حالت تاریک
  • شنبه, 1403/10/08 شمسی | 2024/12/28 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن مرآت نیوز | meraatnews.com هستید؟
چاپ ۱۰۰ عنوان کتاب با گویش سمنانی
مدیرمسئول مؤسسه «سمن بویان» مطرح کرد:

چاپ ۱۰۰ عنوان کتاب با گویش سمنانی

مدیرمسئول مؤسسه «سمن بویان» با تأکید بر لزوم ترویج گویش سمنانی گفت: تاکنون ۱۰۰ عنوان کتاب با زبان سمنانی و گویش‌های محلی استان تولید و منتشر شده است.

محمدرضا جدیدی در گفتگو با خبرنگار فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «مرآت»؛ با تأکید بر لزوم ترویج گویش سمنانی و حفظ این گویش گفت: مؤسسه فرهنگی و هنری «سمن بویان» سمنان با هدف ارتقاء سطح دانش بومی و محلی در شهر سمنان و گاهاً در استان فعالیت می‌کند.

مدیرمؤسسه فرهنگی هنری «سمن بویان» سمنان با اشاره به اینکه این مؤسسه به ثبت و ضبط داستان‌ها و ضرب‌المثل‌ها و آئین‌های محلی و ادبیات شفاهی می‌پردازد، افزود: مؤسسه «سمن بویان» تاکنون بیش از ۱۰۰ عنوان کتاب با گویش سمنان تولید و منتشر کرده است.

وی همچنین تصریح کرد: همچنین برگزاری همایش و نکوداشت برای مفاخر استان سمنان و حمایت از چاپ آثار نویسندگان و شاعران از اهداف دیگر این مؤسسه است.

جدیدی با بیان اینکه چاپ مهم‌ترین کتاب‌های بومی و محلی ویژه نونهالان در مقطع پیش‌دبستانی از سال ۱۳۹۵ شروع شد، اظهار کرد: کتاب‌های «سِمَنی زِفون» از سال ۱۴۰۰ در مقطع ابتدایی برای پایه اول تا ششم جهت آشنایی با ادبیات بومی و محلی، مشاهیر، مفاخر، شهدا و علمای شهر سمنان منتشر شده است که دانش‌آموزانی که علاقه‌مند هستند می‌توانند از این مجموعه استفاده کنند.

این مقام مسئول در خصوص برگزاری نشست‌های کتابخوان به‌صورت ماهانه در سمنان بیان کرد: این نشست‌ها با همکاری سازمان فرهنگی، ورزشی و اجتماعی شهرداری سمنان برگزار شده که در آن کتاب‌های نویسندگان شهر رونمایی می‌شود و مورد نقد و بررسی قرار می‌گیرد.

وی در ادامه افزود: با توجه به اینکه سمنان پایتخت کتاب شناخته شده است، در هر نشست کتابخوان، کتابی به حاضران اهدا می‌شود که درباره آن در این نشست بحث و گفتگو می‌کنند که موجب بازخوانی آن برای فردی که فضا را درک کرده‌اند، می‌شود.

جدیدی با اشاره به چاپ کتابی در خصوص گویش‌های مختلف استان سمنان در سال ۹۴ گفت: کتاب «نصاب واژگان گویش‌های شهرها و روستاهای استان سمنان» به کل گویش‌ها و لهجه‌های بومی استان پرداخته است.

این مقام مسئول با بیان اینکه این کتاب کار بسیار ارزشمندی است، اظهار کرد: این نصاب در واقع به سبک کتاب «نصاب الصبیان» ابونصر فراهی نوشته شده که لغت‌ها و اصطلاحاتی در آن به کار گرفته شده و دیگر شاعران بومی هم به این وزن شعر سروده‌اند که به سبک واژگان کمک کرده است. 

وی همچنین اذعان کرد: کتاب «نصاب واژگان گویش‌های شهرها و روستاهای استان سمنان» با تأکید بر شعرهای شاعران استان مورد بررسی قرار داده است و شباهت‌های واژگان‌ها در مناطق مختلف را نیز تحلیل می‌کند.

مدیرمسئول «سمن بویان» خاطرنشان کرد: این کتاب نصاب در هر شهری به همراه سی دی موجود است و مورد استقبال هم‌استانی‌ها قرار گرفته است.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از