حالت تاریک
  • سه‌شنبه, 1403/08/22 شمسی | 2024/11/12 میلادی
معاون دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان خبر داد:

کرونا همچنان در کمین واکسن نزده‌ها

کرونا همچنان در کمین واکسن نزده‌ها

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان گفت: افرادی که واکسن کرونا تزریق نکرده‌اند؛ به ایجاد سویه‌ها و زیر سویه‌‌های جدید کرونا در سطح دنیا دامن می‌زنند.

سعید کسائیان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی مرآت، با اشاره به تأثیر مطلوب واکسیناسیون در کنترل شرایط بحرانی حاصل از کرونا، اظهار داشت: باتوجه‌به این که واکسیناسیون به شکل گسترده در دنیا و به‌خصوص در کشور صورت‌گرفته است؛ در حال حاضر آمار افراد علامت‌دار بدحال و بستری مبتلا به کرونا با کاهش قابل‌ملاحظه‌ای روبرو بوده است.

 

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان با اشاره به ایمنی جمعی حاصل شده در اثر انجام واکسیناسیون، اذعان داشت: علی‌رغم آن که در حال حاضر همچنان میزان شیوع و ابتلا به ویروس کرونا چشمگیر است؛ اما باتوجه‌به علائم خفیف ناشی از این بیماری در افرادی آنتی‌بادی حاصل از واکسن را در بدن خود دارند، شاهد کاهش آمار مبتلایان به کرونا هستیم.

 

وی با تأکید بر اینکه ناقلان و مبتلایان واکسن نزده به ایجاد سویه‌ها و زیر سویه‌‌های جدید کرونا در سطح دنیا دامن می‌زنند؛ خاطرنشان کرد: در صورت به‌وجودآمدن سویه‌ها و زیر سویه‌های مذکور ممکن است شکل جدیدی است ویروس کرونا ایجاد شود که واکسن‌های موجود برای مقابله با این اشکال جدید از ویروس مؤثر نباشد.

 

کسائیان با اشاره به علائم ناشی از ابتلا به سویه‌های جدید ویروس کرونا، گفت: خوشبختانه سویه‌های اخیر علائمی نظیر به سرماخوردگی داشته و واکسن‌های موجود به طور نسبی در مقابل این سویه‌ها و زیر سویه‌ها مؤثر است.

 

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان در ادامه تأکید کرد: افراد دارای نقص ایمنی، بیماری زمینه‌ای و سالمندان بالای ۶۰ سال درصورتی‌که بیش از یک‌سال از تزریق آخرین دوز واکسنشان گذشته باشد؛ باید برای دریافت دوز بعدی واکسن خود اقدام کنند.

 

وی افزود: افرادی که تاکنون اقدامی جهت دریافت واکسن نداشتند لازم است ابتدا دو دوز اول و دوم واکسن را دریافت کرده و سپس یک سال بعد جهت دریافت سومین واکسن کرونا به مراکز بهداشتی سراسر استان مراجعه کنند.

 

کسائیان با تأکید بر این که هم اکنون در تمام مراکز بهداشتی درمانی علوم پزشکی استان سمنان اعم از شهری و روستایی واکسن کرونا موجود است؛ عنوان کرد: در مراکز شهری تزریق واکسن به‌صورت روزانه انجام می‌شود؛ اما در مناطق دارای جمعیت کمتر روزهای مشخصی از هفته به تزریق واکسن کرونا اختصاص‌یافته است.

 

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان خاطرنشان کرد تمامی واکسن‌های مورد تأیید وزارت بهداشت تولید داخل و واکسن سینوفارم، در مراکز واکسیناسیون موجود بوده و تزریق همه واکسن‌های مذکور مورد تأیید و توصیه کارشناسان بهداشتی و درمانی است.

 

وی با تأکید بر رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی به‌منظور پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های تنفسی مسری از جمله کرونا، خاطرنشان کرد: علی‌رغم برقراری وضعیت نسبتاً نرمال در خصوص شیوع کرونا اما همچنان استفاده از ماسک مهم‌ترین توصیه کارشناسان و مسئولان بهداشتی به عموم مردم استان است.

 

کسائیان با اشاره به این که هرساله هم‌زمان با ورود سرما، ابتلا به بیماری آنفلوانزا شیوع می‌یابد است، اذعان داشت: مهم‌ترین راه‌سرایت بیماری آنفلوانزا مانند سایر بیماری‌های مشابه، از مسیر تنفس است؛ لذا استفاده از ماسک و دوری از فضاهای شلوغ و بسته که امکان ابتلا وجود دارد، بهترین راه پیشگیری محسوب می‌شود.

 

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان با تأکید بر این که تأثیر واکسن آنفولانزا به سپری‌شدن حدود ۴ تا ۶ هفته زمان نیاز دارد؛ بیان کرد: باتوجه‌به این که این واکسن در اواخر شهریور و اوایل مهرماه در اختیار متقاضیان قرار می‌گیرد؛ توصیه می‌شود سالمندان، افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای و نقص سیستم ایمنی و همچنین مادران باردار نسبت به تهیه و تزریق واکسن آنفولانزا اقدام کنند.

 

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از