
یک فوقتخصص گوارش مطرح کرد:
سرطان روده خاموش و مرگبار
یک فوقتخصص گوارش و کبد گقت: بیتوجهی به علائم اولیه و تأخیر در مراجعه به پزشک، میتواند جان بیماران را به خطر بیندازد و غربالگری منظم تنها راه تشخیص زودهنگام و پیشگیری از گسترش این بیماری خاموش است.
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «مرآت»، سرطان روده بزرگ در حال حاضر سومین عامل مرگ و میر ناشی از سرطان در جهان است و آمارها نشان میدهد روند ابتلاء به این بیماری بهویژه در میان جوانان رو به افزایش است.
این وضعیت نگرانی جدی جامعه پزشکی را به دنبال داشته و کارشناسان تأکید میکنند شناسایی و کشف ساز و کارهای مولکولی جدید برای کنترل رشد سرطان روده بزرگ، ضرورتی انکارناپذیر است.
به گفته متخصصان، پیشرفت علمی در این حوزه میتواند نقش مؤثری در کاهش نرخ مرگ و میر و بهبود کیفیت درمان بیماران ایفا کند.
ضرورت تشخیص زودهنگام سرطان روده بزرگ
در همین خصوص؛ فوقتخصص گوارش و کبد در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «مرآت»؛ با اشاره به روند رو به افزایش ابتلاء به سرطان روده بزرگ، تغییر اجابت مزاج (افزایش یا کاهش تعداد دفعات دفع)، وجود خون در مدفوع و کاهش وزن ناخواسته را از مهمترین علائم این بیماری دانست و تأکید کرد: در صورت مشاهده این نشانهها، افراد باید به مراکز درمانی مراجعه کنند و از تفسیر شخصی بیماری اجتناب ورزند.
رضا دبیری با بیان اینکه خون در مدفوع نشانهای جدی است و نباید به یبوست یا دیگر مشکلات ساده ربط داده شود، افزود: کاهش وزن ناخواسته به خصوص اگر طی 6 ماه ۱۰ درصد وزن بدن کم شود، خستگی مفرط، درد در ناحیه ناف و زیر شکم، و همچنین زردی چشم و پوست و برجستگی شکم بدون افزایش وزن، از علائم پیشرفت بیماری هستند که نیازمند بررسی فوریاند.
این فوقتخصص گوارش و کبد درباره عوامل خطر توضیح داد: سن بالای ۴۵ سال، سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان یا پولیپهای بزرگ، رژیم غذایی ناسالم، مصرف الکل و سیگار، چاقی، کمتحرکی و ابتلا به دیابت نوع ۲، خطر را افزایش میدهد.
وی، بهترین راههای پیشگیری را مصرف میوه و سبزیجات، کاهش چربی غذایی، پیادهروی روزانه به مدت یک ساعت، ترک سیگار و الکل دانست و افزود: ورزش هوازی بر پیشگیری از سرطان روده بزرگ تأثیر زیادی ندارد، اما ورزش چربیسوز و فعالیت بدنی عامل کاهش خطر است.
دبیری غربالگری را مهمترین راه تشخیص زودهنگام سرطان روده بزرگ دانست و توصیه کرد: افراد در معرض خطر و بالای ۴۵ سال به صورت دورهای غربالگری شوند تا از بروز مراحل پیشرفته بیماری جلوگیری شود.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!