حالت تاریک
  • سه‌شنبه, 1403/08/22 شمسی | 2024/11/12 میلادی
آچمز انتخابات روی خانه سیاه
در فدراسیون شطرنج همه چیز بلاتکلیف است؛

آچمز انتخابات روی خانه سیاه

در فدراسیون شطرنج همه چیز بلاتکلیف است؛ چه در بخش فنی چه بخش مدیریتی این فدراسیون رو به نزول می‌رود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «مرآت»؛ به نقل از شبکه اطلاع‌رسانی «راه دانا»؛ در فدراسیون شطرنج همه چیز روی هواست. فدراسیونی که طول دوران بلاتکلیفی آن به دو سال نزدیک می‌شود و البته هنوز بلاتکلیف است و آینده آن در پرده‌ای از ابهام قرار دارد.

این بلاتکلیفی حتی روی عملکرد فنی نیز تأثیر داشته و شطرنج‌بازان ایران در این مدت سیر نزولی داشته‌اند. رقابت‌های المپیاد جهانی در بوداپست مهم‌ترین رویداد شطرنج ایران در یک سال اخیر بود که شطرنج‌بازان ایران در آن عملکرد مطلوبی نداشتند.

گروه مجهز ملی شطرنج مردان ایران با کسب رتبه ۲۶ در جدول open المپیاد جهانی مجارستان، به کار خود در این مسابقات چندجانبه معتبر پایان داد. تیم ملی مردان ایران که با هدایت الکساندر گریشوک در این مسابقات حضور داشت، در دورهای پایانی مسابقات با شکست‌های عجیب‌وغریب و تحلیل‌رفتن بازیکنان خود، نتوانست در جمع ۱۰ تیم برتر قرار بگیرد.

با وجود اینکه ایران از ابتدای این مسابقات، باتوجه‌به average rating تیمی و عملکرد شطرنج‌بازان، بخت دهم قهرمانی در این مسابقات بود، اما الکساندر گریشوک مربی خارجی و پرسروصدای تیم ملی، علاوه بر اینکه نتوانست ایران را در جمع ۱۰ تیم برتر ببرد، حتی از نگه‌داشتن ایران در جمع ۲۰ تیم برتر عاجز بود و در نهایت یکی از بدترین نتایج تیم ملی ایران در المپیاد جهانی رقم خورد. شطرنج‌بازان ایران در پایان با ۶ برد، دو تساوی و سه شکست در رده بیست و ششم قرار گرفتند.

تیم ملی زنان ایران نیز در پایان این مسابقات و در جدول زنان المپیاد جهانی، با ۵ برد، سه تساوی و سه شکست در رتبه ۳۷ قرار گرفت و هدایت این تیم با همایون توفیقی بود که البته او هم نتوانست، آن ضربه روحی و الزامات فنی لازم را به کار ببرد و طبق معمول، تیم ملی زنان نیز با نتیجه‌ای نسبتاً ضعیف به خانه بازگشتند. اگرچه تیم زنان ایران به دلیل عدم حضور در برابر تیم رژیم صهیونیستی لطمه بدی خورد و در جدول سقوط کرد.

 اخراج و بازگشت!

در بخش مدیریتی اما اوضاع از بخش فنی نیز خراب‌تر است. شادی پریدر قهرمان سابق و استاد بزرگ شطرنج سال پیش بود که حکم سرپرستی این فدراسیون را از وزیر وقت گرفت و بعد از چند ماه سودای ریاست کرد؛ اما به‌رغم ثبت‌نام در انتخابات با مخالفت وزیر روبرو شد تا برنامه‌هایش در این زمینه ناتمام بماند.

پریدر اما دوران سرپرستی پرحاشیه‌ای را در فدراسیون داشت. او با اعضای مجموعه خود به‌شدت درگیر بود و به واسطه اختلافات داخلی دو بار مهدی شکوری نایب‌رئیس فدراسیون را اخراج کرد! نکته عجیب اینکه در بیانیه فدراسیون برای اخراج مهدی شکوری به اتهامات حیرت‌انگیزی اشاره شده بود که حتی بازداشت این چهره نیز توجیه داشت!

در خبر فدراسیون شطرنج برای اخراج شکوری نوشته شده بود: «مهدی شکوری نایب‌رئیس فدراسیون به‌دلیل بی‌کفایتی، عدم صلاحیت و بررسی مشکلات گزارش شده عزل شد. طبق بررسی‌های به‌عمل‌آمده شناسنامه نامبرده المثنی بوده و نام حقیقی ایشان مهدی شکوری هوجقان است که دارای پرونده اقتصادی بوده و فدراسیون شطرنج در حال بررسی موضوعات فوق است.»

نکته عجیب‌تر اینکه بعد از گذشت چند روز و علی‌رغم این اتهامات، شکوری به محل کار خود بازگشت و فدراسیون شطرنج اعلام کرد که درباره او اشتباه کرده!

 انتخابات نامعلوم

همین ابتدای هفته بود که سرانجام دوران پرحاشیه سرپرستی پریدر در فدراسیون با حکم وزیر پایان یافت و امیاری به‌عنوان سرپرست جدید فدراسیون معرفی شد تا این فدراسیون سومین سرپرست خود را در طول دو سال اخیر تجربه کند. باوجود این‌همه حواشی بسیار بلاتکلیفی این فدراسیون از نکات بسیار عجیب است. فدراسیون شطرنج ایران حدود یک سال و چهار ماه است که بدون رئیس اداره می‌شود و در این مدت سه سرپرست برای این فدراسیون انتخاب شده اما هنوز از برگزاری انتخابات خبری نیست. انتخاباتی که تاکنون دو بار لغو شده.

بعد از اینکه حسن تأمینی ۱۲ خرداد ۱۴۰۲ به دلایل آنچه که مشکلات شخصی عنوان شد از ریاست این فدراسیون استعفا کرد وزارت ورزش شهرام عظیمی را به‌عنوان سرپرست این فدراسیون انتخاب کرد. شهرام عظیمی با پایان دوره شش ماه سرپرستی و همچنین به دلیل گرفتن پست دیگر، از این سمت کناره‌گیری و وزارت ورزش در ۲۷ آذر ۱۴۰۲ شادی پریدر را جایگزین او کرد. پریدر حدود ۱۰ ماه سرپرستی این فدراسیون را برعهده داشت تا اینکه احمد دنیامالی وزیر ورزش و جوانان در حکمی محمودرضا امیاری را به‌عنوان سرپرست فدراسیون شطرنج منصوب کرد.

در طول دوره ۱۰ماهه سرپرستی پریدر ثبت‌نام از کاندیداها در فروردین ۱۴۰۳ انجام و ۱۳ نفر ثبت‌نام کردند. ابتدا قرار بود مجمع انتخاباتی در ۱۹ تیر انجام شود که به دلیل مشخص نبودن تأیید صلاحیت کاندیداها انتخابات لغو و به ۲۴ مرداد موکول شد. بعد از آن با وجودی که تأیید صلاحیت ۷ کاندیدا (فاطمه ابوالقاسمی، مجتبی ارشدی، احمدعلی بابایی، کمال جوانمرد، علیرضا خسروی، وحیده صوابیه و امیرعرفان هاشمی) مشخص شده بود؛ اما درست سه روز قبل از برگزاری مجمع، مجدداً انتخابات لغو شد.

باوجود انتخاب سومین سرپرست برای این فدراسیون در طول سه سال اخیر کماکان وضعیت برگزاری انتخابات این فدراسیون مشخص نیست و مشخص هم نیست که انتخابات چه زمانی برگزار خواهد شد. حتی مشخص نیست که باتوجه‌به تغییرات در سرپرستی، ثبت‌نام از کاندیداها مجدداً انجام می‌شود و یا با همان کاندیداهای قبل برگزار خواهد شد. با این شرایط شطرنج جزو معدود فدراسیون‌هایی است که هنوز بلاتکلیف است به نظر می‌رسد که این دوران بلاتکلیفی کماکان ادامه خواهد داشت.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از