حالت تاریک
  • دوشنبه, 1404/01/18 شمسی | 2025/04/07 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن مرآت نیوز | meraatnews.com هستید؟
حمایت از ۱۹٠ کودک اوتیسمی در استان سمنان
مدیرکل بهزیستی استان سمنان خبر داد:

حمایت از ۱۹٠ کودک اوتیسمی در استان سمنان

مدیرکل بهزیستی استان سمنان با بیان اینکه ۱۹٠ کودک مبتلا به اوتیسم در استان سمنان تحت پوشش بهزیستی قرار دارند، گفت: بیشترین تعداد کودک مبتلا مربوط به شهر سمنان است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «مرآت»، اختلال اوتیسم یکی از اختلالات توسعه‌ای است که به برنامه‌ریزی مغز آسیب می‌زند و بر تعاملات اجتماعی، ارتباطات و رفتارهای فرد تأثیر می‌گذارد. 

این اختلال معمولاً در سنین پایین تشخیص داده می‌شود و دامنه‌ای از علائم را شامل می‌شود، که به این معنی است که افراد مبتلا به اوتیسم می‌توانند در توانایی‌های زبانی، اجتماعی و شناختی متفاوت باشند. شناسایی زودهنگام و مداخله مناسب می‌تواند به‌طور قابل‌توجهی به بهبود کیفیت زندگی افراد مبتلا به اوتیسم کمک کند.

در همین خصوص، محمود منطقی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «مرآت» با اشاره به اینکه ۱۹۰ نفر مبتلا به اختلال طیف اوتیسم در این استان تحت پوشش سازمان بهزیستی قرار دارند، گفت: در شهرستان‌های سمنان ۷۴ نفر، شاهرود ۵۱ نفر، دامغان ۱۸ نفر، گرمسار ۲۷ نفر، مهدیشهر ۱۲ نفر، آرادان دو نفر، سرخه پنج نفر و میامی یک نفر شناسایی شده‌اند.

مدیرکل بهزیستی استان سمنان در ادامه افزود: اختلال طیف بیماری اوتیسم در سطح استان سمنان در رده سنی ۳ تا ۱۷ سال بوده است.

وی با اشاره به اینکه اوتیسم نوعی اختلال تکاملی است که با رفتارهای ارتباطی و کلامی غیرطبیعی مشخص می‌شود، بیان کرد: این اختلال در اوایل کودکی آغاز و در کل زندگی فرد به طول می‌انجامد. 

منطقی همچنین تصریح کرد: تشخیص زودهنگام و مداخلات در سنین طلایی دو تا پنج سال از اهمیت به‌سزایی برخوردار است.

این مقام مسئول با بیان اینکه علائم این اختلال از ۱۸ ماهگی بروز یافته و معمولاً در ۲۴ ماهگی قابل تشخیص است، اظهار کرد: تست غربالگری و تشخیص زودهنگام اوتیسم بسیار حیاتی است و به والدین کمک می‌کند تا زودتر به آموزش فرزند خود بپردازند. 

وی در افزود: والدین می‌توانند با مراجعه به سامانه غربالگری طیف اوتیسم ضمن کسب اطلاع و آگاهی، به پایگاه‌های غربالگری و تشخیص استان مرتبط (مراکز روزانه آموزش و توانبخشی اختلال طیف اوتیسم) لینک شده و با راهنمایی مربیان و کارشناسان آموزش‌دیده، از نظر احتمال دارا بودن علائم این اختلال در کودک خود مورد سنجش و غربال قرار گیرند.

منطقی با اشاره به فعالیت دو مرکز غیردولتی روزانه آموزشی و توانبخشی در شهرستان‌های سمنان و شاهرود، بیان کرد: این مراکز به ارائه خدمات به بیماران مبتلا به اوتیسم می‌پردازند. 

مدیرکل بهزیستی استان سمنان خاطرنشان کرد: سازمان بهزیستی به عنوان خدمتگزار افراد مبتلا به اختلال درخودماندگی اوتیسم و خانواده‌های آنان، وظیفه خود می‌داند جهت ارائه خدمات بهتر به این گروه از توانخواهان در زمینه‌های آموزشی، توانبخشی و حمایتی برنامه‌ریزی و اقدام لازم را به عمل آورد.

به گفته وی، این اقدام، علاوه بر تسهیل روند درمان و توانبخشی، به والدین کمک می‌کند تا بهتر با نیازهای خاص فرزندان خود آشنا شوند و بتوانند حمایت‌های مناسب‌تری از آن‌ها به عمل آورند‌.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!