مدیرعامل اتحادیه دام سبک:
واردات گوشت نقشی در تنظیم بازار ندارد
مدیرعامل اتحادیه دام سبک گفت: افزایش حجم واردات نه تنها هیچ کمکی به تولید داخل و کاهش قیمت گوشت در بازار نکرد، بلکه منجر به کاهش سرانه مصرف و حذف تولیدکنندگان شد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «مرآت»، افشین صدردادرس با بیان اینکه مشکلی در عرضه دام نداریم، گفت: با توجه به زایشهای زمستان و بهار، تا پایان شهریور میزان عرضه دام روبهافزایش است و قیمتها حالت سینوسی دارد بهطوریکه در برخی مقاطع کاهش و برخی مقاطع ناشی از رویداد و مناسبتهای مختلف افزایشیافته است.
وی با بیان اینکه افزایش حجم واردات گوشت نقش مؤثری در تنظیم بازار نداشته است، افزود: افزایش حجم واردات نهتنها هیچ کمکی به تولید داخل و کاهش قیمت گوشت در بازار نکرد، بلکه منجر به کاهش سرانه مصرف و حذف تولیدکنندگان شد.
صدردادرس ادامه داد: هم اکنون مخالف واردات به شکل کنونی هستیم و همواره در داخل ظرفیتهای خوبی وجود دارد که مسئولان باید به دنبال راهکار رفع مشکلات باشند، در حالی که طی ماههای اخیر با آدرسهای اشتباهی که میدهند به دنبال راهکارهایی میروند که نتیجهای جز ضربهزدن به تولید داخل، کاهش تقاضا و حذف گوشت از سفره خانوار در برنداشته است.
مدیرعامل اتحادیه دام سبک با اشاره به چالشهای پیشروی تولید دام در کشور افزود: تولیدکننده نقدینگی لازم برای خرید نهاده را ندارد و مصرفکننده به دلیل بالابودن قیمت تمام شده امکان خرید گوشت تولید داخل را ندارد که برای هر دو این مشکلات راهکار وجود دارد، هرچند آمار و ارقام اثبات کرده که واردات نتیجهای در برنداشته است.
صدردادرس با اشاره به راهکارهای ایجاد تعادل قیمت گوشت در بازار افزود: با تولید پایدار دام و گوشت قرمز، بازار به تعادل میرسد، اما با تولیدی که عرضه مبتنی بر واردات است، شرایط باثبات در بازار ایجاد نمیشود. درحالیکه با رفع مشکل کمبود نقدینگی دامداران و کاهش قیمت تمام شده، بازار به ثبات میرسد.
وی با اشاره به قیمت منطقی دام و گوشت قرمز گفت: در شرایط عادی قیمت تمام شده هر کیلو بره نر پایه پروار ۲۴۰ تا ۲۵۰ هزار تومان است، اما در شرایط مختلف بر اساس بحث عرضه، تقاضا و شرایط دام در رویدادهای مختلف اثرگذار است.
این مقام مسئول ادامه داد: اگر تولید داخل به انبوه برسد و همواره تکیه بر تولید داخل باشد، میتوان به تولید پایدار دستیافت و همواره با انبوه شدن تولید، قیمت متعادل میشود.
وی با بیان اینکه تعادل قیمت با نرخ مصوب و دستوری محقق نمیشود، افزود: نرخ منطقی دام متشکل از قیمت تمام شده با احتساب سود عادلانه است که متأسفانه بهرغم قیمت ۲۵۰ هزار تومانی بهازای هر کیلو دام زنده، گوشت با نرخ ۷۰۰ هزار تومان در مغازهها عرضه میشد که این امر نشان میدهد که در بحث عرضه دچار چالش هستیم.
صدردادرس ادامه داد: باتوجهبه عدم همخوانی قیمت گوشت با نرخ دام باید شرایطی ایجاد شود که قیمت منطقی شود و همواره با رفع مسائل کمبود نقدینگی دامداران و کاهش قیمت تمام شده پیشبینی میشود که بازار به تعادل برسد.
وی با اشاره به راهکار اساسی تنظیم بازار گوشت قرمز افزود: واردات دام پایه پروار اعم از گوساله و گوسفند موجب شده که تولیدکننده مولد که تنها منبع درآمدش دام پروار است، از چرخه تولید حذف شود که در نهایت مولدکشی اتفاق میافتد، کمااینکه مولدکشی طی ۴ تا ۵ سال اخیر نشان داد که این امر منجر به تولید پایدار نمیشود و شرایط را بدتر میکند.
صدردادرس تکیه بر تولید داخل را راهکار اساسی تنظیم و تعدیل بازار اعلام کرد و گفت: اگر بره پایه پروار از تولید داخل تأمین شود بهطوریکه تولید به انبوه برسد و از طرفی اصلاح و نظارت بر بازار گوشت و عرضه صورت بگیرد به تولید پایدار و ثبات قیمت خواهیم رسید که برایناساس امکان مدیریت بازار وجود دارد.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتهای خبر/