حالت تاریک
  • چهارشنبه, 1404/04/11 شمسی | 2025/07/02 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن مرآت نیوز | meraatnews.com هستید؟
مهدیشهر به قطب فناوری دام سبک تبدیل می‌شود
رئیس جهاد دانشگاهی استان سمنان:

مهدیشهر به قطب فناوری دام سبک تبدیل می‌شود

رئیس جهاد دانشگاهی استان سمنان گفت: با توسعه مرکز خدمات تخصصی به‌نژادی دام سبک در مهدیشهر و استقرار هسته‌های فناور، این شهرستان گام بلندی در مسیر تبدیل شدن به قطب فناوری و نوآوری دام سبک در استان سمنان برداشته است.

علی منصفی‌راد در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «مرآت» با اشاره به فعالیت مرکز خدمات تخصصی به‌نژادی دام سبک در مهدیشهر گفت: مرکز خدمات تخصصی به‌نژادی دام سبک از سال ۱۴۰۲ با هدف ارائه خدمات تخصصی به دامپروران و عشایر استان سمنان و شهرستان مهدیشهر آغاز به کار کرد.

رئیس جهاد دانشگاهی استان سمنان در ادامه افزود: این مرکز در ساختمانی چهار طبقه به مساحت هزار متر مربع، شامل آزمایشگاه‌های تخصصی، فضاهای اداری و محل استقرار هسته‌های فناور و سالن جلسات است.

به گفته وی، در سال ۱۴۰۳، صلاحیت این مرکز برای راه‌اندازی مرکز نوآوری دام سبک از سوی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری تأیید شد و هم‌اکنون هفت هسته فناور در آن مستقر و فعال هستند.

منصفی‌راد به محصولات فناورانه تولیدشده اعم از بنتونیت اکتیوپیلار، توکسین بایندر چندجزئی، بلوک نمکی دامی غنی‌شده با ترکیبات زیست‌فعال، خوراک دام ارزان‌قیمت مبتنی بر فرآوری ضایعات پسته و همچنین خدمات فناوری تولیدمثلی دام سبک اشاره کرد.

این مقام مسئول اجرای طرح‌های پژوهشی، از جمله تدوین سند جامع تبدیل مهدیشهر به قطب دامپروری کشور، ارزیابی تولیدمثلی قوچ سنگسری، ارائه چندین نوبت خدمات دامپزشکی سیار و انجام نخستین پیوند تاندون مصنوعی زیست‌سازگار در مدل بزرگ حیوانی با همکاری پروفسور الکساندر سیف‌علیان را از مهم‌ترین اقدامات این مرکز دانست.

وی همچنین تصریح کرد: انعقاد تفاهم‌نامه‌های همکاری با دانشگاه سمنان، دانشکده دامپزشکی دانشگاه سمنان، پژوهشگاه‌های رویان و ابن‌سینا و همچنین شرکت‌های فناور از جمله شرکت سینافناوران ماندگار و تعاونی مجتمع زینعلی مهدیشهر از دستاوردهای همکاری این مرکز است.

منصفی‌راد همچنین ایجاد دانش فنی تولید مواد ژنتیکی منجمد دام سبک از اسپرم و جنین، توسعه بازار و تجاری‌سازی محصولات هسته‌های فناور، توسعه زیرساخت‌های مرکز و بهره‌مندی از توان نهادهای علمی و اقتصادی شهرستان و استان را از برنامه‌های آینده این مرکز اعلام کرد.

به گفته رئیس جهاد‌ دانشگاهی استان سمنان، با هدف توانمندسازی نیروی انسانی و ارتقای دانش فنی فعالان حوزه دام سبک، این مرکز نسبت به برگزاری دوره‌های آموزشی تخصصی، کارگاه‌های مهارت‌افزایی و نشست‌های علمی با حضور اساتید برجسته کشوری و بین‌المللی اقدام کرده است. 

وی در نهایت خاطرنشان کرد: استقبال دامپروران، عشایر و فعالان حوزه دام از این برنامه‌ها، نقش مؤثری در انتقال فناوری‌های نوین و افزایش بهره‌وری صنعت دام در منطقه داشته و بستری مناسب برای جذب ایده‌های نوآورانه و توسعه اشتغال دانش‌بنیان فراهم آورده است.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!