حالت تاریک
  • دوشنبه, 1403/09/12 شمسی | 2024/12/02 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن مرآت نیوز | meraatnews.com هستید؟
بسیج میدان‌دار عرصه خدمت
مرآت گزارش می‌دهد؛

بسیج میدان‌دار عرصه خدمت

فعالیت‌های گسترده و متنوع بسیج در عرصه‌های مختلف نشان‌دهنده نقش اساسی این نهاد در توسعه و تقویت بنیان‌های اجتماعی و دفاعی کشور است که این نهاد با تکیه بر ارزش‌های انقلابی و اسلامی به‌عنوان نیرویی توانمند در خدمت‌رسانی به مردم و حفظ امنیت کشور تلقی می‌شود.

به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «مرآت»، بسیج، نهاد مردمی که در سال ۱۳۵۸ به ابتکار امام خمینی (ره) و با هدف تقویت توان دفاعی و اجتماعی کشور تأسیس شد، امروز نقش مهمی در توسعه و پیشرفت ایران دارد. 

بسیج با اتکا به نیروهای داوطلب و مردمی، توانسته است در عرصه‌های مختلف از جمله نظامی، فرهنگی، اجتماعی و جهادی تأثیرگذار باشد.

فعالیت‌های گسترده و متنوع بسیج در عرصه‌های مختلف نشان‌دهنده نقش اساسی این نهاد در توسعه و تقویت بنیان‌های اجتماعی و دفاعی کشور است.

بسیج با تکیه بر ارزش‌های انقلابی و اسلامی، همچنان به‌عنوان نیرویی توانمند در خدمت‌رسانی به مردم و حفظ امنیت کشور تلقی می‌شود.

بسیج جامعه زنان در جهت  توانمندسازی بانوان

کبری اعرابی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «مرآت» با بیان اینکه بسیج جامعه زنان به‌عنوان یکی از ارکان اصلی حرکت اجتماعی زنان از زمان تأسیس خود تاکنون نقش کلیدی در عرصه‌های مختلف ایفا کرده است، گفت: این نهاد به‌عنوان یک سازمان اجتماعی و مردمی، هدف خود را بر مشارکت فعال زنان در تمامی ابعاد جامعه، از جمله فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی قرار داده است. 

مسئول بسیج جامعه زنان سپاه استان سمنان در ادامه افزود: بسیج جامعه زنان با تکیه بر اصول اسلامی و ارزش‌های انقلاب اسلامی، همواره در جهت توانمندسازی زنان و ارتقاء جایگاه آنان در جامعه فعالیت کرده است.

وی، حمایت از انقلاب اسلامی، ترویج فرهنگ دینی و اسلامی، توانمندسازی زنان و مشارکت آن‌ها در ساخت آینده کشور را از اهداف بسیج جامعه زنان عنوان کرد.

اعرابی همچنین تصریح کرد: این نهاد به زنان آموزش‌های لازم را ارائه می‌دهد تا آنان بتوانند در زمینه‌های مختلف فعال شوند و در تصمیم‌گیری‌ها و مدیریت جامعه نقش داشته باشند.

این مقام مسئول افزود: بسیج جامعه زنان با هدف تقویت ایمان و ارزش‌های دینی زنان، برنامه‌های مختلفی را در جهت آموزش احکام اسلامی، سبک زندگی اسلامی و تربیت دینی برگزار می‌کند.

وی با بیان اینکه بسیج جامعه زنان با توجه به نقش مهم خانواده در تحکیم جامعه، به تقویت بنیان خانواده‌ها و حمایت از زنان خانه‌دار توجه دارد، اظهار کرد: این نهاد با ارائه مشاوره‌های خانوادگی و برگزاری کلاس‌های آموزشی در زمینه روابط خانوادگی، سعی در تقویت این نهاد مهم اجتماعی دارد.

اعرابی یکی از مهم‌ترین فعالیت‌های بسیج جامعه زنان را برگزاری دوره‌های آموزشی و فرهنگی دانست و گفت: این دوره‌ها به‌ویژه در زمینه‌های دینی، تربیتی، اجتماعی و اقتصادی برای زنان برگزار می‌شود.

این مقام مسئول اذعان کرد: برگزاری کارگاه‌ها و سمینار‌هایی برای آموزش مهارت‌های زندگی، آشنایی با حقوق و مسئولیت‌های زنان در جامعه، مهارت‌های ارتباطی و مدیریتی و سایر موضوعات اجتماعی که به بهبود کیفیت زندگی زنان کمک می‌کند.

تربیت نیروی هم‌تراز انقلاب توسط بسیج رسانه

میثم یغمایی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «مرآت» با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری بسیج رسانه را به‌عنوان یک ابزار توانمند برای پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی، مقابله با تهدیدات فرهنگی و ایجاد همبستگی و آگاهی در میان مردم می‌دانند، گفت: مقابله با تهدیدات نرم دشمنان و تقویت جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی جزئی از وظایف این بسیج است.

مسئول سازمان بسیج رسانه استان سمنان در ادامه افزود: رسانه‌ها باید به‌عنوان یکی از ارکان مهم در جهاد فرهنگی و دفاع از اصول انقلاب اسلامی مورد استفاده قرار گیرند.

وی، مقابله با تهدیدات نرم و رسانه‌ای دشمن، ترویج و نشر فرهنگ اسلامی و انقلابی به جهت ارتقاء سطح آگاهی عمومی، حمایت از جبهه مقاومت، ترویج روحیه ایستادگی، تقویت همبستگی ملی، وحدت اجتماعی، دفاع و پشتیبانی، نشر دستاوردهای نظام اسلامی به جهت الگوسازی برای ایجاد یک تمدن نوین اسلامی را از دلایل تشکیل بسیج رسانه عنوان کرد.

یغمایی با بیان اینکه مهم‌ترین نقش‌ بسیج رسانه استان سمنان،  تربیت نیروی هم‌تراز رسانه‌ای برای انقلاب و ایفای نقش رسانه‌ای در مواقع حساس و مورد نیاز است، اظهار کرد: نقش بسیجی با حضور فیزیکی در دفاع از حق مظلومان در جبهه‌های حق علیه باطل مانند دفاع مقدس و یا جبهه مقاومت و مطالبه‌گری و جریان‌سازی نمایان می‌شود.

این مقام مسئول همچنین تصریح کرد: در راستای اجرای عدالت و آرمان‌های بزرگ ایران همه این نقش‌های تعریف شده قطعاً با رعایت انصاف و ایجاد وحدت برای رسیدن به اهداف انقلاب مؤثر و ضروری خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه بسیج رسانه به‌عنوان یکی از نهادها، اقدامات مختلفی برای حمایت از روزنامه‌نگاران و فعالان رسانه‌ای انجام می‌دهد، بیان کرد: این اقدامات معمولاً در راستای تقویت رسانه‌های داخلی و حمایت از جریان خبری سالم و اخلاقی در کشور است. 

یغمایی، برگزاری دوره‌های آموزشی و کارگاه‌های تخصصی در حوزه روزنامه‌نگاری، تولید محتوا، خبرنگاری و مهارت‌های رسانه‌ای را از اقدامات بسیج رسانه عنوان کرد و گفت: بسیج رسانه با برگزاری این دوره‌ها به‌دنبال این است تا سطح حرفه‌ای فعالان رسانه را ارتقاء دهد.

این مقام مسئول در خصوص حمایت مادی و معنوی این نهاد به جهت تقویت فعالیت‌های روزنامه‌نگاران اظهار کرد: برگزاری جشنواره‌ها و مسابقات فرصتی برای معرفی و تقدیر قدرشناسی از روزنامه‌نگاران و رسانه‌های برتر است.

وی با اشاره به شبکه‌سازی فعالان رسانه‌ای گفت: با ایجاد انجمن‌ها و شبکه‌های ارتباطی بین روزنامه‌نگاران و فعالان رسانه‌ای، همکاری و هم‌افزایی در تولید محتوا را تسهیل خواهیم کرد.

 یغمایی در ادامه افزود: بسیج رسانه، به روزنامه‌نگاران و رسانه‌هایی که دچار بروز مشکل حقوقی یا فشارهای غیرقانونی شوند، حمایت‌هایی مانند مشاوره و وکالت ارائه می‌دهد.

وی با بیان اینکه برنامه‌های آموزشی و ارتقاء مهارت‌های حرفه‌ای اعضای بسیج رسانه اولویت دارد، گفت: معمولاً با هدف توسعه و توانمندی‌های تخصصی، افزایش آگاهی و مهارت‌های مرتبط با فعالیت‌های رسانه‌ای و فرهنگی طراحی می‌شوند.

به گفته این مقام مسئول، دوره‌های آموزشی تخصصی خبرنگاری و روزنامه‌نگاری،  آموزش اصول گزارش‌نویسی، مصاحبه، خبرنویسی، تحلیل خبری، آموزش مدیریت رسانه‌ها، اصول ارتباطات و تولید محتوا در قالب‌های مختلف مانند متن، عکس، ویدئو و پادکست و آشنایی با رسانه‌های دیجیتال، آموزش اصول کار با شبکه‌های اجتماعی، وبلاگ‌نویسی، و ... از سوی بسیج رسانه برگزار می‌شود.

یغمایی همچنین تصریح کرد: آموزش مداوم و بروز برای استفاده و درک بهتر و بیشتر از هوش مصنوعی در رسانه‌ها و استفاده از ابزارهای این علم نوین که بر اساس نیاز و زمان و موقعیت است، در دستور کار بسیج رسانه قرار دارد.

وی با بیان اینکه بسیج رسانه به‌عنوان تأثیرگذارترین حوزه اطلاع‌رسانی و رسانه می‌تواند قطعاً نقشی کلیدی در مقابله با اخبار جعلی و اطلاعات نادرست ایفا کند، گفت: آگاهی‌‌بخشی و آموزش از طریق برگزاری کارگاه‌ها، همایش‌ها و برنامه‌های آموزشی برای عموم مردم و فعالان رسانه‌ای، آن‌ها را با روش‌های شناسایی اخبار جعلی و معیارهای ارزیابی صحت اطلاعات آشنا کند. 

این مقام مسئول در ادامه افزود: این اقدامات باعث افزایش سواد رسانه‌ای جامعه و امنیت در آن خواهد شد و با ایجاد شبکه‌های رسانه‌ای معتبر می‌تواند به توزیع اخبار صحیح کمک کند و مرجعی قابل اعتماد برای دریافت اطلاعات باشد.

وی با اشاره به اینکه با رصد و پایش فضای رسانه‌ای جامعه محلی و ملی به‌طور مستمر می‌توان با شناسایی اخبار جعلی و منشأ انتشار آن‌ها سریعاً از گسترش اطلاعات نادرست جلوگیری کرد، گفت: با پاسخگویی سریع و شفاف و همکاری با سایر نهادها و مراجع، استفاده از ابزارهای فناوری هوش مصنوعی و نرم‌افزارهای تحلیل داده می‌توان برای شناسایی سریع اخبار جعلی اقدام کرد و با ایجاد کمپین‌ها و آگاهی‌رسانی اقداماتی خوبی را رقم زد.

یغمایی تصریح کرد: بسیج رسانه در این بخش قطعاً باید مرجع و الگوی معتبری برای رسانه باشد و تمام تلاش خود را برای جلب اعتماد عمومی به خدمت بگیرد.

به گفته وی، بسیج رسانه استان با توجه به اهمیت رسانه‌ای بومی و محلی نسبت به ترویج و نشر دستاوردهای نظام جمهوری اسلامی به‌عنوان یک الگو برتر انقلابی با برگزاری جشنواره‌ ابوذر و رویدادهای رسانه‌ای جام امید به جهت تشویق تولید و رسانه‌ای کردن موفقیت‌های استان نقش خواهد داشت.

بسیج جامعه پزشکی در خط مقدم سلامت

ابوالفضل منشی‌زاده در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «مرآت» با اشاره به مأموریت بسیج جامعه پزشکی گفت: این نهاد با سازمان‌دهی جامعه پزشکی و اعضای آن در بسیج به دنبال ارائه خدمات درمانی در مناطق آسیب‌دیده، همکاری در اجرای طرح‌های ملی بهداشت و درمان، آموزش و ارتقاء فرهنگ پیشگیری از بیماری‌ها و مقابله با بحران‌هاست.

وی با بیان اینکه بسیج جامعه پزشکی یکی از نهاد‌های اصلی و مؤثر در عرصه سلامت است، افزود: این سازمان نقش برجسته‌ای در مواجهه با بحران‌ها و بیماری‌های واگیر و ارتقاء سطح آگاهی عمومی در زمینه بهداشت و سلامت ایفا می‌کند.

مسئول سازمان بسیج جامعه پزشکی استان سمنان با اشاره به سازمان‌دهی نیروهای جامعه پزشکی در بسیج بیان کرد: با به کارگیری شاغلان و بازنشستگان در گروه‌های جهادی، حلقه واسطی بین جامعه پزشکی و دیگر قسمت‌ها از جمله بدنه بسیج ایجاد می‌شود که بتوانند ارتباط تخصصی پزشکی در مواقع بحران‌های پزشکی انجام دهند.

منشی‌زاده، ارائه خدمات بهداشتی و درمانی رایگان در مناطق محروم و کم‌برخوردار شهری و روستایی را یکی از مأموریت‌‌های اصلی بسیج جامعه پزشکی عنوان کرد و گفت: بسیجیان جامعه پزشکی با سازمان‌دهی گروه‌های جهادی تک تخصصی و چند تخصصی به ارائه خدمات اعم از ویزیت پزشکان عمومی و متخصص، مشاوره روانشناسی و... می‌پردازند.

این مقام مسئول در خصوص نقش بسیج جامعه پزشکی در زمان تزریق واکسیناسیون اظهار کرد: سازمان بسیج جامعه پزشکی با ایجاد مراکز واکسیناسیون و سازمان‌دهی بسیجیان متخصصی که در این امر حضور دارند، به مردم ارائه خدمت می‌کند که در سنوات گذشت و در کرونا مراکز واکسیناسیون ملی ایجاد شد که بسیج با سازمان‌دهی مناسب از حضور جهادی نیروهای بهداشت و درمان استفاده کرد و ارائه خدمت به مردم انجام داد.

وی تصریح کرد: بسیج جامعه پزشکی با استفاده از بسیجیان حوزه بهداشت و روانشناسان توانست با برگزاری اردوهای جهادی و شرکت در مناطق شهری و روستایی کم‌برخوردار جهت ارتقاء سلامت روان جامعه و آموزش بهداشت را داشته باشد.

به گفته منشی‌زاده، برپایی بیمارستان صحرایی، برگزاری اردوهای جهادی جهت ارائه خدمات رایگان و... در دستور کار بسیج جامعه پزشکی استان سمنان است.

این مقام مسئول با بیان اینکه بسیج جامعه پزشکی ارتباط خوبی با دیگر نهادهای بهداشتی و درمانی دارد، اظهار کرد: این ارتباطات منجر به خدمات مشترک به شهروندان شد که نمونه آن خدمات در زمان اربعین در درمانگاه‌های مشترکی که با هلال‌احمر برپا شده بود، است.

وی با اشاره به اینکه بسیج جامعه پزشکی سعی در برگزاری برنامه‌های فرهنگی برای کادر درمانی دارد، بیان کرد: برنامه‌های امور فرهنگی کمک می‌کند تا کارکنان با روحیه بهتری در محل کار حاضر شوند و خدمات بهتری به مردم ارائه دهند.

منشی‌زاده خاطرنشان کرد: کادر بهداشتی و درمانی می‌توانند به کانون‌های بسیج جامعه پزشکی مراجعه کرده و عضو بسیج شوند تا به آن‌ها خدمات ارائه شود.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از