
کارشناسارشد جغرافیا مطرح کرد:
هجوم مارها به دامغان زنگ خطر خشکسالی
کارشناسارشد جغرافیا گفت: با ورود مارها به مناطق شهری و روستایی شهرستان دامغان، زنگ خطر تداوم بحران خشکسالی و پیامدهای آن بر محیط زیست و زندگی ساکنان منطقه به صدا درآمده است.
سیده فریبا شاهچراغ، در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «مرآت»؛ با اشاره به افزایش دمای هوا و کاهش چشمگیر منابع آبی در دامغان گفت: با آغاز فصل گرما و کاهش دسترسی مارها به منابع آب طبیعی این خزندگان برای یافتن آب و محیط خنکتر به اطراف رودخانهها، منابع آبی و حتی حاشیه مناطق مسکونی پناه آوردهاند.
این کارشناسارشد جغرافیای زیستی در ادامه ابراز کرد: خشکسالیهای گسترده در این منطقه موجب تغییر رفتار گونههای جانوری و جابهجایی آنها از زیستگاههای طبیعیشان شده است، به طوری که باعث شده آنها بهدنبال محیط های جدید برای تأمین نیازهای خود باشند.
وی تأکید کرد: کاهش منابع آب و غذا در زیستگاههای طبیعی مارها، آنها را ناچار به مهاجرت به سمت مناطق انسانی برای تأمین نیازهای اولیه خود کرده است، برخی از گونههای موجود در این منطقه نیز سمی هستند که در صورت مواجهشدن بدون رعایت نکات ایمنی، میتوانند برای سلامت افراد خطرآفرین باشند.
شاهچراغ با بیان اینکه گزارشهای متعددی از ورود مارها به خانهها و روستاهای دامغان به ثبت رسیده، عنوان کرد: این پدیده موجب نگرانی جدی در میان ساکنان شده و باید بهعنوان هشداری جدی در خصوص پیامدهای خشکسالی تلقی شود.
وی با اشاره به ضرورت آموزش عمومی در زمینه شناسایی مارها و نحوه صحیح برخورد با آنها اظهار داشت: آگاهیبخشی به شهروندان نقش مهمی در کاهش حوادث احتمالی و حفظ امنیت عمومی دارد.
این کارشناس ضمن تأکید بر اهمیت مصرف بهینه آب و حفاظت از محیط زیست توضیح داد که خزندگان از جمله مارها بخشی از چرخه طبیعی اکوسیستم محسوب میشوند و در کنترل جمعیت جوندگان و آفات نقش موثری ایفا میکنند.
وی به شهروندان توصیه کرد در صورت مشاهده مار یا سایر خزندگان، بدون نزدیک شدن یا آسیبرساندن به آنها، مراتب را سریعاً به اداره محیط زیست یا سازمان آتشنشانی اطلاع دهند تا اقدامات لازم برای جابهجایی ایمن این جانوران انجام شود.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!