حالت تاریک
  • چهارشنبه, 1404/04/25 شمسی | 2025/07/16 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن مرآت نیوز | meraatnews.com هستید؟
ظرفیت‌های تمدنی جهان اسلام در دیپلماسی شهری
یک نویسنده کتاب مطرح کرد:

ظرفیت‌های تمدنی جهان اسلام در دیپلماسی شهری

یک نویسنده کتاب «الگوی نوین خواهرخواندگی شهرها در بستر ژئوتمدنی» گفت: تلاش شده تا ابعاد مغفول‌مانده ظرفیت‌های تمدنی جهان اسلام در این حوزه واکاوی و چارچوبی بومی، بر مبنای اشتراکات تاریخی و فرهنگی کشورهای اسلامی ارائه شود.

رامین قانع در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «مرآت» از انتشار و وقف نخستین کتاب تخصصی با موضوع الگوسازی بومی و اسلامی در عرصه خواهرخواندگی شهرها با عنوان «الگوی نوین خواهرخواندگی شهرها در بستر ژئوتمدنی» خبر داد.

 به گفته نویسنده و پژوهشگر حوزه روابط بین‌الملل شهری، این کتاب با هدف طراحی چارچوبی نوین و مبتنی بر ظرفیت‌های تمدنی جهان اسلام به رشته تحریر درآمده و به صورت وقفی در اختیار حوزه سیاست خارجی کشور قرار گرفته است.

وی با تأکید بر اهمیت نگاه راهبردی در روابط بین‌الملل شهری اظهار کرد: یکی از نقاط ضعف مدل‌های رایج خواهرخواندگی شهرها، تشریفاتی و نمادین شدن این نوع روابط بوده است که در کتاب جدید تلاش شده تا این مقوله در بستر ژئوتمدنی بازتعریف شود و بر اساس واقعیات و ظرفیت‌های تاریخی، فرهنگی و اعتقادی جهان اسلام، الگویی جدید ارائه شود.

قانع با بیان اینکه این کتاب نخستین اثر وقفی در این عرصه محسوب می‌شود، اظهار کرد: امید است الگویی برای دیگر پژوهشگران در تولید دانش وقف‌محور باشد تا بتوانند به جامعه ایفا نقش کنند.

این نویسنده و پژوهشگر حوزه روابط بین‌الملل شهری در ادامه افزود: در شرایطی که ظرفیت‌های مغفول‌مانده‌ای در شهرهای جهان اسلام و محور مقاومت وجود دارد، بهره‌گیری هوشمندانه از دیپلماسی شهری می‌تواند زمینه‌ساز تقویت انسجام، هم‌افزایی و تمدن‌سازی نوین اسلامی باشد و همچنین شهرها می‌توانند به واسطه این ظرفیت‌ها، در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نقش‌آفرینی کنند.

وی درباره رویکرد کتاب تصریح کرد: این اثر بیش از آنکه صرفاً به روابط بین شهرها بپردازد، به دنبال ترسیم نقشه‌ای مفهومی از تعامل تمدنی، فرهنگی و راهبردی میان ملت‌هایی است که در جغرافیای مقاومت، اشتراکات تاریخی و فرهنگی دارند.

قانع اظهار امیدواری کرد که مطالعه این اثر می‌تواند برای مدیران شهری، سیاست‌گذاران، فعالان فرهنگی و پژوهشگران حوزه سیاست خارجی به‌عنوان مرجع نظری و کاربردی مورد استفاده قرار گیرد و مسیر جدیدی را برای ارتقاء دیپلماسی شهری جهان اسلام هموار سازد.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!