حالت تاریک
  • شنبه, 1403/10/08 شمسی | 2024/12/28 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن مرآت نیوز | meraatnews.com هستید؟
غرب به‌دنبال توقف برنامه هسته‌ای ایران
در گفتگو با کارشناسان مهندسی هسته‌ای مطرح شد:

غرب به‌دنبال توقف برنامه هسته‌ای ایران

دشمنان جمهوری اسلامی همواره سعی دارند تا با ایجاد موانع و اتهام‌زنی دستیابی ایران به فناوری هسته‌ای را محدود کنند، اما ایران امروز در یک تراز برتر از فناوری هسته‌ای قرار دارد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «مرآت»؛ انرژی هسته‌ای به‌عنوان یکی از مهم‌ترین مباحث علوم و تکنولوژی هسته‌ای نقش کلیدی در تأمین انرژی کشورهای مختلف به‌ویژه کشورهای پیشرفته ایفا می‌کند.

با توجه به بحران‌های سیاسی و اقتصادی، محدودیت ذخایر فسیلی، نگرانی‌های زیست‌محیطی و رشد جمعیت توجه به منابع انرژی و استفاده بهینه از آن‌ها به یکی از رویکردهای اصلی تبدیل شده است. 

جمهوری اسلامی ایران در راستای توسعه اقتصادی و اجتماعی خود بیش از سه دهه است که به تحقیقات متنوعی در زمینه علوم و تکنولوژی هسته‌ای پرداخته و بر اساس استراتژی ملی، ایران مصمم به ایجاد نیروگاه‌های هسته‌ای با ظرفیت کل 6 ‌هزار مگاوات بوده و این اقدام نه‌تنها می‌تواند به تأمین پایدار انرژی کشور کمک کند بلکه باعث کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی و کاهش آلاینده‌های زیست‌محیطی خواهد شد.

با توجه به نیاز روزافزون کشور به انرژی و چالش‌های موجود، سرمایه‌گذاری در انرژی هسته‌ای به‌عنوان یک راهکار پایدار و مؤثر برای تأمین نیازهای آینده کشور ضروری بوده و این امر نه‌تنها امنیت انرژی را تضمین می‌کند؛ بلکه موجب پیشرفت علمی و فناوری کشور نیز خواهد شد.

توسعه نیروگاه‌های اتمی یک ضرورت است

محسن غفاری در گفتگو با خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «مرآت»؛ با بیان چالش‌ها و دستاوردهای هسته‌ای ایران اظهار کرد: در روزهای اخیر قطعنامه سیاسی و غیرسازنده سه کشور اروپایی علیه برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تصویب رسید و این در حالی است که ۱۵ کشور دیگر از این سند حمایت نکردند که نشان‌دهنده وجود اختلافات جدی در جامعه بین‌المللی درباره رویکرد به برنامه هسته‌ای ایران است.

کارشناس مهندسی هسته‌ای در ادامه افزود: این قطعنامه می‌تواند به‌عنوان یک توطئه دیگر برای فشار به ایران تلقی شود؛ اما واقعیت‌های موجود در عرصه فناوری هسته‌ای ایران نشان می‌دهد که کشورمان به پیشرفت‌های قابل توجهی دست یافته است.

وی با بیان اینکه سازمان انرژی اتمی ایران در سال‌های اخیر تحولات چشمگیری را تجربه کرده است عنوان کرد: تا چند سال پیش، فعالیت‌های این سازمان بیشتر بر پایه تحقیقات علمی محدود بود؛ اما اکنون به یک سازمان عملیاتی تبدیل شده که در حوزه‌های مختلفی از جمله پزشکی، کشاورزی، صنعتی و محیط‌زیست فعالیت می‌کند و این تغییر رویکرد نشان‌دهنده رشد فناوری هسته‌ای در ایران است.

غفاری بیان کرد: امروزه مردم و مسئولان کشور بیشتر از هر زمان دیگری با دستاوردهای سازمان انرژی اتمی آشنا شده‌اند و فعالیت‌های این سازمان در زمینه‌های درمانی و سلامت، پرتودهی محصولات کشاورزی و بهداشتی و مدیریت منابع آب و خاک، نمونه‌هایی از تأثیر مثبت فناوری هسته‌ای بر زندگی روزمره مردم است.

وی ادامه داد: نمایشگاه‌های دستاوردهای صنعت هسته‌ای که به طور منظم برگزار می‌شود فرصتی مناسب برای نشان‌دادن پیشرفت‌ها و توانمندی‌های این صنعت به عموم مردم فراهم می‌آورد.

غفاری با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) ابراز کرد: مردم باید اثرات مثبت فناوری هسته‌ای را در زندگی خود احساس کنند و این امر نیازمند اطلاع‌رسانی دقیق و مستمر درباره دستاوردها و کاربردهای فناوری هسته‌ای است.

وی توسعه نیروگاه‌های اتمی را یک ضرورت دانست و خاطرنشان کرد: با توجه به نیاز روزافزون کشور به انرژی و مشکلات ناترازی در تولید و مصرف برق، توسعه نیروگاه‌های اتمی یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر به شمار می‌رود و در حال حاضر تنها ۲درصد از تولید برق کشور از طریق نیروگاه اتمی بوشهر تأمین می‌شود و این میزان به هیچ وجه پاسخگوی نیازهای فزاینده کشور نیست.

مهندس هسته‌ای با بیان اینکه توسعه نیروگاه‌های هسته‌ای می‌تواند به‌عنوان یک راهکار مؤثر برای تقویت سبد انرژی کشور محسوب شود گفت: با توجه به منابع محدود انرژی فسیلی و نیاز به کاهش آلاینده‌های زیست‌محیطی، انرژی هسته‌ای می‌تواند نقشی کلیدی در تأمین پایدار انرژی ایفا کند.

غفاری تأکید کرد: با سرمایه‌گذاری در فناوری‌های نوین و توسعه زیرساخت‌های لازم ایران می‌تواند به یکی از کشورهای پیشرو در زمینه انرژی هسته‌ای تبدیل شود.

وی بیان کرد: با وجود چالش‌ها و فشارهای بین‌المللی، عزم ملی برای پیشرفت در حوزه فناوری هسته‌ای باید ادامه یابد؛ زیرا این پیشرفت‌ها امنیت انرژی کشور را تأمین می‌کند و موجب ارتقای سطح علمی و فناوری کشور خواهد شد.

غفاری ابراز کرد: با توجه به توانمندی‌ جوانان ایرانی و حمایت‌های مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) آینده روشنی برای صنعت هسته‌ای ایران رقم خواهد خورد.

توطئه‌های غربی مانع پیشرفت ایران در حوزه فناوری هسته‌ای نشده است

محمد صمدفام در گفتگو با خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «مرآت»؛ با اشاره به صنعت هسته‌ای ایران اظهار کرد: ایران از آغاز برنامه هسته‌ای خود با چالش‌های متعددی مواجه بود و یکی از این چالش‌ها تلاش کشورهای غربی برای جلوگیری از دستیابی ایران به فناوری هسته‌ای است.

کارشناس مهندسی هسته‌ای در ادامه بیان کرد: این کشورها با استفاده از اتهامات و فشارهای سیاسی، سعی در محدودکردن ظرفیت‌های هسته‌ای ایران داشتند و در نهایت به توافق هسته‌ای برجام منجر شده و بر اساس این توافق، ایران پذیرفت که در ازای لغو تحریم‌ها و بسته‌شدن پرونده اتهامات ظرفیت‌های هسته‌ای خود را به مدت معینی محدود کند.

وی عنوان کرد: برجام به‌عنوان یک سند بین‌المللی در شورای امنیت سازمان ملل تصویب شد و طبق قطعنامه ۲۲۳۱ آژانس بین‌المللی انرژی اتمی موظف بود هر سه ماه عملکرد ایران را به شورای حکام و هر شش ماه به شورای امنیت گزارش دهد و با وجود این محدودیت‌ها، آینده صنعت هسته‌ای ایران تاریک به نظر می‌رسید و غرب موفق به فلج ساختن صنعت هسته‌ای ایران می‌شد.

صمدفام با بیان اینکه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی باید از فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای حمایت کند و وظیفه دارد که این فناوری را در اختیار تمامی کشورها قرار دهد افزود: اما متأسفانه مسئله هسته‌ای ایران بیشتر سیاسی و ناشی از دشمنی با جمهوری اسلامی است و در حالی که ایران تنها ۳درصد از ظرفیت هسته‌ای دنیا را در اختیار دارد ۲۵ درصد از بازرسی‌های آژانس نیز بر روی ایران متمرکز شده با اینکه هیچ‌گونه انحرافی از مسیر صلح‌آمیز هسته‌ای از سوی ایران گزارش نشده است.

مهندس هسته‌ای تأکید کرد: طبق ضوابط پادمان، تمامی کشورها حق دارند تا فناوری هسته‌ای داشته باشند و ایران نیز به‌عنوان یک عضو NPT و پادمان متعهد به این اصول بوده و هدف ایران دستیابی به ۲۰ درصد از تولید برق کشور از طریق انرژی هسته‌ای است؛ اما باز هم کشور‌های غربی دست از تلاش برای خاموش ساختن صنعت هسته‌ای ایران نمی‌کشند.  

وی با بیان اینکه فناوری هسته‌ای یک علم پیشرفته بوده و زنجیره ارزشی فوق‌العاده‌ای را ایجاد می‌کند خاطرنشان کرد: محصولات مرتبط با این فناوری مانند مشتقات آب‌سنگین دارای ارزش اقتصادی بالایی هستند و به همین دلیل کشورهای غربی سعی دارند تا انحصار این علم را حفظ کنند و اجازه ندهند ایران به این فناوری دست یابند.

صمدفام عنوان کرد: تلاش‌های مستمر جمهوری اسلامی ایران برای پیشرفت در حوزه فناوری هسته‌ای در برابر فشارها و مزاحمت‌های خارجی ادامه یافته و با رهبری‌ مدبرانه مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) ایران توانسته است به پیشرفت‌های چشمگیری در این حوزه دست یابد.

وی ادامه داد: امروز ایران در زمینه رادیوداروها جزو سه کشور نخست دنیا قرار دارد و در بخش آب‌سنگین و مشتقات آن نیز به‌عنوان یک بازیگر مهم شناخته می‌شود.

صمدفام با بیان اینکه دشمنان جمهوری اسلامی همواره سعی دارند تا با ایجاد موانع و اتهام‌زنی دستیابی ایران به فناوری هسته‌ای را محدود کنند ابراز کرد: اما با توجه به تلاش‌های مستمر جوانان ایرانی و حمایت‌های مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) امیدواری‌ها برای آینده صنعت هسته‌ای ایران بیشتر شده و برای خنثی‌کردن نقشه‌های دشمنان و پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی لازم است که ایران بر اساس برنامه‌ریزی دقیق و هدفمند حرکت کند.

ایران امروز در یک تراز برتر از فناوری هسته‌ای قرار دارد

سید ابوالفضل حسینی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «مرآت»؛ با اشاره به ظرفیت‌های هسته‌ای ایران و پیشرفت‌های آن اظهار کرد: ایران از دیرباز در تلاش بوده تا به فناوری هسته‌ای دست یابد و این تلاش‌ها از زمان ساخت رآکتور ۵ مگاواتی در دانشگاه تهران در سال ۱۳۴۶ آغاز شد و این رآکتور نقطه عطفی در توسعه هسته‌ای کشور محسوب می‌شود.

کارشناس مهندسی هسته‌ای در ادامه افزود: هدف اولیه ایران ایجاد نیروگاهی با ظرفیت ۲۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای بود و در این راستا تعدادی قرارداد نیز منعقد گردید؛ اما به جایی نرسید تا اینکه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی شعله این صنعت دوباره به دست دانشمندان ایرانی روشن شد.

وی با بیان اینکه ایران به‌تدریج توانست تمام مراحل مرتبط با انرژی هسته‌ای را به طور مستقل انجام دهد عنوان کرد: از استخراج و اکتشاف معدن گرفته تا تولید کیک زرد و ساخت سوخت برای نیروگاه‌ها، همگی به دست متخصصان ایرانی انجام شد و امروز ظرفیت کشور به‌گونه‌ای است که تمامی مراحل این فرایندها را پوشش می‌دهد.

حسینی تأکید کرد: در حال حاضر ایران در سطح بالایی از فناوری هسته‌ای قرار دارد و تمامی فرایندها از دانش فنی تا تجهیزات و تکنیک‌های مورد نیاز را به دست آورده و این پیشرفت‌ها به‌عنوان یک ظرفیت قدرت‌ساز شناخته می‌شود و نشان‌دهنده استقلال و خودکفایی کشور در صنعت هسته‌ای است.

مهندس هسته‌ای بیان کرد: در زمینه تولید رادیوداروها، ایران پیشرفت‌های قابل توجهی داشته؛ زیرا تا ۱۰ سال پیش عمده رادیوداروها برای تشخیص بیماری‌ها استفاده می‌شدند؛ اما اکنون بخش درمانی رادیوداروها نیز فعال شده و خودکفایی در انواع ایزوتوپ‌ها نشان‌دهنده تلاش ایران برای فعالیت در این حوزه مهم پزشکی است.

وی ظرفیت‌های هسته‌ای ایران به‌عنوان یکی از ارکان قدرت ملی دانست و ابراز کرد: ایران امروز در یک تراز برتر از فناوری هسته‌ای قرار دارد و غرب این ایران قدرتمند و هسته‌ای را نمی‌خواهد؛ اما این موفقیت‌ها نتیجه خون شهیدان هسته‌ای و تلاش‌های بی‌وقفه متخصصان ایرانی است.

حسینی افزود: با ادامه این روند ایران می‌تواند به‌عنوان یک قدرت هسته‌ای مستقل و مؤثر در سطح جهانی شناخته شود و از این طریق نقش خود را در تأمین انرژی و سلامت جامعه ایفا کند.

انتهای خبر/

 

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از