
رئیس اداره میراث فرهنگی میامی مطرح کرد:
«حَسَن، حُسِین» روایتگر شبهای عاشورایی اهالی میامی
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی میامی گفت: آئین «حَسَن، حُسِین» بهعنوان یکی از شاخصترین آئینهای عزاداری در شهرستان میامی جایگاه ملی پیدا کرده و در فهرست میراث ملی کشور به ثبت رسیده است.
رضا اسماعیلی در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «مرآت» گفت: آئین سینهزنی «حسن، حسین» و مراسم تعزیه نردین از جمله آئینهای معنوی مهم این شهرستان است که بهعنوان میراث معنوی در فهرست ملی کشور به ثبت رسیدهاند.
وی با اشاره به اهمیت آئینهای معنوی در توسعه گردشگری مذهبی افزود: مراسم سنتی عزاداری «حسن، حسین» بهعنوان یکی از شاخصترین آئینهای مذهبی در شهرستان میامی، سالانه در ایام محرم، علاقهمندان زیادی را از سراسر کشور به این منطقه جذب میکند.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان میامی درباره شیوه اجرای این مراسم اظهار داشت: در شبهای تاسوعا و عاشورا، هیأتهای مذهبی و سینهزنها بهویژه جوانان، پس از سوگواری در مساجد و تکایای محلی، برای شرکت در آئین «حسن، حسین» به حسینیه اعظم میامی آمده و با شور و ارادت خاصی در حلقههای سینهزنی شرکت میکنند، در این حلقهها، افراد با گرفتن کمر نفر کناری با دست چپ و سینهزنی با دست راست، بهصورت منظم و هماهنگ با نوای «حسن» و پاسخ «حسین» عزاداری میکنند.
وی افزود: خدمتگزاری در حسینیه اعظم بهصورت موروثی بوده و هر شخص مسئول بخش خاصی از خدمات عزاداری است، با توجه به تمرکز هیئات در این مکان و حجم زیاد کار، خادمان در پایان مراسم، خود نیز در حلقه سینهزنی حاضر شده و آئین «حسن، حسین» را اجرا میکنند.
این مقام مسئول در ادامه ابراز کرد: در گذشته تنها بزرگان و ریشسفیدان در این مراسم حضور داشتند و میانداری مراسم نیز بر عهده دو نفر از معتمدان بود، اما امروز، این مراسم حال و هوایی عمومی یافته و تمام اقشار مردم، بهویژه جوانان، در آن حضور دارند.
اسماعیلی با اشاره به پیشینه تاریخی این آئین اظهار کرد: آئین سنتی «حسن، حسین» در این شهرستان ریشه در باورها و اعتقادات عمیق مذهبی مردم این منطقه دارد و بهعنوان میراث معنوی ارزشمندی شناخته میشود که نسل به نسل منتقل شده است، این آئین امروز جایگاهی ملی پیدا کرده و میزبان هزاران عاشق و دلداده اهل بیت (ع) از سراسر کشور است.
وی ادامه داد: امید است با معرفی گستردهتر این مراسم و فراهمسازی زیرساختهای لازم، بتوانیم در آینده شاهد افزایش حضور گردشگران داخلی و خارجی در ایام محرم در شهرستان میامی باشیم.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان میامی در پایان تأکید کرد: ثبت این آئینها در فهرست میراث ملی، گامی مهم در حفاظت از هویت فرهنگی و معنوی شهرستان میامی است و زمینهساز توسعه گردشگری مذهبی در این منطقه خواهد بود.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!