حالت تاریک
  • پنج‌شنبه, 1403/08/24 شمسی | 2024/11/14 میلادی
غربت یاقوت سرخ سمنان در بازار جهانی
مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی سمنان مطرح کرد:

غربت یاقوت سرخ سمنان در بازار جهانی

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان گفت: انار استان سمنان که به «یاقوت سرخ» معروف است، متأسفانه به صورت مستقیم صادر نمی‌شود و این موضوع سبب ناشناخته ماندن این محصول در بازارهای جهانی و حتی داخل کشور شده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «مرآت»، استان سمنان یکی از قطب‌های تولید انار در کشور محسوب می‌شود و با وجود دارابودن رتبه نخست کشور در شاخص عملکرد در واحد سطح اما متأسفانه به‌دلیل فقر صنایع تبدیلی و عدم صادرات مستقیم ناشناخته مانده است.

انارهای تولیدی این استان به دلیل طعم شیرین و دانه‌های قرمز رنگ و آبدار، بسیار محبوب و شبیه به یاقوت هستند که باعث شده  لقب «مهد یاقوت سرخ» به استان سمنان داده شود.

همچنین، انار سمنان علاوه بر مصرف داخلی، به سایر مناطق کشور و حتی به صورت غیرمستقیم به کشورهای دیگر صادر می‌شود.

در همین خصوص؛ مهدی قرائیان در گفتگو با خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «مرآت» با بیان اینکه استان سمنان جزو قطب‌های تولید انار در کشور محسوب می‌شود، گفت: تولید انار در سطح استان خوب است و برداشت خوبی نیز در باغات انار صورت می‌گیرد.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با بیان اینکه کاشت درخت انار متناسب با شرایط آب و هوایی استان سمنان است، افزود: این درخت تنش‌های آبی و خاکی را به خوبی تحمل می‌کند اما طی سال‌های اخیر خشکسالی باعث بی‌کیفیت شدن این محصول در سطح استان شده است.

وی در ادامه تصریح کرد: این محصول آب بیشتری نیازی دارد تا بتواند دانه خوب و با کیفیتی داشته باشد و بحران آب در استان آن را بی‌کیفیت کرده است.

قرائیان با اشاره به اینکه استان سمنان حدوداً ۴ هزار هکتار باغات تجاری انار دارد، بیان کرد: ظرفیت استان سمنان در تولید انار در هر یک هکتار بیش از ۲۲ هزار کیلوگرم است.

این مقام مسئول با بیان اینکه امسال برداشت ۱۰۰ هزار تن انار از باغ‌های استان سمنان پیش‌بینی شده است، افزود: بیشترین وسعت کشت انار استان سمنان مربوط به شهرستان گرمسار با تولید ۴۴ هزار تن انار است.

وی همچنین تصریح کرد: شهرستان‌های سمنان، آرادان، مهدیشهر، شاهرود و دامغان به ترتیب فراوانی تولید انار در استان را دارند.

قرائیان با اشاره به ارقام مختلف انار در سطح استان سمنان بیان کرد: گلوباریک ایوانکی، پوست سفید و قرمز درجزین و سمنان و ممتاز ساوه از جمله ارقام معروف انار در باغ‌های استان سمنان محسوب می‌شوند.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه تولیدات استان سمنان در زمینه انار بیش از نیاز استان است، بیان کرد: مازادِ تولید انار استان به کشورهای دیگر صادر می‌شود.

وی با بیان اینکه امسال هزار تن انار از استان سمنان صادر خواهد شد، گفت: طی سال گذشته این محصول ۴۲۰ تن به کشورهای دیگر صادر می‌شد که امسال افزایش قابل توجهی داشته است.

قرائیان در خصوص صادرات محصول انار از استان سمنان اظهار کرد: صادرات به‌صورت مستقیم انجام نمی‌شود و یا صادرات از گمرک استان کمتر صورت می‌گیرد و اکثراً انار به استان تهران ارسال می‌شود و پس از بسته‌بندی از آنجا صادر خواهد شد.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه استان سمنان از لحاظ عملکرد در تولید انار در واحد صنعت، معدن و تجارت رتبه اول کشور را دارد، گفت: میزان تولید انار در هر هکتار بین ۲۲ تا ۲۴ هزار کیلوگرم است که عملکرد استان‌های دیگر به این میزان نبوده و کمتر تولید دارند.

وی یکی از مشکلات انار استان سمنان را غیر یکدست بودن عنوان کرد و افزود: وجود کرم گلوگاه و آفتاب سوختگی در این محصول باعث پایین آمدن کیفیت آن در سطح استان شده است.

قرائیان با بیان اینکه سایبان‌های باغی برای کاهش مصرف آب و جلوگیری از آفتاب سوختگی محصول استفاده می‌شود، گفت: ایجاد سایبان‌های باغی در شهرستان‌های دامغان و سمنان اجرا شد که در همین راستا تسهیلاتی در قالب محیط‌های کنترل شده به باغداران نیز پرداخت شده‌ است.

وی با اشاره به حمایت سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان از کشاورزان به منظور ترغیب آن‌ها به سمت باغداری، بیان کرد: این سازمان در زمینه‌های مختلف مانند فرآوری بهداشتی و آبیاری تحت فشار به باغداران تسهیلات پرداخت می‌کند.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از