حالت تاریک
  • یکشنبه, 1403/10/09 شمسی | 2024/12/29 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن مرآت نیوز | meraatnews.com هستید؟
پیش‌بینی شد؛

تولید ۷۸ هزار تن چغندرقند در سمنان

تولید ۷۸ هزار تن چغندرقند در سمنان

معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان گفت: در سال جاری یک هزار و ۳۰۳ هکتار از زمین‌های زراعی استان به کشت چغندرقند اختصاص‌یافته است.

لطف‌الله رضایی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی مرآت، با بیان این که عمده کشت چغندرقند استان سمنان به‌صورت متداول در فصل بهار انجام شده و اجرای کشت الگویی چغندرقند پاییزه در مناطق گرم استان به شکل محدود صورت می‌گیرد؛ اظهار داشت: در سال جاری یک هزار و ۳۰۳ هکتار از زمین‌های زراعی استان به کشت چغندرقند اختصاص‌یافته است.

 

معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان در ادامه بیان کرد: بر اساس برآوردهای انجام‌گرفته پیش‌بینی می‌شود در اواسط مهرماه سال جاری به طور متوسط به‌ازای هر هکتار سطح زیر کشت، ۶۰ تن چغندرقند برداشت شده و به کارخانه‌های قند طرف قرارداد تحویل داده می‌شود.

 

وی با بیان این که در سال ۱۴۰۱ سطح زیر کشت چغندرقند در استان دو هزار و ۲۰۰ هکتار و محصول برداشت شده ۱۳۲ هزار تُن بوده است؛ تأکید کرد: در سال جاری به علت حاکم بودن شرایط خشکسالی، کاهش منابع آبی، کشت محصولات رقیب، قیمت پایین خرید تضمینی چغندر قند در مقایسه با هزینه‌های تولید این محصول، روندی کاهشی داشته است.

 

رضایی با بیان این‌که اتخاذ سیاست‌های بهره‌وری و تشویقی از سوی کارخانه‌های تولید قند طرف قرارداد با کشاورزان استان می‌تواند منجر به افزایش تولید این محصول در استان شود؛ اذعان داشت: عملکرد کارخانه‌های داخل و خارج از استان که محصول چغندر این استان را فراوری می‌کنند و پرداخت به هنگام مطالبات کشاورزان از سوی این واحدهای تولیدی، تأثیر به سزایی در تشویق و تمایل کشاورزان به کشت محصول چغندرقند دارد.

 

معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با اشاره به این که قطب تولید چغندرقند در استان شهرستان‌های شاهرود و میامی هستند؛ گفت: محصول چغندرقند تولید شده در استان بیش از دو درصد میزان تولید کل کشور را به خود اختصاص داده است.

 

وی افزود: محصول برداشت شده پس از سرزنی، به منظور فراوری باتوجه‌به قرارداد فی‌مابین کشاورز و واحدهای تولیدی، به کارخانه‌های تولید قند شاهرود، جوین، نیشابور، شیروان و فریمان ارسال می‌شود.

 

رضایی در ادامه خاطرنشان کرد: سیاست افزایش تولید محصول چغندرقند در استان بر بهبود عملکرد در هکتار متمرکز بوده و باتوجه‌به چالش‌ها و محدودیت‌های اقلیمی موجود در استان برنامه‌ای جهت‌ افزایش بیش از دو هزار هکتار سطح زیر کشت در دست اجرا نیست.

 

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از