
رئیس جهاد کشاورزی میامی خبر داد:
اجرای سیستم آبیاری نوین در بخش کالپوش
رئیس جهاد کشاورزی شهرستان میامی از تحویل موقت دو پروژه سیستم نوین آبیاری در بخش کالپوش خبر داد و گفت: تا پایان سال جاری، دستکم ۵۰ هکتار دیگر از اراضی کشاورزی شهرستان میامی را به سیستمهای نوین آبیاری تجهیز میشود.
محمد حسینی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «مرآت»؛ از تحویل موقت دو پروژه سیستم نوین آبیاری جمعاً به مساحت 15/75 هکتار در بخش کالپوش با حضور ناظر عالی سامانههای نوین آبیاری سازمان جهاد کشاورزی خبر داد.
وی در ادامه ابراز کرد: اجرای سامانههای نوین آبیاری با هدف بهینهسازی مصرف آب، افزایش بهرهوری، و ارتقاء راندمان تولید محصولات کشاورزی، بهویژه در شرایط خشکسالیهای اخیر، اهمیت فراوانی دارد. سیستمهای موضعی از جمله آبیاری نواری (نوار تیپ) در مزارع زراعی و آبیاری قطرهای در باغات، ضمن کاهش چشمگیر مصرف آب، به کاهش هزینههای تولید نیز کمک شایانی میکنند و نهایتاً افزایش تولید در واحد سطح را بهدنبال خواهند داشت.
رئیس جهاد کشاورزی میامی خاطرنشان کرد: با کاهش محسوس دبی منابع آبی و محدودیتهایی که در برداشت آب از چاههای کشاورزی ایجاد شده، اجرای این طرحها در دستور کار جدی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان قرار گرفته و با استقبال و مشارکت خوب کشاورزان، در حال اجراست.
این مقام مسئول در ادامه تصریح کرد: در شرایط فعلی که بحران کمآبی یکی از مهمترین چالشهای پیش روی بخش کشاورزی است، استفاده از روشهای سنتی آبیاری دیگر پاسخگوی نیازهای تولید نیست. بر همین اساس، مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان میامی با تکیه بر برنامهریزی علمی و بهرهگیری از ظرفیت اعتبارات دولتی، حمایت از کشاورزان برای اجرای سیستمهای نوین آبیاری را در اولویت قرار داده است.
به گفته وی؛ با اجرای سامانههای آبیاری نوین، نه تنها مصرف آب بهطور میانگین تا ۳۰ الی ۴۰ درصد کاهش مییابد، بلکه کیفیت محصول نیز به دلیل آبیاری یکنواخت و دقیق، افزایش مییابد. این موضوع در بازارپسندی محصولات، کاهش هزینههای جانبی مانند سم و کود و افزایش درآمد خالص کشاورزان تأثیر مستقیم دارد.
رئیس جهاد کشاورزی میامی همچنین به اثرات مثبت زیستمحیطی این طرحها اشاره کرد و افزود: کاهش برداشت بیرویه از منابع آب زیرزمینی، جلوگیری از فرونشست زمین و کاهش فرسایش خاک از جمله دستاوردهای محیطزیستی اجرای این سیستمهاست. به همین دلیل، توسعه آبیاری نوین تنها یک پروژه عمرانی نیست، بلکه حرکتی در جهت توسعه پایدار و حفاظت از منابع طبیعی است.
این مقام مسئول ابرازکرد:برنامه ما این است که تا پایان سال جاری، دستکم ۵۰ هکتار دیگر از اراضی کشاورزی شهرستان را به سیستمهای نوین آبیاری تجهیز کنیم این هدف با جذب اعتبارات جدید، افزایش تعامل با کشاورزان و تسهیل فرآیندهای اداری در حال پیگیری است.
حسینی در پایان تأکید کرد: توسعه سامانههای نوین آبیاری در راستای سیاستهای کلان وزارت جهاد کشاورزی و با هدف صیانت از منابع طبیعی، گامی مؤثر در جهت پایداری تولید، افزایش درآمد کشاورزان و حفاظت از منابع آبی شهرستان خواهد بود.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!