حالت تاریک
  • شنبه, 1403/10/08 شمسی | 2024/12/28 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن مرآت نیوز | meraatnews.com هستید؟
رجیستر و چالش‌های جهانی این کالا
یک کارشناس بازار تلفن همراه مطرح کرد:

رجیستر و چالش‌های جهانی این کالا

یک کارشناس بازار تلفن همراه با اشاره به اینکه اقبال بازار به آیفون ۱۳ و سایر مدل‌های این برند کم‌تر شده مشکلات جهانی و سیاست داخلی واردات این کالا را تشریح کرد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «مرآت» به نقل از خبرگزاری «راه دانا» مهدی عبقری، دبیر سابق انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی و فعال این بازار درباره آخرین وضعیت واردات تلفن همراه به ایران و سهم آیفون توضیح داد: آخرین آمار واردات تلفن همراه و تبلت از سوی گمرک کشور در پایان ۶ماهه اول سال ۱۴۰۰ ارائه شده است که حاکی از ورود حدود ۵ میلیون و ۴۰۰ هزار گوشی تلفن همراه به کشور است.

آخرین آمار از مبادی قانونی و غیرقانونی واردات موبایل

وی ادامه داد: این آمار صرفاً مربوط به مبادی قانونی است و با توجه به وجود کالای قاچاق در بازار، احتمالاً علاوه بر این میزان، مقداری نیز به‌صورت غیرقانونی وارد شده است.

عبقری در خصوص واردات آیفون و سهم آن در بازار گفت: بر اساس اطلاعات موجود، امسال درصد واردات آیفون کاهش یافته است، زیرا آیفون ۱۳ که آخرین‌مدل قابل رجیستر در کشور است، هم ممنوعیت واردات دارد و هم اینکه بیش از دو سال از تولید آن می‌گذرد؛ بنابراین، موجودی آن به ریفرش‌ها و ری‌پک‌ها محدود است.

واردات آیفون در سال‌های اخیر اغلب ری پک و رجیستر بوده‌اند

وی با اشاره به اینکه از سال گذشته تا کنون، آیفون ۱۳ به‌صورت آکبند در بازار ایران و جهان موجود نیست، گفت: البته آیفون ۱۳ معمولی از این قاعده مستثنی بوده و با وجود ارائه آیفون ۱۶ هنوز تولید دارد.

عبقری توضیح داد: آمار گمرکی کلی است و اطلاعات دقیقی درباره میزان واردات آیفون در دست نیست؛ همچنین، مردم تمایل زیادی به خرید آیفون ۱۳ ندارند و دیگر مدل‌ها نیز در کشور قابلیت رجیستر ندارند؛ آیفون‌های مسافری نیز به‌طور کلی محدودیتی دارند و مدت استفاده از آنها بسیار کوتاه است.

وی با اشاره به اینکه این کالا اصولاً به‌صورت تجاری ثبت سفارش نمی‌شود و مسافری آن هم کاربردی در تجارت ندارد، گفت: در قوانین مسافری امکان دارد تا زیر ساختی به وجود آید که مسافر بتواند از کالای خود استفاده کند و در رابطه با کالای مسافری هم برای آیفون ۱۳ به بالا این مدت یک ماه صدق نمی‌کند.

بعید است سیاست‌های داخلی و شرکتی آیفون تغییر کند

این فعال واردات تلفن همراه درباره اخبار مربوط به تغییرات سیاست‌های دولتی با آمدن دولت و وزیر صمت جدید بیان کرد: این موضوع دو بخش دارد و هرچند ممکن است رویکرد دولت‌ها تغییر کند، اما قانونی که در دو سال اخیر به واردکنندگان ابلاغ شده، آنها را ملزم به واردات کالاهایی کرده که نمایندگی خدمات پس از فروش در کشور دارند. با توجه به اینکه پس از تحریم‌های ظالمانه امریکا کشور ایران در لیست ۷ کشوری قرار گرفت که شرکت آیفون هیچ خدمات و حتی نمایندگی فروشی به آنها نمی‌دهد دست واردکنندگان برای واردات این کالا بسته شد.

وی با بیان اینکه مشکل دیگر، ارزبری بالای آیفون است، گفت: به‌جای واردات یک کالای ۱۲۰۰ دلاری، می‌توان چند کالای ۲۰۰ دلاری وارد کرد که همان کارایی را دارد. به همین دلیل، واردات آیفون به‌صرفه نیست.

آیفون 5 تا 8 درصد نیاز موبایل کشور را تشکیل می‌دهد 

عبقری افزود: آیفون همیشه در بازار ایران سهمی ۵ تا ۸ درصدی داشته، اما به‌رغم این، درصد بالایی از ارزبری را به خود اختصاص می‌دهد. این شرایط، هر گونه فعالیت تجاری روی آیفون را محدود کرده است.

وی تصریح کرد: این کالا تا ۱۴۰۱ عددی بین ۷۰۰ تا ۸۰۰ میلیون دلار از میزان واردات ما را تشکیل می‌داد که با تغییرات در روند تخصیص ارز نیمایی یا مبادلاتی باز هم عدد بزرگی بود که ممانعت ورود این کالا به کشور را تشدید کرد.

این فعال اقتصادی گفت: امروز ۶۰۰ تا ۷۰۰ شرکت واردکننده موبایل سعی دارند گوشی‌هایی را وارد کنند که مشکل خدمات پس از فروش را نداشته باشند؛ اما در خصوص آیفون این خدمات اکنون ۱۰ سال است موجود نیست.

وی در پایان گفت: وزیر صمت، آقای اتابک، نیز اشاره کرده که فیدبکی درباره این نوع واردات وجود ندارد. سیگنال‌های فعلی نشان‌دهنده عدم تغییر در وضعیت موجود است و انتظار نمی‌رود که شرایط بازار در میان‌مدت یا بلندمدت تغییر کند.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از