گزارش مرآت از قوت غالب مردم سمنان؛
نان در تنور بیکیفیتی میسوزد
کیفیت نان به عنوان یک کالای اساسی، تأثیر مستقیمی بر سلامت و رفاه شهروندان دارد که توجه و رسیدگی جدی مسئولان به این مسئله ضروری است تا با اتخاذ اقدامات مناسب، کیفیت نان بهبود یابد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «مرآت»، نان در فرهنگ ایرانی نه تنها یک ماده غذایی، بلکه بخشی از هویت و فرهنگ ماست. کیفیت نان تأثیر مستقیمی بر سلامتی و رضایت مردم دارد که متأسفانه، اگر کیفیت نان پایین باشد، زحمات نانوا و هزینههای صرف شده برای تهیه آن به هدر میرود و در نهایت منجر به افزایش پسماند میشود.
با توجه به اهمیت نان، بهبود کیفیت آن باید در اولویت قرار گیرد. این کار میتواند از طریق بهبود فرآیند تولید، استفاده از مواد اولیه با کیفیت، و آموزش نانوایان انجام شود. همچنین، آگاهیبخشی به مردم در مورد نحوه نگهداری و مصرف صحیح نان نیز میتواند به کاهش پسماند کمک کند.
درخواستهای جدی شهروندان برای بهبود و نظارت نان
شهروندان سمنانی با انتقاد از کیفیت نامناسب نان، خواستار توجه مسئولان و دستگاههای نظارتی برای ارتقا این وضعیت شدند.
آنها بر لزوم نظارت بیشتر بر نانواییها و بهبود فرآیند تولید نان تأکید کردند و از مسئولان خواستند تا اقدامات لازم را برای افزایش کیفیت نان و رعایت استانداردهای بهداشتی انجام دهند.
مسئولان نظارت بیشتری بر کیفیت نان داشته باشند
علیاصغر پناهی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «مرآت» با انتقاد از کیفیت پایین نان در برخی نانواییهای سطح شهر گفت: هر چه نان میخریم، یک قسمتی از آن سوخته و یا یک قسمتش خام است.
شهروند سمنانی در ادامه افزود: این امر علاوه بر اتلاف منابع، باعث نارضایتی مردم و مشکلات بهداشتی نیز میشود.
وی با تأکید بر اینکه باید مسئولان مربوطه نظارت بیشتری بر کیفیت نان تولیدی داشته باشند، گفت: همچنین آموزشهای لازم برای بهبود روشهای پخت و استفاده از تجهیزات مناسب را برای نانوایان فراهم کند.
پناهی خاطرنشان کرد: از مسئولان و دستگاههای نظارتی انتظار میرود تا با بررسی دقیق این مشکلات و اتخاذ اقدامات مؤثر، کیفیت نان را در نانواییها بهبود بخشند و اعتماد مردم را جلب کنند.
اختلاف وزن و قیمت در نان وجود دارد
فاطمه حیدری در گفتگو با خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «مرآت» با بیان اینکه تقریباً در همه نانواییها با مشکلاتی مثل سوختگی سطح نان، خامی داخل نان و همچنین طعم و بوی نامطلوب آن مواجه میشویم، گفت: این مشکل باعث شده تا بسیاری از مردم مجبور شوند بخش قابل توجهی از نان خریداری شده را دور بریزند.
بانوی سمنانی همچنین تصریح کرد: این مسئله هم هدر رفت منابع و هم ضرر مالی برای مردم به دنبال دارد که از مسئولان مربوطه خواهشمندیم به این مشکل رسیدگی کنید.
وی از مسئولان تقاضا کرد تا با افزایش نظارت و بازرسی در نانواییها، آموزش به نانوایان، و ارائه راهحلهای مناسب، کیفیت نان را بهبود ببخشند.
حیدری با بیان اینکه اختلاف نظرهایی در مورد وزن و قیمت نان در سطح نانواییهای سطح شهر وجود دارد، اظهار کرد: لازم است تدابیری برای شفافسازی قیمت و وزن نان و جلوگیری از تخلفات احتمالی در این زمینه صورت گیرد.
کیفیت نان در گرو مهارتآفرینی نانوایان
در همین خصوص؛ عبدالرحیم تحصیلی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «مرآت» با اشاره به کیفیت نان در سطح استان گفت: کیفیت مواد اولیه در کیفیسازی نان بسیار اهمیت دارد که از ابتدای سال جاری بهدنبال ارتقا کیفیت آرد و گندم در سطح استان بودهایم.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان سمنان با بیان اینکه ۴۰ درصد از نیاز گندم استان سمنان از استانهای همجوار تهیه میشود، افزود: امسال سهم استان سمنان ۲ هزار تُن گندم وارداتی بوده و ۲۴ هزار تُن گندم نیز از محل گندم کیفی داخلی استان خوزستان و گلستان تأمین شده است.
وی از افزایش خرید گندم طی سال جاری در شرق استان سمنان خبر داد و گفت: سالیانه ۴۰ هزار تُن از استانهای همجوار گندم کیفی وارد استان سمنان میشود تا کیفیت آرد را در سطح خوب و استاندارد نگه داشته شود.
تحصیلی با تأکید بر اینکه هیچ مشکلی از نظر کیفیت آرد در استان وجود ندارد، اظهار کرد: دستگاه متولی کیفیت اعم از استاندارد و دانشگاه علوم پزشکی آزمایشی که انجام دادند کیفیت آرد استان را بالاتر از حد استاندارد اعلام کردند.
به گفته این مقام مسئول، مهارت، تجربه و سابقه نانوایان و ماشینآلات پخت نان در کیفیت نان تأثیرگذار هستند که نانوایان باید خیلی در پخت نان دقت کنند.
وی با بیان اینکه استفاده از ماشینآلات و تجهیزات پخت مناسب و بهروز، از جمله فرها، خمیرگیرها و دیگر تجهیزات میتواند به پخت یکنواخت و باکیفیت نان کمک کند، افزود: مهارت نانوا در انتخاب و آمادهسازی مواد اولیه، تنظیم دما و زمان پخت و استفاده از تجهیزات نقش کلیدی در کیفیت نان دارد.
تحصیلی با اشاره به اینکه سختی آب در استان سمنان نیز در کیفیت نان تأثیر گذاشته است، بیان کرد: سختی آب از حد انتظار بالاتر رفته است که توصیه و تأکید این است که نانوایان از دستگاه تصفیه آب استفاده کنند؛ چراکه هرچه سختی آب بالا باشد بافت خمیر نیز سفت خواهد شد و در نتیجه نان بیکیفیت میشود.
این مقام مسئول با اشاره به خاموشیهای برق و گاز در چندماهه اخیر گفت: با خاموشیها مدیریت و برنامهریزی پخت نان توسط نانوایان بهم ریخت که شاید یکی از علت بیکیفیت شدن پخت نان نیز باشد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «مرآت»، کیفیت نان به عنوان یک کالای اساسی، تأثیر مستقیمی بر سلامت و رفاه شهروندان دارد. توجه و رسیدگی جدی مسئولان و دستگاههای نظارتی به این مسئله ضروری است تا با اتخاذ اقدامات مناسب، کیفیت نان بهبود یافته و رضایت عمومی افزایش یابد.
انتهای خبر/