سرپرست ادارهکل میراث فرهنگی استان سمنان خبر داد:
۴ مسجد تاریخی سمنان در آستانه ثبت جهانی
سرپرست ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان سمنان گفت: مسجد جامع فرومد، مسجد تاریخانه دامغان و مساجد جامع و امام (ره) سمنان در آستانه ثبت در فهرست جهانی یونسکو قرار دارند.
به گزارش خبرنگار فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «مرآت»، بهمن اخلاقی ظهر امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه میراث فرهنگی با جدیت بهدنبال ثبت جهانی چهار مسجد تاریخی و ارزشمند استان سمنان در فهرست یونسکو است، گفت: مسجد جامع فرومد، مسجد تاریخانه دامغان، مساجد جامع و امام (ره) سمنان در قالب پروندهای واحد برای ثبت جهانی به وزرات میراث فرهنگی ارسال خواهند شد.
سرپرست ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان سمنان با بیان اینکه مساجد تاریخی استان سمنان با معماری خاص خود که تلفیقی از هنر ایرانی و اسلامی است، جزو آثار بیبدیل کشور بهشمار میآیند، اظهار کرد: کاندیدا شدن مساجد استان سمنان در فهرست میراث جهانی یونسکو فرصتی بینظیر برای حفاظت و نگهداری از این آثار با ارزش فرهنگی و تاریخی و معرفی، هنر، معماری و تاریخ غنی استان سمنان است.
وی در خصوص عدم موفقیت در ثبت برخی مساجد در فهرست جهانی، افزود: برخی مساجد به دلیل وجود مشکلات ممکن است شرایط لازم را احراز نکنند و پرونده با وجود زحمات و هزینههای بسیار رد و برگشت بخورد به همین دلیل، تشکیل پروندهای جامع برای این چهار مسجد، شانس موفقیت را بهطور قابل توجهی افزایش میدهد.
به گفته اخلاقی، برای ثبت جهانی باید کارهای بیشتری بر روی این آثار انجام شود که به استانداردهای ثبت جهانی برسد و بعد از انجام این اقدامات و با تکمیل پرونده برای ثبت جهانی آن اقدام شود.
این مقام مسئول تأکید کرد که برای تحقق این امر، اقدامات لازم جهت آمادهسازی پرونده و ارتقای وضعیت این آثار تاریخی انجام خواهد گرفت.
وی با اشاره به ظرفیتهای گردشگری بینظیر استان سمنان، بر لزوم همکاری و تلاش تمامی نهادها، فعالان گردشگری و عموم مردم برای معرفی هرچه بیشتر این استان به عنوان یک مقصد گردشگری پیشرو در کشور تأکید کرد.
اخلاقی با بیان اینکه استان سمنان از نظر قابلیتهای گردشگری، یکی از استانهای کمتر شناخته شده اما فوقالعاده در ایران است، اظهار کرد: این استان با تنوع بینظیر در جاذبههای طبیعی و تاریخی، مقصدی جذاب برای گردشگران داخلی و خارجی بهشمار میآید.
این مقام مسئول، چشمه «تلخاب» در سرخه، پارک ملی توران و روستای «رضاآباد» شاهرود را از جمله جاذبههای گردشگری نیازمند معرفی این استان دانست و افزود: رونق گردشگری در سمنان نیازمند عزمی جزم و باور قلبی است
اخلاقی، تقویت زیرساختهای گردشگری، معرفی جاذبهها و آثار تاریخی استان و نقشآفرینی بخش خصوصی در کنار دولت را از اهداف اصلی این سازمان برشمرد و تصریح کرد: با توجه به قرار گرفتن استان سمنان در مسیر عبوری زائران به مشهد مقدس، تبلیغات گستردهتر برای معرفی جاذبههای گردشگری آن ضروری است.
وی همچنین با اشاره به جاذبههای متنوع گردشگری در استان سمنان از جمله گردشگری سلامت، اکوتوریسم، گردشگری روستایی، گردشگری غذا و گونههای بینظیر حیاتوحش، از وجود بیش از ۳۰ کاروانسرای تاریخی در این استان خبر داد و گفت: ۶ مورد از آنها به تازگی در فهرست یونسکو به ثبت جهانی رسیده است.
اخلاقی با اشاره به وجود قریب به هزار اثر ثبتی در استان از افتتاح ۲۵ پروژه همزمان با دهه مبارک فجر خبر داد و گفت: این پروژهها با اعتباری بالغ بر ۴۷۰ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان در شهرستانهای گرمسار، آرادان، سرخه، سمنان، مهدیشهر و دامغان به بهرهبرداری میرسد.
این مقام مسئول همچنین تصریح کرد: این پروژهها شامل هتل، اقامتگاه بومگردی، اقامتگاه سنتی، سفرهخانه سنتی، دفتر خدمات مسافرتی و گردشگری، مزرعه گردشگری، و کارگاههای صنایعدستی است.
به گفته وی، با افتتاح این پروژهها برای ۹۴ نفر به طور مستقیم و بیش از ۸۰۰ نفر بهصورت غیرمستقیم در سه حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اشتغالزایی میشود.
اخلاقی با اشاره به افزایش صد درصدی افتتاح طرحهای گردشگری در استان سمنان در دهه فجر امسال نسبت به سال گذشته، بر لزوم جذب سرمایهگذاران برای سرمایهگذاری در بخش گردشگری این استان تأکید کرد.
این مقام مسئول با اعلام خبر آزادسازی کامل حریم کاروانسرای تاریخی مرکز شهر سمنان طی یک ماه آینده با صدور و ابلاغ حکم قوه قضائیه، گفت: این اقدام گام مهمی در راستای حفظ و مرمت آثار تاریخی استان خواهد بود.
انتهای خبر/