حالت تاریک
  • پنج‌شنبه, 1403/08/24 شمسی | 2024/11/14 میلادی
عضو کمیسیون امورداخلی کشور در مجلس شورای‌اسلامی

کاهش توان تسهیلات‌دهی در انتظار بانک‌های مستنکف است

کاهش توان تسهیلات‌دهی در انتظار بانک‌های مستنکف است

عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی به بیان توضیحاتی درباره راهکار مصوب شده در برنامه هفتم گفت: این موضوع حتماً در بودجه 1403 هم قید می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «مرآت»؛ محمدرضا صباغیان بافقی، دربارهٔ اهمیت تنبیه بانک‌هایی که تسهیلات ساخت مسکن اعطا نمی‌کنند، گفت: دولت برای مقابله با نقدینگی موجود در کشور در صدد اجرای اقداماتی است که این اقدامات منجر به عدم اعطای تسهیلات ساخت و خرید مسکن به مردم شده است.


وی در ادامه افزود: بسیاری از بانک‌ها به همین دلیل جلوی پرداخت تسهیلات را می‌گیرند و این وام‌ها را اعطا نمی‌کنند و با استفاده از این بهانه به سمت حوزه‌هایی پرسودتر و بنگاه‌داری می‌روند.


این نمایندهٔ مجلس افزود: در همین راستا در برنامهٔ هفتم توسعه مقرر شد بانک مرکزی بانک‌هایی که اقدام به اعطای تسهیلات ساخت مسکن نمی‌کنند را جریمه کند، در قانون جهش تولید مسکن هم این مسئله قید شد که بانک‌هایی که ۲۰ درصد از تسهیلات خود را صرف اعطای وام ساخت و خرید مسکن نمی کنند باید ۲۰ درصد جریمه شوند.


صباغیان افزود: اما این موضوع به نتیجه‌ای نرسید و به همین دلیل در برنامه هفتم توسعه مصوب شد بانک‌هایی که ۲۰ درصد از تسهیلات خود را در این حوزه صرف نکنند توان تسهیلات دهی آنها از طریق کاهش اعتبار پایین بیاید و در مقابل این اعتبار به بانک های دیگر اعطا شود.


این نماینده مجلس یازدهم افزود: باتوجه‌به این شرایط این بانک‌ها توان تسهیلات‌دهی‌شان پایین بیاید و به بانک‌هایی که در این حوزه عملکرد موفقی داشته‌اند اعتبارات بیشتری اهدا شود، سیستم تشویق و تنبیه در کشور اجرایی می‌شود.


صباغیان با بیان اینکه این اقدام ممکن است بانک‌ها را پای‌کار تسهیلات‌دهی در حوزهٔ ساخت مسکن بیاورد، خاطرنشان کرد: اما این تبصره در بودجهٔ ۱۴۰۳ قید نشده که ما در مجلس تلاش می کنیم این بند را نیز قید کنیم.


وی در ادامه بیان کرد: عدم اعطای تسهیلات ساخت مسکن برای مردم مشکلات زیادی به وجود آورده و باید از تمام راهکارهای لازم بهره ببریم تا بتوانیم بانک‌ها را مجبور به تسهیلات‌دهی کنیم.


صباغیان ادامه داد: کاهش توان تسهیلات‌دهی بانک‌ها و کاهش اعتبار آن‌ها باعث خواهد شد که به فکر تغییر رویه و اعطای تسهیلات بیفتند. باید مجلس و دولت در این راستا با یکدیگر همراه و همگام باشند تا بتوانیم بخشی از مشکلات مردم برای ساخت مسکن را حل کنیم.

منبع:خبرگزاری راه دانا

انتهای خبر/

 

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از