حالت تاریک
  • چهارشنبه, 1403/11/03 شمسی | 2025/01/22 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن مرآت نیوز | meraatnews.com هستید؟
زبان اشاره زیر سایه بی‌مهری مسئولان
مرآت از صدای بی‌صداها گزارش می‌دهد؛

زبان اشاره زیر سایه بی‌مهری مسئولان

ناشنوایی یکی از سخت‌ترین نوع معلولیت بوده و ناشنوایان از مظلوم‌ترین معلولان هستند چراکه زبان گویایی برای بیان بسیاری از نیازهای خود ندارند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «مرآت»، ناشنوایی یکی از سخت‌ترین نوع معلولیت است به همین علت ناشنوایان و کم‌شنوایان از مظلوم‌ترین معلولان به‌شمار می‌آیند چراکه زبان گویایی برای بیان بسیاری از نیازهای خود در سطج جامعه ندارند.

ناشنوایان و کم‌شنوایان استان سمنان بیش از آنکه نیازمند امکانات و رفع دغدغه‌های خود باشند، به توجه مسئولان و شنیدن دردهایشان نیازمند هستند.

اکثریت ادارات با زبان اشاره بیگانه هستند

احسان صائمی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «مرآت» با اشاره به وجود یک هزار و ۷۰۰ ناشنوا و کم‌شنوا در استان سمنان گفت: کانون ناشنوایان مسئولیت پیگیری امور فرهنگی، مذهبی، آموزشی و درمانی این افراد را بر عهده دارد و در تلاش است تا حقوق آن‌ها را احقاق کند. 

مدیرعامل کانون ناشنوایان و کم‌شنوایان استان سمنان در ادامه افزود: ما به این افراد در تحصیلات تکمیلی کمک می‌کنیم و برای این منظور، هشت کارگروه تشکیل داده‌ایم که در آن‌ها افراد متخصص جذب شده‌اند.

وی با بیان اینکه در حوزه ورزشی، هیئت ورزش ناشنوایان فعالیت دارد، اظهار کرد: در زمینه‌های هنری نیز هنرمندانی وجود دارند که توانمندی بالای جامعه ناشنوایان را نشان می‌دهند.

صائمی همچنین تصریح کرد: دانشجوی برتر کارشناسی ارشد در رشته صنایع دانشگاه سمنان نیز تحت حمایت این کانون قرار دارد.

این مقام مسئول به چالش‌های این حوزه اشاره کرد و گفت: کانون ناشنوایان یک سازمان مردم‌نهاد و غیردولتی است که به دلیل عدم داشتن بودجه دولتی، به کمک‌های مردمی وابسته است. 

وی، یکی از چالش‌های موجود در جامعه ناشنوایان و کم‌شنوایان استان سمنان را فقدان خودباوری در میان این قشر عنوان کرد و گفت: این افراد نمی‌دانستند که می‌توانند در دانشگاه به تحصیل ادامه دهند و حتی شاغل هم شوند.

صائمی با اشاره به آموزش لب‌خوانی و زبان اشاره، اظهار کرد: با همکاری استانداری افرادی را برای یادگیری زبان اشاره معرفی کرده‌ایم تا ناشنوایان بتوانند در مواقع مختلف، از جمله در بیمارستان‌ها و دادگستری‌ها، بدون مشکل ارتباط برقرار کنند که متأسفانه، تاکنون ۳۰ درصد از ارگان‌ها همکاری داشته‌اند و مابقی هنوز در این زمینه همکاری نکرده‌اند.

این مقام مسئول ادامه داد: در حوزه مذهبی نیز ما ارتباط خوبی با مؤسسات مذهبی داریم و علما با زبان اشاره به آموزش احکام دین می‌پردازند و همچنین، در زمینه ازدواج، با والدین ناشنوایان در ارتباط هستیم تا آنها گزینه‌های مناسب را شناسایی و معرفی کنند.

وی با بیان اینکه ۵۳ درصد از آقایان شاغل هستند و مابقی از مستمری بهزیستی استفاده می‌کنند که این مستمری ناچیز است، اذعان کرد که کمیته اشتغال با یک واحد صنعتی همکاری کرده و هم‌اکنون ۴ نفر از ناشنوایان و کم‌شنوایان در حال استخدام هستند.

بیش از ۲ هزار ناشنوا تحت پوشش بهزیستی

محمود منطقی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «مرآت» با اشاره به نرخ شیوع اختلال شنوایی در استان سمنان گفت: نرخ شیوع اختلال شنوایی در استان ۲۹/۶۰ نفر از هر ۱۰ هزار نفر است که در حال حاضر حدود ۲ و ۷۸ هزار نفر از افراد با اختلال شنوایی تحت حمایت معاونت امور توانبخشی اداره کل بهزیستی استان سمنان قرار دارند.

مدیرکل بهزیستی استان سمنان در ادامه افزود: این افراد به گروه‌های مختلفی تقسیم‌بندی شده‌اند که شامل ۶۹۸ نفر با شدت خفیف، ۷۲۳ نفر با شدت متوسط، ۶۰۱ نفر با شدت شدید و همچنین حدود ۵۴ نفر با شدت خیلی شدید کم‌شنوایی روبرو هستند. 

وی با بیان اینکه ۵۱۸ ناشنوایان استان در روستاها زندگی می‌کنند، اظهار کرد: ۵۵ درصد از این ناشنوایان استان مرد و ۴۵ درصد را زنان تشکیل می‌دهند که یک هزار و ۳۳۶ نفر آن‌ها متأهل هستند.

منطقی همچنین به وضعیت سنی افراد تحت پوشش اشاره کرد و گفت: بیشترین رنج سنی تحت پوشش بالای ۶۰ سال بوده و حدود ۲۸۹ نفر زیر ۱۸ سال هستند. 

این مقام مسئول همچنین تصریح کرد: با اقدامات مداخله‌ای پیشگیرانه مانند غربالگری شنوایی و همچنین اقدامات جراحی کاشت حلزون در سال‌های اخیر، این تعداد به‌طور قابل توجهی کاهش یافته است.

به گفته وی، ۲۶۱ دانش‌آموز و ۲۷ دانشجوی کم‌شنوا و ناشنوا تحت پوشش بهزیستی استان قرار دارند که کمک‌هزینه تحصیلی دریافت می‌کنند.

منطقی از برگزاری اولین دوره آموزشی مترجمی زبان اشاره برای علاقمندان به این حرفه از ابتدای سال ۱۴۰۲، با پیگیری‌های بهزیستی استان خبر داد و گفت: در این دوره، ۶ نفر با همکاری شبکه ملی تشکل‌های مردم‌نهاد افراد دارای معلولیت شنوایی کشور آموزش دیده و دوره‌های مقدماتی و میانی را گذرانده‌اند.

این مقام مسئول ادامه داد: مترجمان آموزش‌دیده بنا بر درخواست توان‌خواهان به ارگان‌های مختلف اعزام می‌شوند و حق‌الزحمه آنان نیز براساس تعرفه‌های اعلامی از بهزیستی کشور پرداخت خواهد شد.

مدیرکل بهزیستی استان همچنین از تفاهم‌نامه‌ای مبنی بر به‌کارگیری مترجم زبان اشاره در شبکه خبر با صدا و سیمای مرکز استان خبر داد و گفت: در حال حاضر، در استان ۲ مرکز توانبخشی روزانه آموزشی اختلال شنوایی با پوشش ۷۰ نفر وجود دارد که تمامی کودکان بهره‌مند از خدمات این مراکز به‌صورت ۱۰۰ درصدی از پوشش یارانه برخوردار هستند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: خدمات این مراکز شامل آموزش مهارت‌های ارتباطی و مفاهیم زبانی و گفتاری تحت نظارت کارشناسان شنوایی‌شناسی و گفتار درمانی است، که هدف آن دستیابی به حداکثر مشارکت و استقلال جهت حضور موفق در جامعه است.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.