حالت تاریک
  • چهارشنبه, 1403/11/03 شمسی | 2025/01/22 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن مرآت نیوز | meraatnews.com هستید؟
بسیج فرهنگ ایثار و مقاومت است
بسیجیان دامغانی در گفتگو با مرآت:

بسیج فرهنگ ایثار و مقاومت است

بسیجیان دامغانی گفتند: بسیج، جلوه‌ای از ایمان، ایثار و عمل است که در عرصه‌های فرهنگی، اجتماعی و علمی می‌درخشد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «مرآت»؛ ‏بسیج نهالی برآمده از دل ملت است که با شاخه‌های امید و ریشه‌های استوارش در قلب انقلاب اسلامی جای گرفته و این نیروی مخلص مردمی، در طی چهار دهه گذشته، در فراز و نشیب‌های گوناگون، چونان چراغی فروزان، راهنما و یاور مردم بوده است.

بسیج، جلوه‌ای از ایمان، ایثار و عمل است که در عرصه‌های فرهنگی، اجتماعی و علمی می‌درخشد.

هفته بسیج، فرصتی گران‌بها برای آشنایی با بسیجیان پرتلاش و متعهدی است که در مسیر جهاد گام برمی‌دارند و با تلاشی خستگی‌ناپذیر و عزمی راسخ نقش‌آفرین پیشرفت‌های علمی و فناوری کشور هستند.

آشنایی با این چهره‌های پرفروغ، می‌تواند دریچه‌ای نو به سوی اهمیت تفکر و فرهنگ بسیج بگشاید و الهام‌بخش سایر جهادگران در عرصه خدمت خواهد بود.

انقلاب اسلامی امانتی بر دوش همه‌ ما است

معصومه سادات شاهچراغ در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «مرآت»؛ با بیان انگیزه‌ای از بسیجی شدن و قدم نهادن در این مسیر مقدس اظهار کرد: از همان دوران نوجوانی علاقه‌ به فعالیت‌های جهادی در من ریشه دوانده بود، در حوزه علمیه درس خواندم و تلاش کردم به‌عنوان طلبه‌ای مسئولیت‌پذیر، به آرمان‌های انقلاب اسلامی خدمت کنم.

بسیجی جهادگر با بیان اینکه نقطه عطف زندگی‌ام به سال ۱۳۸۸ بازمی‌گردد، عنوان کرد: سال ۸۸ کشور درگیر فتنه‌ای سخت و پیچیده شد؛ فتنه‌ای که آشوبگران و دشمنان انقلاب با تکیه بر تفکرات منحرف در تلاش بودند تا ستون‌های انقلاب اسلامی را متزلزل کنند.

وی در ادامه افزود: در آن روزها وقتی خیابان‌ها شاهد آشوب و فتنه‌گری بود وجدانم اجازه نمی‌داد که سکوت کنم و حس کردم اگر اکنون برای انقلاب کاری نکنم شرمنده خواهم شد زیرا تفکر بسیجی همین‌جا معنا پیدا می‌کند؛ جایی که بدون در نظر گرفتن منافع شخصی، با عشق و ایمان برمی‌خیزی تا از آرمان‌ها و اعتقاداتت دفاع کنی.

شاهچراغ با بیان اینکه تفکر بسیجی عامل برهم زدن توطئه دشمنان است، افزود: همان تفکر بسیجی بود که در آن دوران تاریک از انقلاب اسلامی پاسداری کرد و توطئه‌گران را از رسیدن به اهداف شومشان بازداشت.

وی بیان کرد: به‌عنوان یک طلبه وظیفه خود دانستم که به میدان بیایم و باور داشتم که ابزارم قلم و کلام است و رسالت من تبیین حقیقت و خدا را شکر می‌کنم که این مسیر برایم هموار شد و توانستم سهم کوچکی در روشنگری جامعه داشته باشم.

شاهچراغ با بیان اینکه پس از فروکش کردن فتنه، وارد عرصه آموزش شدم، خاطرنشان کرد: به مدت ۱۳ سال به‌عنوان مربی حلقه‌های صالحین فعالیت کردم و کتاب‌های «حلیة‌المتقین» و «احکام» را برای تدریس انتخاب کردم، چرا که این کتاب‌ها سبک زندگی اسلامی را به زیبایی شرح می‌دهند.

وی افزود: با وجود ضعف‌هایی که در نظام آموزشی در زمینه آموزه‌های دینی وجود داشت، تلاش کردم با این دروس نونهالان و جوانان را با فرهنگ اسلامی آشنا کنم و هدفم این بود که پایه‌های فکری نسل آینده را با آموزه‌های قرآنی و معارف اهل ‌بیت (ع) مستحکم کنم.

شاهچراغ تاکید کرد: ثمره آن سال‌ها را هنوز هم می‌بینم؛ مادران و زنان موفقی که روزی شاگردانم بودند و اکنون زندگی‌های پرباری دارند و بسیاری از آنان در میدان بسیج و فعالیت‌های جهادی، پیشگام هستند.

مسئول خانه برکت احسان شهرک ولیعصر (عج) اظهار کرد: پس از این دوره زندگی‌ام دستخوش تغییر شد و به شاهرود نقل مکان کردیم و در آنجا فرماندهی پایگاه حضرت رباب (س) را برعهده گرفتم و تلاش کردم تا فعالیت‌هایم را گسترش دهم.

وی عنوان کرد: از سال ۱۴۰۰ نیز نمایندگی موسسه فرهنگی هنری و رسانه‌ای افرا افروغ دامغان را برعهده دارم و در کنار آن، مسئولیت خانه برکت احسان شهرک ولیعصر (عج) نیز از توفیقات دیگرم در این مسیر بوده و هدف اصلی ما رفع مشکلات مردم این منطقه است.

شاهچراغ با اشاره به اینکه زندگی من همواره در تلاقی میان نقش‌های مختلف بوده است تأکید کرد: مادری که دو فرزند دارد، طلبه‌ای که ادامه تحصیل می‌دهد، و بسیجی‌ای که خود را وقف انقلاب کرده اما از همه این‌ها مهم‌تر روحیه بسیجی است که به من نیرو داده و معتقدم که بسیجی بودن، نه به لباس است و نه به جایگاه بلکه به تفکری است که باید در قلب و جان انسان شکل بگیرد.

وی با بیان اینکه در میان فعالیت‌های مختلف، همواره به دو هدف اساسی بسیج فکر می‌کنم که شاید گاهی نادیده گرفته شده باشند، گفت: فراهم کردن مقدمات ظهور امام زمان (عج) و جذب نیروهای جوان برای پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی دو وظیفه مهم بسیجیان است و اگر جوانان بسیجی این اهداف را در ذهن و دل خود جای دهند، بی‌شک می‌توانند در مسیر تحقق آرمان‌های انقلاب اسلامی گام‌های مؤثری بردارند.

شاهچراغ ابراز کرد: امیدوارم بتوانم همچنان در این مسیر پرسعادت قدم بردارم و سهم کوچکی در زمینه‌سازی ظهور حضرت ولی‌عصر (عج) داشته باشم زیرا این انقلاب امانتی است که بر دوش همه ماست و باید با عشق و ایمان از آن پاسداری کنیم.

زندگی‌ام را در راه خدمت به انقلاب وقف می‌کنم

مریم حاجی‌زاده در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «مرآت»؛ با بیان روایتش از بسیجی شدن و خدمت کردن اظهار کرد: من از ۱۵ سالگی افتخار حضور در بسیج را داشته و تاکنون نزدیک به ۳۰ سال است که در بسیج فعالیت می‌کنم و تفکر بسیجی از همان کودکی در زندگی من نهادینه شد.

بسیجی نمونه در ادامه افزود: از زمانی که به خاطر دارم در خانواده‌ ما فرهنگ خدمت به انقلاب جاری بود و خانواده و دوستان، با عشق و همت گرد هم می‌آمدند، لباس می‌دوختند، مواد غذایی تهیه می‌کردند و هرکس به نوعی سعی می‌کرد قدمی برای کمک به رزمندگان بردارد.

وی با بیان اینکه حس مسئولیت در آن سال‌های ابتدایی با من همراه شد، عنوان کرد: هنگامی که رشادت جوانمردان سرزمینم را می‌دیدم که چگونه با جان‌فشانی، پرچم انقلاب اسلامی را برافراشته نگه می‌داشتند این فکر در ذهنم شکل گرفت که من نیز وظیفه‌ای دارم و رسالتی که از آن زمان تصمیم گرفتم به آن پایبند بمانم وقف زندگی‌ام در راه خدمت به انقلاب بود.

حاجی زاده خاطرنشان کرد: از ۱۵سالگی فعالیت‌های بسیجی خود را آغاز کردم و در روزگاری که فضای مجازی وجود نداشت حلقه‌های صالحین محل گردهمایی ما بود و در آنجا به تبیین و تفسیر اصول دینی و انقلابی می‌پرداختیم و کلاس‌های دینی، بحث‌های اعتقادی و تلاش برای تربیت نسل جوان مؤمن، بخشی از فعالیت‌هایی بود که با تمام وجود برایشان وقت می‌گذاشتم.

وی یادآور شد: به مرور عرصه خدمت کمی تغییر کرد، با گروه‌های جهادی به روستاها می‌رفتیم و هرطور که می‌توانستیم به مردم خدمت می‌کردیم و تلاشمان بر این بود تا مانع و مشکلی را برطرف کنیم و مؤثر باشیم.

حاجی‌زاده ادامه داد: زمانی که فضای مجازی به میدان جدیدی برای جنگ نرم تبدیل شد حضور در این عرصه را وظیفه خود دانستم زیرا باید توطئه‌های دشمن را در این میدان خنثی می‌کردیم، جایی که هر کلمه و هر پیام، مانند تیری بر جبهه دشمن عمل می‌کرد.

جهادگر بسیجی اظهار کرد: همیشه آرزو داشتم یک بسیجی ساده باقی بمانم و مانند سربازی گمنام در خدمت کشورم باشم اما لطف خدا شامل حال من شد و چهار سال است که به‌عنوان فرمانده پایگاه فعالیت می‌کنم.

وی ادامه داد: نزدیک به سه سال است که مسئولیت توئیتر بخش خواهران حوزه بسیج را برعهده دارم و این عرصه نیز بابی جدید برای حضور مؤثر در فضای مجازی بود.

حاجی زاده با اشاره به فعالیت‌های پایگاهش بیان کرد: در پایگاه ما کلاس‌ها و برنامه‌های متنوعی برگزار می‌شود که از نوجوانان تا بزرگسالان را در بر می‌گیرد و این فعالیت‌ها توانسته است جوانان زیادی را به حوزه بسیج جذب کند.

وی تاکید کرد: همان‌گونه که بسیج در زمان جنگ کانونی برای تجمع متدینین و مؤمنین بود امروز نیز محلی برای گردهمایی نسل جدید است تا بتوانند در عرصه‌های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی نقش‌آفرینی کنند.

فرمانده پایگاه بسیج ابراز کرد: ما در کنار برنامه‌های فرهنگی و آموزشی برای بانوان مشاغل خانگی ایجاد کرده‌ایم و این پایگاه بستری است که سن و سال نمی‌شناسد و هرکس که می‌خواهد خدمتی انجام دهد جایی در این میدان دارد.

وی ادامه داد: همکاری با خانه برکت احسان شهرک ولیعصر (عج) در کنار پایگاه بستری فراهم کرده تا به کمک یکدیگر گره از مشکلات مردم باز کنیم.

حاجی‌زاده با بیان اینکه این تلاش‌ها به لطف خدا نتیجه‌بخش بوده است، ابراز کرد: پایگاه ما در دو سال متوالی از سال ۱۴۰۲ به‌عنوان پایگاه اسوه شهرستان معرفی شد اما با این حال آنچه بیش از هر چیزی برای ما اهمیت دارد، گره‌گشایی از زندگی مردم است.

وی از اعطای وام‌های قرض الحسنه توسط گروه جهادی پایگاه خبر داد و افزود: گروه جهادی ما با اعطای وام‌هایی به مبلغ ۲۴۰ میلیون تومانی به افراد واجد شرایط، سعی در حمایت از آنان دارد تا بتوانند مشکلات خود را حل کنند و گاهی با اشتغالزایی فرصت‌های شغلی مناسبی برای نیازمندان ایجاد می‌شود.

فرمانده پایگاه بیان کرد: برنامه‌های مناسبتی ما نیز همیشه با شور و اشتیاق برگزار می‌شوند و این تلاش‌ها همه در راستای هدف بزرگ یاری‌رساندن به دین خدا و خدمت به مردم صورت می‌پذیرد.

وی ابراز کرد: هرکس که دل در گرو خدمت به مردم داشته باشد یک بسیجی بوده و این روحیه مردمی، فرهنگ بسیجی را از مرزهای کشور فراتر برده و جهانی کرده است، امیدوارم بتوانم همچنان در این مسیر گام بردارم و ذره‌ای از دین خود را به انقلاب اسلامی ادا کنم.

کار بسیجی نیازمند دغدغه، انگیزه، دانش و ظرافت است

معصومه سیفی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «مرآت»؛ با بیان دغدغه‌هایش برای انقلاب اظهار کرد: همواره این دغدغه ذهنم را به خود مشغول می‌کرد که پس از پایان تحصیلاتم، چگونه می‌توانم نقشی مؤثر در مسیر انقلاب اسلامی ایفا کنم و به کشورم خدمت کنم و شوق و آرزویم این بود که عضوی از جریان جهادی و فرهنگی انقلاب باشم؛ تا اینکه لطف الهی شامل حالم شد و توفیق حضور در پایگاه‌های بسیج را یافتم.

مسئول قرارگاه نورالزهرا درادامه افزود: از 10سال پیش فعالیت بسیجی خود را آغاز کردم و در این مسیر فهمیدم که سربازی امام زمان (عج) یعنی زیستن با دغدغه‌های انقلاب، لمس مشکلات مردم با تمام وجود، و گره زدن غصه‌های خویش با غصه‌های ولی‌عصر (عج) و آرزو داشتم اهدافم تنها در حد شعار باقی نماند و به معنای واقعی پای کار باشم.

وی عنوان کرد: فعالیت خود را از سال ۹۳ آغاز کردم و ابتدا به‌عنوان سرگروه حلقه‌های صالحین وارد میدان شده و بعدها مربی شدم و سپس در عرصه‌های مختلف، ازجمله گردان‌های سایبری و سواد رسانه، به نقش‌آفرینی پرداختم.

سیفی با بیان اینکه گام اصلی را در مسیر بسیج حدود هفت سال پیش برداشتم گفت: به این فکر افتادم که علاوه بر فعالیت در پایگاه بسیج، یک قرارگاه مستقل برای جذب افرادی ایجاد کنم که از انقلاب دور شده‌اند؛ افرادی که شاید تفکر انقلابی نداشتند و گاه به‌دلیل نبود جایگاه مشخص در پایگاه‌ها به حال خود رها شده بودند.

وی خاطرنشان کرد: بدون هیچ کمک مالی و تنها با اتکای به لطف خدا مکانی اجاره کردیم و نامش را نورالزهرا گذاشتیم و هدف این قرارگاه، بازگرداندن افراد دورشده از انقلاب به مسیر تبیین و گفتمان انقلابی بود و با وجود محدودیت‌های مالی، توانستیم واحدهای مختلفی در این قرارگاه ایجاد کنیم.

سیفی با اشاره به مهم‌ترین واحد قرارگاه نورالزهرا بیان کرد: مهم‌ترین واحد ما، واحد اقتصادی بود؛ چرا که معتقد بودیم هیچ کاری بدون تأمین هزینه پیش نمی‌رود و بنابراین با تولید و فروش محصولات خانگی بخشی از هزینه‌های مجموعه را تأمین کردیم.

مسئول قرارگاه نورالزهرا اظهار کرد: فعالیت‌های قرارگاه بسیار متنوع بوده و در مناسبت‌های مختلف، برنامه‌های فرهنگی و مذهبی برگزار می‌کنیم، محرم سال گذشته مراسم عزاداری را به مدت ده شب در یکی از کوچه‌های شهر برگزار کردیم و این برنامه سبب شد افرادی که تاکنون قدم در حسینیه یا مسجد نگذاشته بودند، به این مراسم بپیوندند و بسیاری از آنان، شب‌های بعد با اشتیاق بیشتری حضور یافتند و خداوند نیز عنایت کرد و خیرین برای تأمین هزینه‌های این برنامه وارد میدان شدند.

وی با بیان اینکه یکی از اهداف اصلی ما پرورش نیروی جوان انقلابی است افزود: طرح پاتوق دخترانه را برای جذب دختران جوان راه‌اندازی کردیم و این برنامه هر هفته برگزار می‌شود و دختران جوان حدود چهار ساعت در قرارگاه حضور پیدا می‌کنند و در این مدت، به فعالیت‌های علمی و فرهنگی می‌پردازند، در کنار دوستانشان لحظات شاد و مفیدی را سپری می‌کنند و در پایان، همراه یکدیگر غذا می‌خورند.

سیفی ادامه داد: این تعامل صمیمانه، انگیزه و ارتباط عمیقی میان آن‌ها ایجاد کرده و اردوهای زیارتی و تفریحی نیز به‌طور منظم برگزار می‌کنیم تا از فضای یکنواخت فاصله بگیریم.

وی عنوان کرد: بخش دیگری که مورد استقبال نوجوانان قرار گرفته کلاس‌های تئاتر است، این کلاس‌ها هم آموزش و هم اجرا را شامل می‌شود و تئاترهایی که اجرا می‌کنیم، به مسائل روز جامعه می‌پردازند و همواره با استقبال خوبی روبه‌رو می‌شوند و نوجوانانی که به هنر علاقه دارند از این طریق به جمع ما جذب می‌شوند و به فعالیت‌های فرهنگی ورود پیدا می‌کنند.

سیفی با بیان اینکه اردوهای جهادی نیز یکی دیگر از اقدامات ما به‌شمار می‌رود، افزود: اعضای قرارگاه، دست‌در‌دست یکدیگر به رفع مشکلات مردم می‌پردازند و در مسیر خدمت به کشور و انقلاب گام برمی‌دارند و ما بر این باوریم که انقلاب اسلامی ما، انقلابی فرهنگی است.

وی بیان کرد: وجه تمایز این انقلاب با دیگر انقلاب‌های جهان نیز در همین بُعد فرهنگی نهفته و همان‌گونه که معجزه دین ما قرآن، کتابی از کلام خدا بود، انقلاب ما نیز انقلاب کلام، قلم و فرهنگ است.

سیفی در پایان ابراز کرد: ما با تمام وجود باور داریم که کار بسیجی نیازمند دغدغه، انگیزه، دانش و ظرافت است و امیدوارم بتوانیم با همین قدم‌های کوچک و خالصانه، در مسیر تحقق اهداف انقلاب و زمینه‌سازی ظهور امام زمان (عج)، مؤثر باشیم و رضایت حضرت حق را به دست آوریم.

انتهای خبر/

 

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.