باتوجه به اجرای طرح کاشت یک میلیارد درخت؛
3 میلیون نهال در استان سمنان تولید شد
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت: سهم استان سمنان طی چهار سال تولید و کاشت ۱۰ میلیون اصله درخت است که تابهحال بیش از ۳ میلیون نهال در نهالستانهای استان تولید شده است.
جعفر مرادی حقیقی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «مرآت» گفت: باتوجهبه طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در کشور شهرستان شاهرود در این طرح با تولید یک میلیون و صدهزار اصله درخت در نهالستان چغولگیر شهرستان پیشرو در تولید نهال در شرق استان است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان تصریح کرد: گونههای تولید شده در نهالستانهای جنگلی استان شامل کاج تهران، کاج مشهد، سرو شیراز، سرو خمرهای، سرو نقرهای، زبانگنجشک، زیتونتلخ، ارغوان، تبریزی، سنجد، توت و... که ۶۰۰ هزار اصله از نهالهای تولیدی، گلدانی و مابقی ریشهای است.
مرادی حقیقی ضمن اشاره به طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در کشور افزود: سهم استان سمنان طی ۴ سال تولید و کاشت ۱۰ میلیون اصله درخت است که تابهحال بیش از ۳ میلیون نهال در نهالستانهای استان تولید شده که تحقق این امر مهم نیاز به همکاری و همراهی جوامع محلی، بخشداران، دهیاران؛ صنایع؛ معادن و سایر اقشار جامعه جهت کاشت در فصل زمستان دارد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان خاطرنشان کرد: برای زراعت چوب، کشاورزان و باغداران شهرستان شاهرود نیز میتوانند جهت تأمین نهال از طرح مردمی یک میلیارد درخت استفاده کنند، ضمناً برای ایجاد و توسعه بوستانهای روستایی تأمین زمین و نهال موردنیاز از طرف منابع طبیعی انجام میشود و برای بادشکن اطراف مزارع، کشاورزان نیز میتوانند از درختان طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت استفاده کنند.
مرادی حقیقی بر ضرورت مشارکت مردم در گسترش و حفظ فضای سبز تأکید کرد و افزود: مقام معظم رهبری بر شعار «هر ایرانی، سه نهال» در هفته منابع طبیعی و آبخیزداری سال گذشته تأکید کردند و طبیعت، گیاهان و فضای سبز نعمت بزرگ الهی است که باید قدر آن را بدانیم و بهخوبی از آن بهرهبرداری کنیم.
وی در ادامه افزود: فرهنگسازی و اطلاعرسانی راهکاری مؤثر در جلب مشارکت مردم در حفاظت از عرصههای ملی در مقابله با تصرف، تخریب و آتشسوزی محسوب میشود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان خاطرنشان کرد: برای تحققبخشیدن به امر حفاظت از منابع طبیعی، مشارکت، همکاری و همراهی مستمر مردم با مجموعه منابع طبیعی ضرورتی اجتنابناپذیر است که دراینخصوص مقوله آموزش و اطلاعرسانی میتواند مشارکتپذیری مردم را افزایش دهد.
این مسئول منابع طبیعی استان از عموم مردم و گردشگران درخواست کرد هنگام مراجعه به طبیعت و جنگلهای استان سمنان حتماً نکات ایمنی را مدنظر قرار داده و از روشنکردن آتش، رهاکردن تهسیگار و اجسام شیشهای به جِد خودداری کرده و در صورت مشاهده هرگونه تخریب، تصرف و آتشسوزی مراتب را فوراً از طریق سامانه ۱۳۹ و ۱۵۰۴ به یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری استان اطلاع دهند.
انتهای خبر/