
کارشناس ارشد بازارهای مالی مطرح کرد:
خروج سنگین پول حقیقی از بورس
کارشناس ارشد بازارهای مالی گفت: شاخص کل بورس روز گذشته بیش از ۲۷ هزار واحد کاهش یافت و به سطح ۲ میلیون و ۹۴۳ هزار واحد رسید.
ناصر امنزاده در گفتگو با خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «مرآت»؛ با نگاهی به بازار سرمایه اظهار کرد: شاخص کل بورس روز گذشته بیش از ۲۷ هزار واحد کاهش یافت و به سطح ۲ میلیون و ۹۴۳ هزار واحد رسید و این در حالی است که شاخص هموزن نیز با افت ٠/۴۷ درصدی به سطح ۸۴۶ هزار واحد نزول کرد و روند خروج پول حقیقی نیز بار دیگر شدت گرفت و حدود یکهزار و ۵۲٠ میلیارد تومان سرمایه خرد از بازار خارج شد.
کارشناسارشد بازارهای مالی با اشاره به تأثیر روانی متغیرهای سیاسی بر رفتار سهامداران افزود: عدم شفافیت در حوزه سیاست خارجی فشار فروش را در نمادهای شاخصساز افزایش داده و سرمایهگذاران حقوقی نیز عملاً نقشی در متعادلسازی بازار ایفا نکردند و بازار با فشار فروش بیپاسخ به کار خود پایان داد.
امنزاده در ادامه به رشد بهای فلزات گرانبها اشاره کرد و گفت: در مقابل بورس بازار طلا و سکه روز مثبتی را سپری کرد و سکه امامی با رشد ۱/۷۵ درصدی به مرز ۷۹ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان رسید و طلای ۱۸ عیار نیز به قیمت قابلتوجه ۶ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان معامله شد.
وی علت این رشد را نه صرفاً افزایش قیمت دلار بلکه «انتقال سرمایه از بورس به بازارهای فیزیکی و سنتی» عنوان کرد و افزود: نوسانات اخیر بورس باعث شده بخشی از نقدینگی از بازار سرمایه به سمت بازار طلا سرازیر شود، خصوصاً در سطوحی که سکه با حفظ حبابی در حدود ۶ میلیون تومان برای سفتهبازان جذابیت نسبی دارد.
امنزاده در خصوص بازار ارز به آرامشی شکننده اشاره کرد و اظهار داشت: قیمت دلار در صرافیهای بانکی امروز در محدوده ۴۳ هزار و ۵۰۰ تومان تثبیت شده و با این حال نشانهای از تعادل عرضه و تقاضای واقعی نیست بلکه این ثبات بیشتر ناشی از سیاستگذاری و تزریق هدفمند ارز از سوی بازارساز است.
وی عنوان کرد: در حالی که بازار آزاد در حوالی ۵۰ هزار تومان نوسان دارد فاصله نرخ نیما و بازار آزاد بار دیگر مشوقی برای رفتارهای آربیتراژی و قاچاق معکوس شده است.
امنزاده با تأکید بر نیاز بازارها به محرکهای اقتصادی و سیاسی جدید عنوان کرد: بازارهای مالی در فضای تردید قرار دارند و از یکسو بازار سرمایه با نبود اعتماد، حمایت و چشمانداز سودآوری مواجه است و از سوی دیگر بازار طلا و ارز به شدت تحت تأثیر اخبار سیاسی و هیجانات منطقهای است.
وی خاطرنشان کرد: تا زمانی که سرمایهگذار نشانهای از ثبات تصمیمگیری اقتصادی، کنترل ریسکهای سیاسی و شفافیت در سیاستهای پولی نبیند نمیتوان به بازگشت اعتماد عمومی و جذب سرمایه در بازار سرمایه امیدوار بود.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!