در نشست خبری مطرح شد:
افتتاح 756 طرح عمرانی و اقتصادی در استان سمنان
۷۵۶ طرح عمرانی و اقتصادی با اعتبار ۸۹ هزار و ۳۱۰ میلیارد ریال دهه فجر ۱۴۰۳ در استان سمنان بهرهبرداری شده است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «مرآت»؛ نشست خبری صنعت آب و برق بهمناسبت ایامالله دهه فجر با حضور حمید احسانی مدیرعامل شرکت آب منطقهای، منصور کشاورزیان مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب، مجید وفایی مدیرعامل شرکت برق منطقهای و سید محمد حسینینژاد مدیرعامل شرکت توزیع برق سمنان صبح روز چهارشنبه در سالن اجتماعات شرکت آب منطقهای برگزار شد.
فرونشست تهدید جدی برای استان سمنان
در این نشست حمید احسانی مدیرعامل شرکت آب منطقهای از سرمایهگذاری ۱۰ هزار میلیارد ریالی در پروژههای آبرسانی استان از فروردین ۱۴۰۳ تاکنون خبر داد.
وی با اشاره به مطالعات انتقال آب از دریای عمان به سمنان و پیشبینی اعتبارات انتقال آب از دریای خزر در بودجه کشور بر اهمیت تأمین پایدار منابع آبی تأکید کرد.
وی در مورد پدیده فرونشست زمین در سمنان اظهار کرد: در برخی مناطق این پدیده بیش از سه برابر استاندارد جهانی گزارش شده و طی یکسال گذشته ۱۷ میلیون مترمکعب از برداشت غیرمجاز چاههای مجاز جلوگیری شده است.
احسانی به وضعیت بحرانی منابع آبی استان اشاره کرد و گفت: سمنان یکی از خشکترین استانهای کشور بوده و با وجود بارشهای مقطعی همچنان درگیر خشکسالی شدید است.
وی با تأکید بر اهمیت مدیریت منابع آبی از افت سالانه ۷۰ سانتیمتری سطح آبهای زیرزمینی در این استان خبر داد و هشدار داد که این کاهش چشمگیر فرونشست زمین در سمنان و دامغان را به یک بحران در منطقه تبدیل کرده است.
احسانی با اشاره به اجرای طرحهای احیاء و تعادلبخشی منابع آب گفت: در برخی مناطق حساس حفر چاه ممنوع شده زیرا برداشت بیرویه باعث تشدید بحران میشود.
وی از شناسایی و پرکردن ۳۸ حلقه چاه غیرمجاز از ابتدای سال جاری تاکنون خبر داد و گفت: با اقدامات نظارتی و همکاری دستگاههای قضایی و انتظامی هیچ چاه غیرمجاز فعالی در سمنان وجود ندارد.
تصفیه پساب منبع جدید تأمین آب
در ادامه نشست کشاورزیان مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان به تشریح عملکرد شرکت و پروژههای آماده بهرهبرداری و پروژههای خدمترسانی اشاره کرد و گفت: همزمان با دهه فجر ۷۵۶ طرح عمرانی و اقتصادی در استان سمنان با اعتباری بالغ بر ۸۹ هزار و ۳۱۰ میلیارد ریال به بهرهبرداری رسیده است.
وی افزود: از آن تعداد حدود ۶۵۹ طرح عمرانی با سرمایهگذاری ۳۹ هزار و ۸۲۲ میلیارد ریال و ۹۷ طرح اقتصادی با اعتباری معادل ۴۹ هزار و ۴۹۳ میلیارد ریال که زمینه اشتغال یکهزار و ۶۱۰ نفر را فراهم کرده اجرا شده است.
کشاورزیان از افتتاح پروژههای آبرسانی با اعتبار یکهزار و ۵۱۰ میلیارد ریال در دهه فجر خبر داد و افزود: ۲۹۶ میلیارد ریال برای آغاز عملیات اجرایی طرحهای جدید در نظر گرفته شده است.
وی بر لزوم استفاده از پساب تصفیهشده بهعنوان جایگزین منابع زیرزمینی برای صنایع بزرگ تأکید کرد و هشدار داد که در صورت عدم تأمین پایدار آب مهاجرت از شهرهای کمآب دور از انتظار نخواهد بود.
150 نیروگاه خورشیدی آماده بهرهبرداری
مجید وفایی مدیرعامل شرکت برق منطقهای سمنان از افتتاح چهار طرح برقرسانی با سرمایهگذاری ۲ هزار و ۵۲۰ میلیارد ریال خبر داد.
وی با اشاره به هدفگذاری تولید ۲۴۰۰ مگاوات برق از انرژی خورشیدی در سمنان گفت: رشد تولید برق خورشیدی از ۲ مگاوات به ۳۲ مگاوات طی یک سال رسیده است.
وفایی با بیان اینکه مشترکان خانگی میتوانند با نصب پنلهای خورشیدی، برق تولیدی خود را به قیمت بیش از هشت برابر تعرفه مصرفی به دولت بفروشند، گفت: ۱۵۰ نیروگاه خورشیدی حمایتی با ظرفیت ۷۵۰ کیلووات برای بهرهبرداری آمادگی دارند.
وی با اشاره به سرمای شدید پیشِرو و افزایش مصرف برق از شهروندان و رسانهها درخواست کرد تا در فرهنگسازی برای مصرف بهینه انرژی همکاری کنند.
افتتاح ۷۸ طرح توزیع برق در سمنان
سید محمد حسینینژاد مدیرعامل شرکت توزیع برق سمنان نیز اعلام کرد: ۷۸ طرح برقرسانی با اعتباری بالغ بر ۲ هزار و ۳۴۵ میلیارد ریال در دهه فجر به بهرهبرداری رسید.
وی از اجرای ۱۰ طرح مشارکتی برای ساخت ۱۵۰ واحد نیروگاه خورشیدی حمایتی و کنترل هوشمند مصرف برق در صنایع و ادارات خبر داد و بر اهمیت مدیریت مصرف برق در فصل سرما تأکید کرد.
حسینینژاد ابراز کرد: استان سمنان با مساحت ۹۷ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع یکی از پهناورترین استانهای کشور است و با جمعیت ۷۵۷ هزار و ۲۰۰ نفر، بهعنوان گلوگاه ارتباطی شمال و جنوب کشور نقش مهمی در اتصال استانهای شمالی به مناطق مرکزی و جنوبی دارد.
انتهای خبر/