حالت تاریک
  • دوشنبه, 1403/10/03 شمسی | 2024/12/23 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن مرآت نیوز | meraatnews.com هستید؟
رئیس فدراسیون چوگان کشور:

چوگان به جایگاه واقعی خود نرسیده است

چوگان به جایگاه واقعی خود نرسیده است

رئیس فدراسیون چوگان گفت: چوگان ورزش گرانی است و هنوز نتوانسته به جایگاه خود در بین مردم برسد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «مرآت»؛چوگان به‌عنوان یکی از کهن‌ترین ورزش‌های گروهی جهان به شمار می‌رود. طبق اسناد موجود ایران خاستگاه چوگان است و قدمت این رشته گروهی و توپی در ایران بیش از سایر کشورهاست. رشته چوگان در سال ۲۰۱۷ به پیشنهاد ایران در یونسکو ثبت شد؛ اما در حال حاضر کشورهای هند و پاکستان هم در کنار ایران قدمت قابل‌توجهی در پرداختن به این رشته دارند.

 بدون تردید چوگان یکی از نمادهای فرهنگی ماست ولی با این‌ حال این رشته هنوز در کشور وجهه عمومی پیدا نکرده است. فدراسیون چوگان در سال‌های اخیر تلاش‌های زیادی برای حفظ این رشته انجام داد؛ ولی بااین‌حال همچنان این رشته در بین مردم فراگیر نیست و به نظر می‌رسد نهادهای ورزشی برای ماندگاری و حفظ این میراث ارزشمند باید رویکرد جدیدی را در دستور کار خود قرار دهند.

 چوگان به جایگاه واقعی خود نرسیده است

اصغر ناظری که به‌تازگی ریاست این فدراسیون را به عهده گرفته و در مورد دلیل عدم تمایل عموم مردم به این رشته گفت: ما هم قبول داریم که این رشته کهن هنوز نتوانسته در بین مردم به جایگاه واقعی خودش برسد. چوگان ورزش گرانی است هر فردی که بخواهد وارد این رشته شود حداقل در ابتدای کار باید ۸۰۰ میلیون تومان هزینه کند.

 وی افزود: طبیعی است که اکثر مردم این شرایط را ندارند. البته قرار نیست؛ چون ورزش گروهی است ما هم برنامه‌ای برای توسعه آن نداشته باشیم. یکی از مهم‌ترین برنامه‌های ما در این زمینه همکاری با بخش خصوصی است. وقتی تعداد پاتر ون‌ها یا همان باشگاه‌ها افزایش یابد آنها برای اداره این کار نیازمند افرادی هستند که تسلط خوبی روی این رشته دارند. در همین باشگاه‌ها به‌راحتی می‌شود چوگان را آموزش داد. قاعدتاً وقتی تعداد این پاتر ون‌ها افزایش یابد و تعداد چوگان‌بازها نیز بیشتر خواهد شد.

 رئیس فدراسیون چوگان با بیان اینکه سال ۱۴۰۲ را با موفقیت پشت سرگذشتیم، ادامه داد: ۱۴۰۲ را به‌خوبی سپری کردیم و در حال حاضر به فکر برنامه‌های منظم برای سال جدید هستیم. در سالی که گذشت برای نخستین‌بار لیگ ملی چوگان را برگزار کردیم که این مسابقات به مدت ۲۲ هفته برگزار شد که واقعاً کیفیت بالایی داشت. حتماً این روند را در سال جدید ادامه خواهیم داد.

 به دنبال جذب مربی خارجی هستیم

 ناظری خاطرنشان کرد: ۱۴۰۳ برای ما سال پرترافیکی خواهد بود. ابتدا تصمیم داریم تیم ملی را در دو بخش بانوان و آقایان تشکیل دهیم. مسابقات مقدماتی جام جهانی از جمله مسابقات بین‌المللی مهمی است که باید باقدرت در آن شرکت کنیم. هدف ما این است که حتماً در رقابت‌های جام جهانی ۲۰۲۶ امارات حضور داشته باشیم؛ بنابراین از همین حالا باید استارت کار را بزنیم.

 وی در پاسخ به این پرسش که فکر می‌کنید با مربیان داخلی می‌توانیم عملکرد قابل‌قبولی در رقابت‌های مقدماتی جام جهانی داشته باشیم؟ گفت: ما به دنبال جذب مربی خارجی هستیم. در حال حاضر هم مذاکرات با سه مربی آغاز شده است. سعی داریم برای تیم ملی از مربی‌های آرژانتینی و یا استرالیا کمک بگیریم.

 اعزام بانوان به مسابقات برون‌مرزی

 رئیس فدراسیون چوگان در پایان با اشاره به برنامه‌های تعیین شده برای بخش زنان هم گفت: چوگان زنان در ایران فعالیت خوبی دارد این‌طور نیست که بگوییم برای این حوزه کاری نشده است؛ ولی قطعاً جا دارد بیش از این موردتوجه قرار بگیرد. برای چوگان زنان هم برنامه داریم این حوزه در حال حاضر تیم ملی هم دارد و در تلاش هستیم که با گرفتن مجوز از شورای برون‌مرزی در سال جدید تیم بانوانمان را به یک مسابقات چندجانبه خارجی اعزام کنیم.

منبع خبر:خبرگزاری مهر

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از