حالت تاریک
  • شنبه, 1404/02/27 شمسی | 2025/05/17 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن مرآت نیوز | meraatnews.com هستید؟
برداشت ۱۶۰ تن گل محمدی در دامغان
سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی دامغان مطرح کرد:

برداشت ۱۶۰ تن گل محمدی در دامغان

سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی دامغان گفت: دامغان دارای 163 هکتار باغات گل محمدی است و با توجه به شرایط اقلیمی مساعد پیش‌بینی می‌شود بیش از ۱۶۰ تن گل تازه از این باغات برداشت شود.

اسماعیل شوکت‌آبادی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «مرآت»؛ با اشاره به برداشت گل محمدی از باغستان‌های دامغان گفت: برداشت گل محمدی از باغستان‌های دامغان آغاز شده و با توجه به شرایط اقلیمی مساعد پیش‌بینی می‌شود بیش از ۱۶۰ تن گل تازه از این باغات برداشت شود.

سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی دامغان عنوان کرد: دامغان دارای ۱۶۳ هکتار باغات گل محمدی است که بخش عمده‌ای از این سطح معادل ۹۰ درصد در مناطق کوهپایه‌ای و اراضی شیبدار کلاته‌رودبار و دیباج کشت شده و امسال به‌دلیل بارندگی‌های مناسب در ایام گل‌دهی پیش‌بینی می‌شود میزان برداشت نسبت به سال گذشته افزایش چشم‌گیری داشته باشد.

شوکت‌آبادی با بیان اینکه گل محمدی از جمله گیاهان مقاوم به شرایط کم‌آبی است، خاطرنشان کرد: این گیاه نه‌ تنها با اقلیم منطقه سازگاری کامل دارد بلکه به‌عنوان محصولی اقتصادی و کم‌مصرف در حوزه منابع آبی نیز شناخته می‌شود و محصول تولیدی باغداران دامغانی شامل گل تازه، غنچه خشک، گلبرگ و فرآورده‌هایی همچون گلاب است که بخش عمده‌ای از آن در واحدهای خانگی و نیمه‌صنعتی فرآوری می‌شود.

وی در ادامه اظهار داشت: گلاب تولیدی دامغان از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است و به دلیل عطر و غلظت مناسب در بازارهای محلی، استانی و حتی ملی متقاضیان زیادی دارد و این محصول علاوه بر فروش داخلی قابلیت عرضه در بازارهای صادراتی را نیز دارد که با توسعه زیرساخت‌های بسته‌بندی و بازاریابی می‌توان از این ظرفیت بهره‌برداری بیشتری کرد.

سرپرست جهاد کشاورزی دامغان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اقدامات حمایتی برای توسعه کشت گل محمدی عنوان کرد: در سال‌های اخیر با هدف بهره‌وری بهتر از منابع آبی این مدیریت نسبت به تجهیز و نوسازی سیستم‌های آبیاری تحت فشار در باغات گل محمدی اقدام کرده و این موضوع علاوه بر صرفه‌جویی قابل‌ توجه در مصرف آب، موجب افزایش راندمان تولید نیز شده است.

وی افزود: یکی از گام‌های مؤثر در راستای فرآوری صنعتی این محصول، احداث کارخانه استحصال عرقیات گیاهی با مشارکت بخش خصوصی در شهرک صنعتی دیباج در سال ۱۴۰۲ بوده و این واحد صنعتی هم‌اکنون در حال بهره‌برداری است و ظرفیت تولید سالانه ۱۰۰ تن گلاب و سایر عرقیات را دارد.

شوکت‌آبادی در ادامه از فعالیت سه کارگاه سنتی استحصال عرقیات در سطح دامغان نیز خبر داد و افزود: این کارگاه‌ها همچنان نقش مهمی در تولید گلاب به روش سنتی دارند و با توجه به استقبال بازار از گلاب‌های سنتی فعالیت آن‌ها مکمل بسیار خوبی برای تولید صنعتی محسوب می‌شود.

این مقام مسئول همچنین عنوان کرد: در نظر داریم در فازهای بعدی توسعه با حمایت‌های فنی و اعتباری ضمن افزایش سطح زیر کشت گل محمدی در مناطق مستعد، زمینه راه‌اندازی واحدهای فرآوری بیشتر و توسعه زنجیره ارزش این محصول را فراهم کنیم، چرا که با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته دامغان می‌تواند به یکی از قطب‌های اصلی تولید و فرآوری گل محمدی و گلاب در کشور تبدیل شود.

سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی دامغان با اشاره به لزوم برند‌سازی و بسته‌بندی حرفه‌ای محصولات تأکید کرد: در صورت شکل‌گیری هویت برند برای گلاب دامغان و افزایش بهره‌وری در زنجیره تولید تا بازار نه‌ تنها سهم این شهرستان از بازارهای داخلی و خارجی افزایش می‌یابد بلکه فرصت‌های شغلی پایداری نیز برای جوانان منطقه ایجاد خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: گل محمدی نه‌ تنها گیاهی با ارزش اقتصادی است بلکه با توسعه گردشگری کشاورزی می‌توان از جذابیت‌های بصری این باغات نیز بهره‌مند شد و حضور گردشگران در ایام گل‌دهی ظرفیت تازه‌ای برای معرفی فرهنگ و اقتصاد بومی منطقه خواهد بود.

شوکت‌آبادی ابراز کرد: با توجه به مزیت‌های اقلیمی، زیرساختی و تولیدی دامغان در حوزه گل محمدی به نظر می‌رسد با حمایت مستمر و برنامه‌ریزی اصولی این شهرستان آینده روشنی در صنعت گلاب و فرآورده‌های گیاهی در پیش خواهد داشت.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!