حالت تاریک
  • سه‌شنبه, 1404/10/02 شمسی | 2025/12/23 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن مرآت نیوز هستید؟
آتش‌نشانی، جان ۲۲۴۰ شهروند را نجات داد
سرپرست سازمان آتش‌نشانی سمنان:

آتش‌نشانی، جان ۲۲۴۰ شهروند را نجات داد

سرپرست سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری سمنان گفت: آتش‌نشانان سمنانی طی یک‌سال گذشته با حضور به‌موقع در حوادث و مأموریت‌های امدادی و آتش‌سوزی، موفق شدند جان ۲ هزار و ۲۴۰ شهروند را نجات دهند.

علی صباغی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «مرآت» از ثبت بیش از ۳۲ هزار تماس با سامانه ۱۲۵ و نجات ۲ هزار و ۲۴۴ نفر در یک‌سال گذشته خبر داد و گفت: این آمار همزمان با هفته مهر و روز ملی آتش‌نشانی محاسبه و اعلام شده است.

سرپرست سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری سمنان با تشریح جزئیات عملکرد یک‌ساله افزود: مبنای ارائه آمارهای آتش‌نشانی، بازه زمانی هفته مهر سال گذشته تا هفته مهر سال جاری است که مطابق روال کشوری و همزمان با روز ملی آتش‌نشانی و ایمنی، مورد بررسی و جمع‌بندی قرار می‌گیرد.

به گفته وی، در این بازه زمانی ۳۲ هزار و ۱۹۷ تماس با سامانه ۱۲۵ ثبت شده که از این تعداد، ۵۱۱ مورد به عملیات آتش‌سوزی و یک‌هزار و ۸۳۵ مورد به عملیات‌های امداد و نجات اختصاص داشته است.

صباغی با اشاره به گستره مأموریت‌های حریق تصریح کرد: آتش‌سوزی علف‌های هرز، زباله، واحدهای مسکونی، خودروها، کارخانجات، انبارها، تانکرهای سوخت و دامداری‌ها از جمله موارد ثبت‌شده بوده که تا هفته مهر ۵۱۱ مأموریت و پس از آن ۴۳ مورد دیگر گزارش شده است.

این مقام مسئول با بیان اینکه مأموریت‌های امداد و نجات دامنه وسیعی دارد، گفت: امدادرسانی در حوادث ترافیکی، نجات محبوسین آسانسور، منازل و حمام، سقوط در چاه یا ارتفاع و نجات حیوانات موذی از جمله بیش از ۶۰ نوع مأموریت امدادی آتش‌نشانی است.

وی افزود: در مجموع، طی یک‌سال گذشته ۲ هزار و ۲۴۴ نفر توسط نیروهای آتش‌نشانی سمنان نجات یافته‌اند که افزایش این رقم به‌ویژه ناشی از رشد مأموریت‌ها در ساعات شبانه‌روز و افزایش محبوسی‌ها در آسانسورها بوده است.

صباغی درباره سرعت عمل نیروها اظهار داشت: میانگین زمان رسیدن خودروهای عملیاتی به محل حادثه ۴ دقیقه و ۲۵ ثانیه بوده که کمتر از استاندارد پنج‌دقیقه‌ای کشور است و وضعیت مطلوبی را نشان می‌دهد.

سرپرست سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری سمنان با اشاره به اقدامات آموزشی تصریح کرد: طی این مدت ۱۷ هزار و ۵۳۴ نفر-ساعت آموزش ایمنی برای شهروندان، دانش‌آموزان، کارکنان ادارات و شرکت‌ها برگزار شده که آموزش‌ها از مهدکودک آغاز و تا دوره‌های تخصصی ادامه دارد.

به گفته این مسئول، در حوزه نظارت ایمنی ساختمان‌ها، ۲۴۰ مورد بررسی و تأیید نقشه‌های ساختمانی انجام شده که این نقشه‌ها پس از ارسال شهرداری، بر اساس ضوابط ایمنی و مقررات آتش‌نشانی مورد ارزیابی قرار گرفته‌اند.

وی ادامه داد: همچنین ۴۴ مورد بررسی نقشه ساختمانی و ۶۹ مورد علت‌یابی و صدور گواهی حادثه و حریق به درخواست مراجع قضایی و شرکت‌های بیمه انجام شده تا عمدی یا غیرعمدی بودن حوادث مشخص شود.

صباغی در پایان خاطرنشان کرد: ۱۵۷ مورد بازدید ایمنی از اماکن مختلف به درخواست شهروندان، اصناف و مجموعه‌ها انجام شده و در این بازدیدها الزامات ایمنی، تجهیزات اطفای حریق و سیستم‌های اعلام خطر به متقاضیان اعلام شده است.

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!