حالت تاریک
  • چهارشنبه, 1403/11/03 شمسی | 2025/01/22 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن مرآت نیوز | meraatnews.com هستید؟
چوب تاغ اسیر در چنگال قاچاقچیان
مرآت گزارش می‌دهد؛

چوب تاغ اسیر در چنگال قاچاقچیان

قاچاق چوب در سطح استان سمنان بلای خانمان‌سوزی است که بر جان منابع طبیعی و زیست‌محیطی افتاده است و افراد سودجو با قاچاق درختچه‌های تاغ باعث بیابان‌زایی شده‌اند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «مرآت» قاچاق چوب از دیرباز به جان درختان به‌ویژه در مناطق بیابانی افتاده است که برخی سودجویان با قطع آن در بازارها به فروش می‌رسانند.

تاغ بیش‌ترین نوع چوب قاچاق در استان سمنان به‌علت کویری بودن، است که قاچاق آن یکی از دلایل اصلی پدیده بیابان‌زایی و بلای جان عرصه‌های طبیعی استان به‌شمار می‌رود.

کمبود نیروی انسانی چالش حفاظت از عرصه‌های منابع طبیعی

علیرضا ابوطالبی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «مرآت» پیشگیری و جلوگیری از قاچاق را یکی از مأموریت‌‌های اصلی و اولویت‌دار یگان حفاظت منابع طبیعی در استان سمنان عنوان کرد و گفت: نسبت به کنترل قاچاق چوب‌آلات جنگلی اقدامات پیشگیرانه‌ای طی سال‌ جاری در سطح استان انجام شد.

فرمانده یگان حفاظت منابع‌ طبیعی و آبخیزداری استان سمنان در ادامه افزود: با فرهنگ‌سازی، آموزش و تشدید گشت‌ها شاهد کاهش ۲۰ تا ۲۵ درصدی قطع درختان و پیشگیری از قاچاق نسبت به سال‌های قبل در سطح استان بودیم.

وی با بیان اینکه بیش‌ترین کشفیات قاچاق چوب در استان سمنان متأسفانه مربوط به استان‌های همجوار است، گفت: بیش‌ترین کشفیات قاچاق چوب در استان سمنان طی سال‌ جاری از سمت استان‌های اصفهان، سیستان و بلوچستان، خراسان‌جنوبی و شمالی بوده است.

ابوطالبی همچنین تصریح کرد: با بستن راه‌های فرعی و اصلی جنگل‌های سطح استان، کاهش چشم‌گیر قاچاق چوب را داشته‌ایم.

این مقام مسئول با تأکید بر اینکه اگر منابع طبیعی تأمین اعتبار خوبی داشته باشد، پیشگیری از قاچاق بهتر خواهد شد، گفت: اگر نیروی حفاظتی و قرق‌بان تکمیل شود بازدهی بهتری در جهت پیشگیری از قاچاق چوب خواهیم داشت.

به گفته وی، استفاده از تجهیزات نوین و به‌روز مانند دوربین مداربسته و ناوگان‌های خودرویی در پیشگیری از قاچاق چوب بسیار حائز اهمیت است و به آن کمک می‌کند.

ابوطالبی در خصوص قوانین مربوط به قاچاق چوب اظهار کرد: اگر جریمه قاچاقچیان بالا رود و سنگین‌تر شود در نتیجه قاچاق نیز کم‌تر خواهد شد.

این مقام مسئول بیش‌ترین نوع قاچاق چوب در سطح استان را درختچه‌های تاغ عنوان کرد و گفت: این درختچه‌‌ها در بیابان‌زدایی تأثیر به‌سزایی دارد که مورد هدف قاچاقچیان است.

وی با اشاره به کاهش ۷۰ درصدی قاچاق چوب در سطح استان سمنان بیان کرد: میزان کشفیات قاچاق چوب طی سال‌جاری ۵۰ تُن به ارزش ۸ میلیارد ریال بوده است.

ابوطالبی، از آمادگی مقابله با متخلقان عرصه منابع‌طبیعی و قاچاقچیان با مشارکت مردم خبر داد و اظهار کرد: تلفن‌های ۱۵۰۴ و ۱۳۹ شبانه‌روز آماده دریافت اطلاعات و گزارش‌های مردمی از وقوع تخلف‌های احتمالی در عرصه‌های منابع طبیعی است.

کشف ۵ میلیاردی قاچاق چوب در استان سمنان

حسین عجم در گفتگو با خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «مرآت» با اشاره به انواع فرآورده‌های جنگلی در سطح استان سمنان گفت: بیش‌ترین قاچاق چوب در شهرستان‌های میامی، شاهرود و سمنان اتفاق افتاده است.

رئیس پلیس امنیت اقتصادی استان سمنان بیشترین نوع چوب قاچاق را درختچه‌های تاغ عنوان کرد و افزود: این نوع چوب از لحاظ زیست محیطی ارزشمند و قابل ارزشی ریالی زیادی است‌ که‌ مورد هدف قاچاقچیان قرار گرفته است.

وی با اشاره به افزایش کشفیات قاچاق چوب در سطح استان سمنان بیان کرد: طی سال‌جاری ۳۳ فقره پرونده مربوط به قاچاق چوب تشکیل شد که نسبت به سال گذشته صد درصد افزایش در تشکیل پرونده را داشتیم.

عجم با بیان اینکه قاچاق چوب در سطح استان از لحاظ وزن و ارزش ریالی ۱۵۰ درصد افزایش داشته است، اظهار کرد: وزن چوب‌های کشف‌شده از افراد سودجو در سال گذشته ۲۳ تُن و امسال نیز ۵۸ تُن بوده است.

این مقام مسئول با بیان اینکه ۲۱ پرونده قاچاق با ارزش ۲ میلیارد تومان طی سال گذشته در سطح استان سمنان تشکیل شد، گفت: امسال نیز ۴۳ فقره پرونده مربوط به قاچاق چوب با ارزش ۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان تشکیل شده است.

وی با بیان اینکه برخی پرونده‌های قاچاق نیازمند بررسی بیشتری است، افزود: افرادی که در حوزه قاچاق دستگیر می‌شوند به دادسرای عمومی شهرستان و محل وقوع اعزام و یا به تعزیرات حکومتی ارجاع داده می‌شوند.

ابوطالبی خاطرنشان کرد: قالب پرونده‌های قاچاق به تعزیرات حکومتی ارسال می‌شود و کارشناسان پرونده را بررسی کرده و جریمه را لحاظ می‌کنند.

وی با بیان اینکه اداره‌کل منابع طبیعی اقدامات خوبی جهت پیشگیری از قاچاق چوب انجام داده است، گفت: عده‌ای افراد سودجو هستند که برای منافع خود اقدام به قطع درختان در حوزه استحفاظی استان سمنان می‌کنند که پس از دستگیری با آن‌ها برخورد قانونی خواهد شد.

جولان قاچاقچیان چوب در شاهرود

محمد نجفی دهکردی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «مرآت» یکی از مأموریت‌‌های سازمان تعزیرات حکومتی را مبارزه با قاچاق کالا دانست و گفت: مبارزه با قاچاق چوب آلات جنگلی در دستور کار تعزیرات حکومتی استان است که به‌طور جد با قاچاقچیان چوب در استان سمنان برخورد می‌شود.

مدیرکل تعزیرات حکومتی استان سمنان در ادامه افزود: در راستای مبارزه با قاچاق محصولات و فرآورده‌های جنگلی و صیانت از منابع طبیعی از ابتدای سال تاکنون ۵۰ فقره پرونده برای قاچاقچیان به ارزش ۳۹ میلیارد و ۶۷۸ میلیون و ۸۰۰ هزار ریال تشکیل شد. 

وی از جریمه ۳۱ میلیارد و ۷۹۲ میلیون و ۸۰۰ هزار ریالی قاچاقچیان چوب در سطح استان سمنان خبر داد و افزد: بیش‌ترین نوع چوب قاچاق نیز چوب تاغ بوده است.

نجفی دهکردی تصریح کرد: بیش‌ترین کشفیات قاچاق چوب در سطح استان سمنان مربوط به شهرستان شاهرود بوده است که ۲۹ فقره پرونده برای قاچاقچیان تشکیل شد.

این مقام مسئول ضمن درخواست از شهروندان جهت گزارش‌دهی به موقع تخلفات گفت: به‌محض مشاهده فعالیت غیرقانونی قاچاقچیان چوب در سطح استان بلافاصله گزارش دهید تا موضوع پیگیری و رسیدگی شود.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.