حالت تاریک
  • یکشنبه, 1403/10/09 شمسی | 2024/12/29 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن مرآت نیوز | meraatnews.com هستید؟
میزان پرشدگی سدها؛

خشک‌شدن سدها تا افزایش میزان تأمین مصارف

خشک‌شدن سدها تا افزایش میزان تأمین مصارف

بررسی ۸ سد در استان‌های خراسان رضوی، هرمزگان، کرمان، گلستان و سمنان نشان می‌دهد که متأسفانه میزان پرشدگی آنها زیر ۴۸ درصد است؛ این یعنی وضعیت بارش‌های سال آبی رضایت‌بخش نیست.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی مرآت، صرفه‌جویی در مصرف آب یکی از دغدغه‌های انسان امروز است و برای هر فردی یک امری واجب؛ حتی اگر در منطقه‌ای زندگی کنید که پرآب باشد. منابع آب در جهان محدود هستند و هر روز کمتر و کمتر می‌شود.

 

خشکسالی که حدوداً از چهار سال گذشته هم‌زمان با بروز تغییرات اقلیمی و کاهش تدریجی بارش‌های جوی در پهنه ایران شروع شده، اکنون به مرحله‌ای بحرانی رسیده و مسئله کمبود آب را به مهم‌ترین چالش اقتصادی، اجتماعی و امنیتی کشور تبدیل کرده است.

 

فیروز قاسم‌زاده سخنگوی صنعت آب، با تشریح وضعیت مخازن سد‌های کشور از ابتدای سال آبی جاری تا ۲۹ مهرماه گفت: ورودی سد‌های کشور از ۰.۸۵ میلیارد مترمکعب در سال گذشته به ۱.۱۲ میلیارد مترمکعب افزایش‌یافته است که نشان از رشد ۳۱ درصدی ورودی سد‌های کشور دارد.

 

سخنگوی صنعت آب ایران با اشاره به خروجی سد‌های کشور بیان کرد: خروجی سد‌های کشور از ۱.۹۲ میلیارد مترمکعب در سال آبی گذشته به حجم ۲.۵۲ میلیارد مترمکعب رسیده است که نشانگر افزایش میزان تأمین مصارف بخش‌های مختلف از محل سد‌ها نسبت به سال گذشته است.

 

براین‌اساس، سد «طرق» در خراسان رضوی از ابتدای سال آبی جاری تا ۲۲ مهر، سه میلیون مترمکعب موجودی آب دارد که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۶۹ درصد کاهش را نشان می‌دهد و میزان پرشدگی آن ۸ درصد است.

سد «سرنی» در استان هرمزگان نیز اکنون ۱۳ میلیون مترمکعب آب دارد که در مقایسه با مدت مشابه سال آبی قبل ۶۱ درصد کاهش داشته و درصد پرشدگی ۲۱ درصدی دارد، همچنین سد «استقلال» هرمزگان از ابتدای سال آبی جدید تا ۲۲ مهر ۷۳ میلیون مترمکعب آب داشته که در مقایسه با زمان مشابه در سال گذشته ۵۳ درصد کاهش را نشان می‌دهد؛ میزان پرشدگی این سد۳۰ درصد بود.

 

سد «نساء» استان کرمان هم با ۴۰ میلیون مترمکعب موجودی آب با کاهش ۵۲ درصدی نسبت به سال گذشته روبه‌رو بوده و درصد پرشدگی ۲۴ درصدی را نشان می‌دهد؛ همچنین، سد «جیرفت» کرمان هم ۸۲ میلیون مترمکعب آب دارد که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۷ درصد کاهش نشان می‌دهد که میزان پرشدگی این سد به ۲۵ درصد رسیده است.

 

کاهش حجم آب سد «وشمگیر، گلستان، بوستان» گلستان نسبت به سال گذشته ۵۲ درصد است که این سد خشک شده و هیچ آبی ندارد.

 

سد دامغان در استان سمنان با هشت میلیون مترمکعب موجودی آب با کاهش ۲۸ درصدی نسبت به سال آبی گذشته روبرو شده است؛ البته میزان پرشدگی این سد هم از ابتدای سال آبی ۴۸ درصد است.

 

 بر اساس این گزارش، کاهش باران این نعمت ارزشمند را در این سال‌ها ایران بسیار کمتر کرده است با صرفه جویی در مصرف آب به خود و خانواده خود و جامعه کمک کنید. صرفه‌جویی در مصرف آب در خانه نیاز به هیچ هزینه اضافی ندارد.

با اینکه وسایل و دستگاه‌های صرفه‌جویی آب مختلفی در بازار وجود دارد، اما حتی بدون کمک گرفتن از این وسایل هم می توانید در مصرف آب صرفه‌جویی کنید.


 

منبع: خبرگزاری برنا

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از