حالت تاریک
  • چهارشنبه, 1403/08/23 شمسی | 2024/11/13 میلادی
علم ابرازی برای دیپلماسی و صلح‌آفرینی است
کارشناس مسائل اجتماعی:

علم ابرازی برای دیپلماسی و صلح‌آفرینی است

کارشناس مسائل اجتماعی گفت: علم نه‌تنها ابزاری برای پیشرفت تکنولوژیک و اقتصاد است بلکه می‌تواند مرزهای سیاسی و فرهنگی کشورها را در هم بشکند.

کمال قاسمی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «مرآت»؛ با اشاره به اهمیت علم در ایجاد صلح و توسعه گفت: در زمان حال علم به عنوان یکی از مهم‌ترین ابزارهای دیپلماسی و صلح‌آفرینی شناخته می‌شود و با توجه به چالش‌های جهانی مانند تغییرات اقلیمی، بحران‌های بهداشتی و تنش‌های سیاسی، نیاز به همکاری‌های علمی و تبادل دانش میان کشورها بیش از هر زمان دیگری احساس می‌شود.

کارشناس مسائل اجتماعی در ادامه افزود: سازمان یونسکو با نام‌گذاری این روز هدف خود را ارتقاء آگاهی عمومی نسبت به تأثیر علم بر زندگی روزمره مردم و ترویج فرهنگ علمی در جامعه قرار داده و بر اهمیت ایجاد بستر مناسب برای گفتمان پیرامون تأثیر علم و فناوری بر صلح و توسعه تأکید دارد.

وی یکی از بارزترین مصادیق نقش علم در ایجاد صلح را پروژه‌های علمی جهانی دانست و افزود: همکاری‌های بین‌المللی در زمینه تحقیقات علمی مانند پروژه‌های مربوط به تغییرات اقلیمی و فیزیک ذرات نمونه‌هایی از این نوع همکاری‌ها هستند؛ زیرا این همکاری‌ها نه‌تنها موجب پیشرفت علم می‌شوند بلکه به تقویت روابط بین‌المللی و همبستگی ملت‌ها نیز کمک می‌کنند.

قاسمی عنوان کرد: دیپلماسی علمی به‌عنوان ابزار دیپلماتیک در سال‌های اخیر اهمیت زیادی یافته؛ زیرا برنامه‌های تبادل علمی بین کشورها، مانند بورسیه‌های تحصیلی و همکاری‌های دانشگاهی، فضایی برای شناخت و درک متقابل ایجاد کرده و نگرش‌های مثبتی را در میان دانشجویان و پژوهشگران نسبت به یکدیگر به وجود می‌آورد.

وی با بیان اینکه علم می‌تواند به کاهش تهدیدهای اقلیمی ناشی از تولید و فناوری‌های تکنولوژیک کمک کند، بیان کرد: با توجه به بحران تغییرات اقلیمی نیاز به نوآوری‌های علمی برای یافتن راه‌حل‌های پایدار برای حفاظت از محیط زیست و ارتقاء کیفیت زندگی انسان‌ها بیش از پیش احساس می‌شود و علم می‌تواند به ما کمک کند تا راهکارهایی برای کاهش اثرات منفی تغییرات اقلیمی بیابیم و با همکاری‌های بین‌المللی، به سمت توسعه پایدار حرکت کنیم.

قاسمی ابراز کرد: علم نه‌تنها ابزاری برای پیشرفت تکنولوژیک و اقتصاد است بلکه می‌تواند مرزهای سیاسی و فرهنگی کشورها را در هم بشکند و با قرار دادن شهروندان جهانی در کنار یکدیگر می‌تواند زمینه‌ساز صلح و توسعه پایدار باشد.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از