سلامت باشید؛
نکات مهم تغذیهای برای سلامت دانشآموزان
یک متخصص طب ایرانی، با اشاره به نزدیکی ایام بازگشایی مدارس، درباره تغذیه دانش آموزان نکاتی را متذکر شد
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی مرآت، مریم السادات پاکنژاد گفت: باید برای تهیه میانوعده بچهها در مدرسه، از پیش برنامهریزی کنید؛ زیرا دانشآموزی که صبحانه و میانوعده مناسب نخورد در مدرسه بیحوصله، خسته و بیدقت است.
وی توصیه کرد که انواع مغزی جان همچون فندق، پسته، بادام، گردو یا آجیلهای شیرین مثل کشمش و مویز و یا نخودچی بهعنوان خوراکی برای بچهها مناسب است.
پاکنژاد افزود: میتوان مغزی جان را بهصورت پودر شده درون شیر ریخت و یا با مقداری شیره انگور یا خرما مخلوط کرد. همچنین میتوان خرما را با انواع مغزها چرخ کرد و بهصورت توپک به بچهها داد یا از مغزها لوز تهیه کرد.
این متخصص طب ایرانی با بیان اینکه یبوست مشکل شایعی در بین بچهها است توصیه کرد که حتماً مقداری انجیر در خوراکیهای بچهها قرار داده شود.
پاکنژاد افزود: یکی از خوراکیهایی که خیلی مناسب بچهها است نارگیل رنده شده مخلوط با شکر است که انرژی زیادی به بچهها میدهد و بسیار مغذی است و بسیاری از بیماریهای آنها را نیز درمان میکند.
وی با بیان اینکه از دسته حبوبات نخود بسیار مفید است، اظهار داشت: میتوان با نخود غذاهای متنوعی همچون فلافل، کتلت نخود، شامیلپه را به شکل ساندویچ برای بچهها درست کرد یا حتی نخود را پخته و باکره و آویشن و آبلیمو مخلوط کرد و بهعنوان میانوعده در اختیار بچهها قرارداد.
پاکنژاد ادامه داد: انواع ساندویچها مثل ساندویچ املت و نان و پنیر با سبزی یا گردو و یا مربا و یا ساندویچهایی مثل همبرگر خانگی، پوره سیبزمینی، فلافل و…، برای بچهها مناسب است.
وی افزود: یکسری خوراکیها مثل فرنی، شیربرنج و شلهزرد برای بچههای لاغر و کمبنیه مناسبتر است همچنین سمنو، سوپ، خوراک عدسی یا لوبیا بهعنوان میانوعده خوب است.
این متخصص طب ایرانی با اشاره به اینکه میوهها سرشار از ویتامین هستند و میتوان بهعنوان میانوعده در مدرسه به دانشآموزان داد گفت: سیب بهترین میوه برای بچهها است، خصوصاً بچههایی که یک مقدار دچار اضطراب و تنشهای عصبی هستند و یا رفلاکس معده دارند. حتی میتوان بهصورت کمپوت درست کرد.
وی افزود: در کنار میوهها میتوان از سبزیها پخته همچون هویج، شلغم یا لبو نیز بهعنوان میانوعده دانشآموزان استفاده کرد. خصوصاً در فصل سرما که سرماخوردگی شیوع دارد.
پاکنژاد ادامه داد: نوشیدنی مثل شیر عسل، شیر همراه مغزی جان، شربت عسل یا شربت شیره انگور مناسب است. همچنین شکر سرخ که در شیر حل شود برای یبوست دانشآموزان مناسب است.
وی اظهار داشت: عمدتاً غذاهای سنتی ما سالم هستند؛ انواع خورشتها و آشها و سوپها به شرطی که ادویه زیادی نداشته باشند و نمک زیادی نداشته باشند برای وعده اصلی دانشآموزان که ساعات طولانی در مدارس هستند مناسب است.
پاکنژاد با اشاره به اهمیت خواب بچهها در دوران مدرسه گفت: بچههایی که مزاج خشکی دارند عموماً لاغر هستند و بهراحتی به خواب نمیروند؛ بنابراین باید غذاهایی بخورند که رطوبت دارند. خوردن کاهو یا آشها و سوپها یا استفاده موضعی از روغنها مثل روغن کدو، بادام و بنفشه و شیر بادام به داشتن خواب خوب کمک میکند.
این متخصص طب ایرانی در پایان گفت: مشکلات جسمی و ذهنی دانشآموزان در مدرسه با کمبود تغذیه و الگوهای غذایی ارتباط نزدیکی دارد و تأثیر مستقیمی بر یادگیری آنها میگذارد، علاوه بر والدین که باید تغذیه مناسب را در اختیار دانشآموزان قرار دهند؛ مدارس نیز باید غذاها و میانوعدههای مناسب را در بوفهها به فروش برسانند.
انتهای خبر/