حالت تاریک
  • یکشنبه, 1404/04/22 شمسی | 2025/07/13 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن مرآت نیوز | meraatnews.com هستید؟
سایه حمایت و همدلی بر خانواده زندانیان سمنان
مدیرکل زندان‌ها استان سمنان مطرح کرد:

سایه حمایت و همدلی بر خانواده زندانیان سمنان

مدیرکل زندان‌ها و اقدامات تأمینی و تربیتی استان سمنان گفت: این مرکز با رویکردی دلسوزانه اقدامات گسترده‌ای را برای صیانت از کرامت، تأمین معیشت، ایجاد اشتغال و توانمندسازی این خانواده‌ها در دستور کار قرار داده‌ است.

امید کهربایی در گفتگو با خبرنگار گروه  اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «مرآت» با اشاره به دغدغه‌های مهم سازمان زندان‌های استان سمنان نسبت به سرنوشت خانواده زندانیان، از گسترش حمایت‌های اجتماعی، معیشتی و اشتغال‌زایی برای این قشر آسیب‌پذیر در سطح استان خبر داد.

مدیرکل زندان‌ها و اقدامات تأمینی و تربیتی استان سمنان با تأکید بر اینکه یکی از اصلی‌ترین نگرانی‌های سازمان زندان‌ها، آسیب پذیری خانواده‌هایی است که سرپرست خود را به علت ارتکاب جرم از دست می‌دهند، افزود: وظیفه ما نه تنها تربیت و بازپروری زندانیان، بلکه حمایت و تحت پوشش قرار دادن خانواده‌های آنان نیز هست تا از آسیب‌های احتمالی اجتماعی پیشگیری شود.

به گفته وی، هم‌اکنون چهار انجمن حمایت از خانواده زندانیان با اساسنامه مستقل و شخصیت حقوقی مشخص در سطح استان فعالیت می‌کنند که اعضای ثابت این انجمن‌ها شامل دادستان، مدیرکل زندان‌ها، رئیس زندان و فرماندار شهرستان و همچنین سه نفر معتمد هيأت مدیره هستند.

کهربایی با بیان اینکه از ظرفیت خیران، بازاریان و خانواده‌های نیکوکار نیز استفاده می‌شود تا زمینه ارائه خدمات بهتر به خانواده‌ها فراهم شد، اظهار کرد: «نهادهایی چون بهزیستی، کمیته امداد امام خمینی (ره)، هلال‌احمر، ستاد اجرایی فرمان امام و بنیاد مستضعفان نیز در ارائه خدمات و حمایت به خانواده‌های زندانیان با مجموعه زندان‌ها همکاری قابل توجهی دارند.

وی از رویکرد جدیدی که در دو سال اخیر در انجمن‌های حمایت از خانواده زندانیان استان سمنان دنبال شده خبر داد و گفت: تلاش کردیم درآمدی پایدار برای انجمن‌ها ایجاد کنیم تا وابستگی به کمک‌های مردمی کاهش یابد و همچنین خانواده‌های زندانیان بتوانند با اشتغال و توانمندسازی، خود به درآمدزایی برسند.

به گفته مدیرکل زندان‌های استان سمنان، در حال حاضر ۵۳۰ خانواده زندانی تحت پوشش انجمن‌های حمایت قرار دارند و در طول سال ۱۴۰۳ بیش از ۸ میلیارد تومان کمک نقدی و غیرنقدی شامل سبدهای معیشتی، تسهیلات اشتغال و کمک‌های فرهنگی، به آنان اختصاص یافته است. 

کهربایی با اشاره به موفقیت‌های ایجاد اشتغال میان خانواده‌ها بیان کرد: برای ۳۰ خانواده وصول درآمد پایدار ایجاد و مبلغ ۳ میلیارد و ۶۵۰ میلیون تومان تسهیلات پرداخت شده و برخی حتی پس از آزادی زندانی، همچنان به چرخه اشتغال پیوسته‌اند.

این مقام مسئول با اشاره به راهبرد فعال انجمن‌ها گفت: منتظر مراجعه خانواده‌ها نمی‌مانیم و مددکاران و مدیران عامل، به‌طور مرتب از خانواده‌ها بازدید و به مشکلات‌شان رسیدگی می‌کنند.

وی، برگزاری ۱۲ دوره آموزشی با همکاری کارشناسان روانشناسی، مددکاری و ارائه مشاوره‌های تحصیلی، خانوادگی و ازدواج از دیگر اقدامات حمایتی عنوان کرد که موجب توانمندسازی و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی شده است که در این ارتباط، ۴۷۰ نفر از خانواده‌ها در این دوره‌ها شرکت داشته‌اند.

کهربایی از اعزام ۱۵ خانواده به زیارت کربلا، ۴۰ خانواده به مشهد و ۸۰ خانواده به اردوهای فرهنگی، تربیتی و تفریحی در سال گذشته خبر داد و افزود: در مجموع همه اقدامات حمایتی، هدف جایگزینی فقدان سرپرست خانواده، ایجاد اشتغال، آموزش مهارتی و ارتقاء فرهنگ در میان خانواده‌های زندانیان استان سمنان است.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!