حالت تاریک
  • دوشنبه, 1403/12/27 شمسی | 2025/03/17 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن مرآت نیوز | meraatnews.com هستید؟
چهارشنبه‌سوری ایمن در سایه توجه به هشدارها
مرآت گزارش می‌دهد؛

چهارشنبه‌سوری ایمن در سایه توجه به هشدارها

چهارشنبه‌سوری، یکی از سنت‌های دیرینه‌ای است که حوادث ناشی از این شب پرهیجان نگرانی‌ها را افزایش داده است و همواره خطراتی را برای شرکت‌کنندگان به همراه دارد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «مرآت»، چهارشنبه‌سوری به‌عنوان یک آئین باستانی و زیبا، در سال‌های اخیر دستخوش تغییراتی شده که نه‌تنها از اصالت و زیبایی آن کاسته، بلکه مشکلاتی را هم برای مردم ایجاد کرده است.

استفاده از مواد آتش‌زا و خطرناک، ایجاد سر و صدا و مزاحمت و آسیب رساندن به اموال عمومی، از جمله این مشکلات هستند.

متأسفانه چهارشنبه‌سوری مدرن، با انحراف از سنت‌های اصیل، به صحنه‌ای پرمخاطره تبدیل شده است. استفاده بی‌رویه و خطرناک از مواد آتش‌زا و محترقه، هر ساله منجر به مصدومیت‌های دلخراش، سوختگی‌های شدید و حتی مرگ افراد، به‌ویژه کودکان و نوجوانان می‌شود. آمارهای اورژانس و انتظامی در شب چهارشنبه‌سوری، گواه این مدعاست.

بیمارستان‌ها مملو از مصدومان و نیروهای امدادی در آماده‌باش کامل به سر می‌برند. پلیس نیز برای برقراری نظم و جلوگیری از حوادث ناگوار، تلاش مضاعفی را متحمل می‌شود.

نهادهای مسئول از جمله پلیس و اورژانس به شهروندان هشدار داده‌اند که با رعایت نکات ایمنی و توجه به توصیه‌های ایمنی، می‌توانند شب چهارشنبه‌سوری را به تجربه‌ای شاد و ایمن تبدیل کنند.

این در حالی است که با کمی تفکر و بازگشت به رسوم بی‌خطر، می‌توان از این همه آسیب و خسارت جلوگیری کرد و جشنی شاد و خاطره‌انگیز را رقم زد و با آموزش‌های لازم و رعایت احتیاط، می‌توان از خطرات احتمالی کاست و به حفظ امنیت و سلامت جامعه کمک کرد.

برخورد قاطع با هنجارشکنان چهارشنبه آخر سال 

فرمانده انتظامی استان سمنان در گفتگو با خبرنگار اجتناعی پایگاه خبری تحلیلی «مرآت» با اشاره به آمادگی پلیس در چهارشنبه‌سوری گفت: پلیس استان در آماده‌باش کامل برای برقراری امنیت در شب چهارشنبه آخر سال قرار دارد.

سردار جلیل موقوفه‌ای در راستای طرح امنیت محله‌محور و با توجه به نزدیک شدن به چهارشنبه‌ آخر سال افزود: پلیس اطلاعات استان سمنان با جدیت در حال رصد و برخورد با محل‌های نگهداری و فروش مواد محترقه خطرناک است و کشفیات قابل‌توجهی در این زمینه داشته‌ است.

وی با بیان اینکه در بازرسی‌های روزانه از واحدهای صنفی، بیش از ۹ هزار  انواع مواد محترقه غیرمجاز و ۴ هزار و ۵۰۰ نخ سیگار قاچاق کشف و ضبط شده است، اظهار کرد: طرح‌های پیشگیرانه پلیس برای بازرسی و کنترل اصناف به طور مداوم ادامه دارد و با متخلفان برابر قانون برخورد خواهد شد.

موقوفه‌ای از خانواده‌ها درخواست کرد که در روزهای پیش رو مراقب فرزندان خود باشند و هشدار داد: خرید، نگهداری، حمل، توزیع و فروش مواد منفجره و محترقه جرم است و متخلفان مجازات خواهند شد.

این مقام نظامی همچنین تصریح کرد: در صورت فروش مواد محترقه غیرمجاز در مراکز تجاری، پلیس از ادامه فعالیت آن‌ها جلوگیری و نسبت به مهر و موم این مراکز اقدام خواهد کرد.

وی تأکید کرد: تمامی شهرهای استان سمنان به صورت روزانه توسط پلیس رصد می‌شوند و میادین مهم و نقاطی که احتمال وقوع هرگونه حادثه در آن متصور باشد، به طور کامل تحت پوشش امنیتی قرار گرفته است.

موقوفه‌ای با اشاره به اینکه سال گذشته در شب چهارشنبه آخر سال، ۵۴ هنجارشکن شناسایی و دستگیر شدند، بیان کرد: دو دستگاه موتورسیکلت و یک دستگاه خودرو که راکب و راننده آن رفتارهای غیرمتعارف داشتند، توقیف شدند.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: حفظ امنیت و آرامش جامعه همواره از اولویت‌های اصلی پلیس بوده و ایجاد بی‌نظمی و سلب آرامش مردم خط قرمز پلیس است.

وی با اشاره به لزوم حفظ نظم و امنیت در ایام پایانی سال و تعطیلات نوروزی، هشدار داد: هر فردی که وارد خط قرمز پلیس شود، با هماهنگی دستگاه قضایی، به شدت با او برخورد خواهد شد.

موقوفه‌ای تأکید کرد: افراد متخلف و مجرم در زمینه مواد محترقه و ترقه‌ها و همچنین وسایل نقلیه‌ای که برای تخلف یا ارتکاب جرم استفاده می‌شوند، تا پایان تعطیلات در بازداشت پلیس خواهند ماند.

 نوجوانان قربانیان اصلی چهارشنبه‌سوری 

رئیس اورژانس پیش‌بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «مرآت» با ابراز تأسف از وقوع حوادث ناشی از چهارشنبه‌سوری گفت: متأسفانه بیشترین حوادث چهارشنبه آخر سال به شهرستان گرمسار اختصاص داشته است و شدیدترین حادثه استان نیز در همین شهرستان رخ داده است.

پژمان قرائیان با اشاره به اینکه علی‌رغم تمام توصیه‌ها همچنان شاهد بروز برخی حوادث تلخ در استان سمنان هستیم، افزود: معمولاً نوجوانان بیشترین میزان مصدومان حوادث چهارشنبه آخر سال را به خود اختصاص می‌دهند.

وی با اشاره به آمار حوادث چهارشنبه‌سوری ۱۴۰۲ بیان کرد: در حوادث چهارشنبه سوری سال گذشته، ۲۱ نفر در استان سمنان مصدوم شدند که بیشتر مصدومان از ناحیه سر، صورت و دست آسیب دیدند.

قرائیان در خصوص حوادث چهارشنبه‌سوری امسال تاکنون گفت: حوادث چهارشنبه سوری امسال تاکنون در استان سمنان سه مصدوم داشته است که هر سه نفر گرمساری بودند.

این مقام مسئول با بیان اینکه این سه مصدوم نوجوان در محدوده سنی ۱۴ تا ۱۶ سال بودند، اظهار کرد: متأسفانه یک مورد دچار قطع عضو و دو مورد دیگر از ناحیه دست و صورت دچار آسیب سوختگی و خراشیدگی شده‌اند.

وی با بیان اینکه استفاده از مواد محترقه و آتش‌زا در سال‌های اخیر، این جشن را به صحنه‌ای از حوادث تلخ و ناگوار تبدیل کرده است، گفت: برای داشتن چهارشنبه‌سوری ایمن و خاطره‌انگیز، از روشن کردن آتش‌های غیرضروری و استفاده از مواد خطرناک خودداری کنید.

قرائیان همچنین تصریح کرد: شهروندان از آتش‌بازی در فضاهای باز پرهیز و از مواد قابل اشتعال دوری کنند و کودکان و نوجوانان را به حال خود رها نکنند.

این مقام مسئول در پایان از خانواده‌ها خواست که در این ایام منتهی به چهارشنبه آخر سال بیشتر مراقب فرزند نوجوان خود باشند و آن‌ها را از این خطرات آگاه کنند.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!