حالت تاریک
  • چهارشنبه, 1403/08/23 شمسی | 2024/11/13 میلادی
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سمنان:

کاراکال در پارک ملی توران مشاهده شد

کاراکال در پارک ملی توران مشاهده شد

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سمنان از مشاهده دو قلاده کاراکال در یکی از زیستگاه های شرق استان سمنان در محدوده شهرستان شاهرود خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «مرآت»؛ بهرامعلی ظاهری در رابطه با مشاهده دو قلاده یوزپلنگ در پارک ملی توران گفت: این دو قلاده در ذخیره‌گاه زیست‌کره توران که یکی از مهم‌ترین پارک‌های ملی در کشور است، رؤیت شدند.

وی با اشاره به چگونگی مشاهده این دو قلاده کاراکال ادامه داد: در جریان سرشماری گورخرهای ایرانی در مجموعه حفاظت شده توران، این کاراکال‌ها مشاهده شده و مجید محمدی تلاجمی از کارشناسان حیات‌وحش این اداره‌کل، موفق شده از یک قلاده کاراکال نیز تصویربرداری کند.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان سمنان از کارال به‌عنوان یکی از حیات‌وحش در خطر انقراض نام برد و تصریح کرد: کاراکال یکی از گربه‌سانان مهم در طبیعت کشور و استان است.

وی اضافه کرد: کاراکال با نام علمی Caracal caracal ، گربه‌سانی کوچک است که در زمره گونه‌های کمیاب و ارزشمند قرار دارد.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان با بیان اینکه کاراکال در هرم غذایی و از گربه‌سانان کم‌نظیر و زیبای طبیعت استان سمنان محسوب می‌شود، گفت: در حال حاضر هر ۶ گربه‌سان موجود در طبیعت کشورمان در زیستگاه‌های استان سمنان زیست دارند.

 وی از توران به‌عنوان یکی از مهم‌ترین زیستگاه‌های کشور نام برد و خاطرنشان کرد: ذخیره‌گاه زیست‌کره توران در شاهرود از تنوع جانوری و گیاهی خوبی برخوردار است و به دلیل برخورداری از دو گونه مهم یوزپلنگ آسیایی و گورخر ایرانی از اهمیت مضاعفی برخوردار است.

این منطقه در سال ۱۳۵۱ خورشیدی به‌عنوان منطقه حفاظت‌شده تحت مدیریت سازمان محیط‌زیست درآمد و در سال ۱۳۵۵ قسمتی از آن به‌عنوان پناهگاه حیات‌وحش انتخاب شد. در همان سال نیز این منطقه از طرف یونسکو عنوان ذخیرگاه زیست‌کره را دریافت کرد. همچنین، در سال ۱۳۸۱ خورشیدی قسمت‌های مرکزی این مجموعه به پارک ملی ارتقاء یافت.

پارک ملی توران به دلیل میزبانی از حیات‌وحش متعدد و از جمله دو گونه نادر یوزپلنگ آسیایی، گورخر ایرانی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. 

منبع: خبرگزاری ایسنا

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از