت ۱۹۴ درصدی نسبت به سال قبل، استان سمنان به عنوان پیشتاز در اشتغال این قشر از جامعه شناخته می‌شود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «مرآت»، علی نورانی در جمع اصحاب رسانه با اشاره به نامگذاری ۱۱ اردیبهشت ماه به نام روز جهانی کارگر گفت: در راستای سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری، برنامه‌های متنوعی در حوزه‌های مختلف برای تحقق شعار سال تدوین شده است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان سمنان با اشاره به فعالیت‌های مؤثر کارگروه اشتغال در سال گذشته افزود: در سال‌های گذشته، اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاهی به طور کامل در شأن آن‌ها نبوده اما با توجه به اولویت‌های کارگروه اشتغال سال گذشته، اشتغال روستائیان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی در اولویت قرار داشت.

وی همچنین تصریح کرد: در سال جاری نیز اشتغال بانوان، حوزه اقتصاد دیجیتال، روستائیان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی به طور جدی در دستور کار قرار دارد.

به گفته نورانی، در سال گذشته، ۱۸ هزار فرصت شغلی در حوزه‌های تولید، صنعت، معدن، کشاورزی و خدمات ایجاد و در سامانه رصد ثبت شد.

این مقام مسئول با اشاره به کسب رتبه یک کشوری در اشتغال فارغ‌التحصیلان توسط استان سمنان بیان کرد: با ایجاد ۴ هزار و ۳۰۰ فرصت شغلی برای فارغ‌التحصیلان دانشگاهی، استان سمنان با پیشرفت ۱۹۴ درصدی، رتبه یک کشوری را کسب کرد.

وی همچنین تصریح کرد: در سال گذشته، ۸۶ میلیارد تومان تسهیلات مشاغل خانگی به متقاضیان پرداخت شد.  

نورانی با اشاره به نرخ بیکاری استان سمنان در سال گذشته اظهار کرد: نرخ بیکاری در بهار ۵/۶ درصد، تابستان ۶/۲ درصد، پاییز ۵/۸ درصد و زمستان ۵/۴ درصد بوده است.

این مقام مسئول با بیان اینکه در سال گذشته ۳۷ تعاونی جدید در استان سمنان تأسیس شد، افزود: ۱۶ هزار فرصت شغلی در سال ۱۴۰۳ از سوی یک هزار و ۲۴۱ تعاونی فعال ایجاد شده است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان سمنان، با تأکید بر حمایت از مشاغل خوداشتغالی و تبدیل آن‌ها به مشاغل رسمی، بر حمایت و توسعه تعاونی‌های مسکن و مصرف کارگری تأکید کرد و گفت: باید فرصت حضور کارگران در اقتصاد را فراهم کنیم.  

به گفته وی، تمرکز بر پرداخت تسهیلات مشاغل خانگی به بانوان، به ویژه بانوان سرپرست خانوار، مشاغل خانگی در حوزه اقتصاد دیجیتال، روستاییان و عشایر و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی در اولویت قرار دارد. 

نورانی در ادامه عنوان کرد: ضرورت تبیین ظرفیت‌های اقتصاد تعاون در جامعه نیز مورد تاکید قرار گرفت.  

این مقام مسئول با اشاره به افزایش حقوق کارگران بیان کرد: افزایش ۴۵ درصدی مزد نتیجه هوشمندی، انصاف و عدالت‌جویی در تعیین حقوق و دستمزد سال جاری است.

وی با اشاره به اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل در ۲۱۵ کارگاه استان گفت: طرح طبقه‌بندی مشاغل باعث توازن و عدالت در دستمزد کارگران است و ممکن است حقوق افزایش نیابد اما دستمزد کارگر در درون و بیرون کارگاه یکسان خواهد شد.

نورانی با اشاره به حوادث ناشی از کار در استان بیان کرد: حوادثی که منجر به مصدومیت‌ کارگران می‌شد ۵۰ درصد کاهش پیدا کرد و بیش از ۵۰ درصد فوتی‌ها نیز کاهش یافته است.

این مقام مسئول با اشاره به اجرای طرح کالا برگ گفت: بیش از ۱۷۷ هزار خانوار به ازای ۴۸۰ هزار نفر در سطح استان سمنان در دهک‌های یک تا هفت کالابرگ دریافت کردند.

وی با اشاره به حادثه تلخ معدن مهماندویه دامغان اعلام کرد که علت دقیق فوت معدنکاران هنوز مشخص نشده و منتظر اعلام نظر پزشکی قانونی در خصوص نتایج آزمایشات سم‌شناسی هستند.

نورانی با بیان اینکه معدن مهماندویه یک معدن ۱۰۰ متری و غیرفعال بوده است، افزود: در زمان حادثه هیچ فعالیتی در معدن صورت نگرفته و معدن غیرفعال بوده است.

این مقام مسئول با تأکید بر اینکه این حادثه هیچ شاهد عینی ندارد، تصریح کرد: ابتدا چند معدنکار وارد معدن شده و سپس تعداد دیگری برای اطلاع از وضعیت آن‌ها رفتند و آن‌ها نیز فوت شدند، لذا هیچ شاهد عینی که از چگونگی حادثه و علت دقیق ورود خبر داشته باشد وجود ندارد.

وی با اشاره به ممنوعیت فعالیت کاری اتباع در برخی شهرستان‌های استان از جمله دامغان، گفت: این معدن غیرفعال بوده و از این رو نظارتی بر آن نیز وجود نداشته است.

نورانی با تأکید بر اهمیت آموزش ایمنی کارگران، اظهار کرد: کارفرمایان باید توجه کنند آن دسته از اتباع که به صورت قانونی بکارگیری می‌شوند نیز باید آموزش‌های ایمنی لازم را ببینند، زیرا کارگران اتباع معمولاً هیچ‌گونه آموزش ایمنی ندیده‌اند.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه کارگران ایرانی در برخی مشاغل کم‌تر کار می‌کنند، بیان کرد: این مشاغل در استان احصاء شده و قرار است که کارگران اتباع تنها در اینگونه بخش‌ها، آن هم در شهرستان‌هایی که اشتغال اتباع مجاز قانونی است، بکارگیری شوند.

به گفته وی، دو بازرس ویژه از این اداره‌کل با صدور حکم اداری برای بررسی کامل این حادثه مرگبار تعیین شده‌اند.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!